bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Something's seriously wrong...

Observera att storlekarna som anges på bilden är enligt australiensk standard, här i Europa innebär det XS/32 och M/38 (Tara ser dock ut att ha samma sorts kropp som mig, så hon kan säkert också dra S med vissa typer av plagg..)
 
Obs! Detta är inte ett försök att trycka ner naturligt "skinny" människor, i alla fall inte från min sida.
Det är snarare det faktum att någon med storlek 36-38 ens kan kallas plus-size som stör mig något enormt.
 
Enligt wikipedia är plus size en term som avser överviktiga människor - samtidigt drar de minsta plus size-modellerna storlek S (34-36) i dagens modeindustri, vad jag förstod från detta intressanta blogginlägg.. Jag har alltid trott att plus size avser människor med minst storlek L..!
Mina proportioner stämmer i övrigt ganska bra överrens med Tara's, och jag ser då verkligen ingen som helst övervikt på hennes kropp, gör ni?? 
 
Min storlek är S-M beroende på typ av kläder, när det gäller t.ex. jeans på H&M och Gina Tricot får jag gå ända till storlek 40 - vilket känns lite sjukt då jag verkligen inte har en L-kropp??
 
Jag vill inte ens tänka på vad denna förvridna bild gör med tonåringar som på grund av modeindustrin har en totalt orealistisk syn på hur en fullständigt "normal" och hälsosam kvinnokropp ser ut. När media förmedlar att man är "plus size" då man drar storlek small, då är något allvarligt fel..
 
Vad tycker ni om dagens idéer om vem som är fet och vem som har "idealkroppen"?

Lindex - coming soon

 
Lindex får snart in ett härligt blingigt smyckeset - helt i min smak!! :)

Vill ha vår - NU

© Maria Norrgård - foto från april i fjol..
 
Nej nu tycker jag faktiskt att det kan få bli vår.. Jag har länge tålmodigt accepterat vintern, men efter dagens härliga solskenspromenad så orkar jag verkligen inte med mera kyla och snö...