bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste tiden i bilder

Jag har haft väldigt dåligt med tid över till bloggen de senaste veckorna, och så ska jag dessutom iväg till Prag imorgon, så då är det på Instagram som uppdateringarna sker. Möjligtvis dyker det upp ett förinställt inlägg även under resans gång, om jag hinner svarva ihop ett. Om inte, så är det hos @mariasmemoarer som det händer saker de närmsta dagarna!
 
Idag tänkte jag berätta kort om hur senaste tiden varit hos mig. I mars blev jag färdig med praktiken på daghemmet, vilket var skönt efter en mycket intensiv period då jag dessutom hade mitt ordinarie jobb att sköta. Men jag har förstås också hunnit med trevligheter som ni ser på bilderna nedan; hälsat på barndomsvän och hennes katter i Petalax, klippt håret och köpt mig en kaffeplanta och världens finaste kruka helt i min smak, varit artistisk tillsammans med mina kusiner men även skaffat hem ett litet akvarellkit och testat måla lite på egen hand. Verkligen rofyllt om än jag inte hunnit måla så mycket än. Kan du gissa vilken stad jag avbildat?
Jag har även inventerat bland mina tröjor och kontasterat att jag gillar färg, myst med katter hos både mamma och pappa, varit ett par gånger på välbehövlig massage, fotat vårblommor och njutit av den fantastiska värme vi nyligen haft i ett par dagar, samt varit på en arbetskamrats 30-årsfest som var riktigt lyckad och rolig!
 
Hur har din vår varit hittills?
 
Taggar: personligt, vår;

Låt mig presentera: Honor 10

Så har jag efter 3 år låtit min tidigare smartphone gå i pension. Hejdå, Huawei P8 Lite, välkommen Honor 10!
 
new phone and cover - Huawei Honor 10
Jag velade både länge och väl, men så bestämde jag mig för Honor 10 som höll sig inom mina budgetramar och passande nog råkade jag hitta en kampanj så jag fick den för 100 euro mindre än vanligt. Jag satsade även på ett extra snyggt skal och ett extra pansarglas som man kan fästa och ta bort själv, som förhoppningsvis tar hela smällen ifall den åker i marken. Jag är ju lite småklumpig med telefoner så de har tendens att flyga ur min hand nu som då.
 
Även om det finns ännu modernare mobilkamerateknik numera ville jag som sagt hålla mig till en rätt låg budget, så jag nöjde mig med Honor 10 med sin dubbla kamera. Ett klart uppsving från min tidigare telefon, såklart. Och prio nummer ett var just en (i förhållande till budgeten) bra kamera. Andra fiffiga finesser är bara små plus i kanten.
 
Igår testade jag för första gången kameran lite ordentligare, det var ju en så vacker och skön påsklördag. Så nedan följer två oredigerade fotoexempel tagna med min Honor 10:
 
Blombilden är inzoomad i efterhand, men jag har inte ändrat på färgstyrka eller något sådant alls. 
 
Och så måste jag bara visa upp en porträttbild också på mina kusiner. Jag blev verkligen positivt överraskad av denna funktion!
Taggar: fotografering;

Last minute påskpyssel

Jag är nästan färdig med dekorationerna till mitt påskris - jag hade i år nämligen bestämt mig för att köra fjäderfritt och istället pyssla ihop något eget pynt. Detta alternativa påskpynt tyckte jag blev minst lika fint, och roligt att göra dessutom!
 
Ifall det fortfarande är någon där ute som är sugen på att påskpyssla inför helgen så kommer här en sista minuten-guide till detta diy-pyssel bestående av miniatyr-pom-poms och solfjädrar. Kunde ju också funka som t.ex. vappen/valborgs/första maj-pynt!
 
easter decorations do it yourself
Du behöver:
crepepapper (går också med silkespapper)
sax
tråd av något slag
dubbelhäftande tejp/lim (till solfjädrarna)
 
Gör såhär:

1. Klipp ut en bit crepepapper (jag klippte ett ca 25 x 50 cm ark, detta beror på hur stora du vill de ska bli förstås)

2. Vik pappret ca 3 gånger (lite beroende på hur stort ark du klippt) och klipp för varje gång du viker, tills du har ett gäng ark som är däromkring 6 x 12 cm stora (du behöver 8 st för att laga en pompom-boll)

3. Ha alla 8 ark ovanpå varandra på hög och vik hela bunten som ett dragspel
 
4. Knyt t.ex. sytråd på mitten, för att fästa ihop mitten och även för att ha som upphängning
 
5. Runda kanterna med sax, och veckla sedan försiktigt ut den ena ändan så den blir mer som en solfjäder
 
6. Börja veckla ut varje pappersark mot mitten, börja med ett av de yttersta, vänd sedan och veckla ut det andra yttersta, och så jobbar du dig inåt tills alla ark på ena ändan är utvecklade och bildat en halv boll. Gör samma sak på andra ändan.
 
Färdigt! (Nedan följer instruktionerna även i bildform, ifall det hjälper)
 
guide how to do miniature pom-poms diy (crepe or silk paper)
 
För att göra de enklare solfjädrarna behöver du bara ett enkel ark (ca 6x12 cm) som du viker som ett dragspel och fäster ihop med t.ex. dubbelsidig tejp. Trä tråd genom för att få något att hänga upp den med.
 
Glad påsk!
Har du pysslat ihop något själv till påsken?
Taggar: DIY, pyssel, påsk;