bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Mina bästa blogginlägg 2020

Det är dags att blicka tillbaka på bloggåret 2020. Jag tänkte dels lista de inlägg som verkar ha flest besök och som väckt störst engagemang (i bloggen och på Facebook). Jag har dock inte haft full tillgång till årets statistik så det är något av en gissning främst baserat på statistiken från Facebook. Men jag tror det hänger ganska långt ihop med bloggens totala statistik.
 
Jag kommer även att länka till mina egna favoritinlägg - sådana som jag är lite extra nöjd med eller som jag helt enkelt tyckte var väldigt roliga att planera och skriva.
 
Vilka av mina inlägg från detta år har du uppskattat mest?
 
 
LÄSARNAS FAVORITER
 
DRÖMMEN OM MORMORSSTUGA BLEV TYP SANN - en presentation av sommarstugan som jag blev delägare i nu i somras.
 
14 KYRKOR I FINLAND - ett större inlägg där jag presenterar en del av de fina kyrkor jag hittills sett i Finland, mestadels kring Österbotten.
 
MITT FÖRSTA TRYCKTA RESEREPORTAGE - en av årets små höjdpunkter; att få ett resereportage publicerat i en tidning!
 
VÅRIG VANDRING I MONÄS - jag vandrade en av de vackra vandringslederna nära Storsand. Det är väl inte så förvånande att vandringsinlägg varit omtyckta.
 
RESEBLOGGARNAS PEPPIGA CARE PACKAGE INITIATIV - de där peppande paketen som vi resebloggare skickade åt varann i våras skapade tydligen nyfikenhet.
 
UNDERVERK I VÄRLDEN - inlägget om olika typer av underverk i världen samt en lista på mina egna nomineringar var omtyckt.
 
HEMESTER OCH SVEMESTER I SVERIGE - resebloggarnas samlade tips på besöksvärda platser i Sverige har varit högaktuellt i år.
 
STAYCATION OCH SKOGSRUM I VASA - i början av året hade jag en härlig och avslappnande staycation-upplevelse i den närbelägna staden Vasa i Österbotten.
 
KVARKENS SKÄRGÅRD - BILCAMPING OCH VANDRING PÅ SOMMARÖ - det blev inte så mycket bilcamping denna sommar, men Sommaröcampingen i kombination med en väldigt fin vandring var en av mina höjdpunkter för detta år.
 
DEN HUMORISTISKA OCH VACKRA NATURSTIGEN I KORTJÄRVI - den roligaste och även en av de finaste vandringslederna jag gått i Finland.
 
Egentligen skulle mina inlägg relaterade till den planerade vårresan till Skottland också ha hört till topp 10, men de inläggen känns ju inte som något värt att minnas nu.. Det känns liksom lite floppigt och deppigt.
 
Mormorsstugan - sommarstugan jag numera är delägare i.
 
Det fina skogsrummet i Vasa.
 
Den roligaste naturstigen i Finland.
 
En av Finlands många sevärda kyrkor.
 
 
MINA FAVORITER
 
FOTOUTMANINGARNA blev populära, och jag tyckte även själv att de var oerhört roliga att göra. Mina egna favoritteman var bl.a. färdmedel, mönster och religiöst - vilka var dina?
 
Jag har skrivit flera inlägg om street art, i inlägget STREET ART I VÄRLDEN har jag samlat allt som jag hittills har bloggat om vad gäller graffitikonst.
 
AUSTRALIEN-INLÄGGEN ligger också varmt om hjärtat. Speciellt inläggsserien om djuren jag såg i Australien, men även t.ex. vattenfallen i Australien och Rottnest Island.
 
Föga förvånande så har jag bloggat mycket om FINLAND i år. Några av mina favoritinlägg från mitt egna land är bland annat:
- En turistisk dag i Kristinestad
- Turista i Jakobstad - 3 tips
- Coola sevärdheter från Kaustby till Kokkola
- Bergö - skärgårdsön med fler får än människor
 
VANDRINGAR har jag också gjort. Förutom den våriga vandringen i Monäs och Sommarö-vandringen som var omtyckta bland läsarna så vill jag även lyfta fram vandringen i Helvetinjärvi nationalpark och Storbötet i Pensala.
 
Två av mina favoriter vad gäller RESEGUIDER är:
9 sevärdheter i Singapore
12 sevärdheter i Oslo
 
Detta har varit FANTASIRESORNAS ÅR. Jag vill lyfta fram följande inlägg:
Fantasiresor i böckernas värld 
Fantasiresor i köket - Italien
 
ÖVRIGA SAKER som jag bloggat om som jag gillar lite extra mycket är:
- 12 öar jag besökt
- Olika sorts reseselfies
- Att stå framför kameran, eller olika kategorier av reseselfies
- Internationella tedagen - my cup of tea
- 5 knasiga saker som hänt mig på resor
 
En av mina bidrag till fototemat mönster. Hade också platsat i temat religiöst och färg.
 
En av många fantastiska djurarter jag sett i det vilda i Australien.
 
Vackra Helvetinjärvi nationalpark i Finland.
 
Sevärdheter i den österbottniska sommarstaden Jakobstad.
 
Ett av många fina vattenfall i Australien.
 
Du som bloggar, vilka inlägg är du själv mest nöjd med? 
Taggar: 2020, finlandssvenska bloggare, resebloggar, resigt, resor, staycation, årsresume;

Kommentarer :

#1: Carl-Axel Hafström

Jag har följt din blogg en längre tid och är imponerad av allt du gör.
Du måste ha en oerhörd energi och du skriver trevliga kommentarer.
Dina bilder är något utöver det vanliga.
Vad har du för bildvisningsprogram?
Jag använder ACDSee Photo Studio Ultimate 2019 som är oslagbart.
Eftersom du har mycket bilder, skulle du tycka om programmet.
Jag anser att Editfunktionen slår Photoshop och Lightroom.
Jag och min hustru har varit på många av de platser, du skriver om.
Jag har flera länkar på min Facebookssida.
https://www.facebook.com/karin.hafstrom
bl.a.
https://cahafstrom.fotosidan.se
Carl-Axel och Karin Hafström
Karlsborg

Svar: Tack ska ni ha, vad roligt att höra! Ska kolla era länkar :) Jag använder bara ett enkelt gratisprogram som heter Paint.NET, brukar inte redigera bilerna så hårt. Och på sistone har jag i första hand fotat med mobilkameran. Mobilbilderna redigerar jag oftast på en gratis bildredigeringsapp, minns inte vad den heter i skrivande stund.
Maria

skriven
#2: Ditte

Intressant med olika inlägg är det ju. Jag tycker att året 2020 blev lite "matt" på många sätt för min del. Alla begränsningar har gjort att jag skrivit en hel del om Stockholm med omnejd.
Jag har bloggat i många år och tycker nog att några av mina bästa inlägg inte direkt kommer från 2020. Jag har skrivit tidigare mycket om Kina och Peking där jag bott i 4 år och även om en del andra länder i Asien. Och den resa vi gjorde i Sydamerika runt bl.a. Kap Horn 2019 finns mycket kvar att skriva om. Men det känns inte så aktuellt så långt efteråt. Jag vill helst skriva om här och nu. Dina teman har jag verkligen tyckt om och då har jag ofta hamnat tillbaka i resandet igen.

Svar: Kul att du gillat mina teman! :) Själv tycker jag det funkar bra att skriva även om gamla resor, jag håller fortfarande på med Australien som jag reste runt i för några år sen.
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Visst är det lite kul att blicka tillbaka på året! För oss har inlägg om Sverige och om husbilsiv varit populära. FB och statistik på bloggen stämmer dock inte helt överens för oss. (FB handlar mer om det våra följare är nyfikna att klicka på, medan statistiken mer visar vad folk har googlat efter.) Använder du (eller har du använt) Google Analytics, är det den som har strulat?

Svar: Ja visst är det! Jag har inte ens försökt med google analytics i år, för den strular bara för mig och jag får inte fram några besökssiffor och dylikt. Har försökt "nollställa" och återinstallera GA ett par gånger utan resultat. Finns statistik på min blogg också, men tyvärr inte någon överskådlig statistik för hela året eller någon längre tidsperiod. Så tyvärr har Facebook varit den mest riktgivande källan för mig.
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :