bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Gott Nytt År!

Ville bara önska alla läsare ett riktigt gott nytt år!! :) Själv spenderar jag årets sista dag i jobbets tecken, men slutar kl.10 på kvällen så hinner väl åtminstone beundra lite fyrverkerier sen. Lika bra egentligen, för hade ändå inga planer för nyårsafton i år. Men nu börjar det snart bli brått, så vi ses igen år 2016 ;D
 
gott nytt år 2016
 
Hur firar ni nyårsafton i år?

Årsresumé 2015 - del 1

Nu tycker jag det börjar bli dags med en sorts årsresumé för 2015. Här kommer jag lägga upp bildkollage för varje månad och berätta lite kort om vad jag gjort. I dessa korta redogörelser finns även lite länkar till relevanta blogginlägg, ifall man vill läsa mera. Så vi börjar med januari-april!
 
JANUARI
 
 
Skrev på avhandlingen samt ett seminararbete, fotade vackra vinterbilder på hemorten och gosade med katten Ronja innan jag åkte ner till Åbo. Förberedde mig inför Teneriffaflytten genom lite shopping och att sälja bort en del obehövligt second hand. Jag behöll ju min lägenhet i Åbo med underhyresgäst så jag hade lagringsutrymmen för mina saker, men ville ändå försöka bli av med så mycket som möjligt redan då. Jag testade även på real-life room escape (Live Exit Games i Åbo), det var otroligt kul och spännande!
 
FEBRUARI
 
 
Flyttade äntligen till Teneriffa för att bo med min pojkvän en lite längre tid samt fortsätta skriva min avhandling, fast på distans. Flytt till en ny lägenhet, storhandlande, införskaffande av saker till det nya hemmet, göra hemmet lite mera personligt, ordnade med lite byråkratiska detaljer, besökte karnevalen i Santa Cruz och solade oss vid bostadskomplexets egna pool. Börjat acceptera att kaffe är en del av livet nu.. ;)
 
MARS
 
 
Upplevde min första calima, shoppingdag i huvudstaden Santa Cruz (främst på Primark, hehe), romantisk middag på vår 1-års-dag, fortsatt njutning av att bo på ett så fint område, god mat m.m. och chill, gosat med bekantas underbara fransk bulldog-valp, fotat en del flora och fauna på ön.
Ätit en massa gott och introducerat kokosbollar till italienska pojkvännen - även jag blev introducerad till lite mera italienskt. Kulturutbyte när det är som bäst ;) Och förstås en hel del plugg.
 
APRIL
 
 
Blev inte så mycket till påskfirande, men vi frossade i sötsaker iallafall ;) Bra mat (vad sägs t.ex. om skaldjurspasta?), flamenco-show med havsutsikt, plugg, överraskade älskling med en till svensk delikatess: hallon- och nutellagrottor, har lärt känna en charmig grannkatt, trevliga solnedgångspromenader.. På vappen anlände Antonios faster med familj - första gången jag träffat nån ur hans släkt! Väldigt spännande kan man lugnt säga, men de var hur trevliga som helst och det var lite trist när de återvände till Italien :)
 
Har ni också gjort en årsresumé? Länka gärna! Ni som inte bloggar får förstås gärna berätta om hur ert år varit i en kommentar :)

Att ge och att få

 Är det inte härligt att både ge och få så säg? :) Jag älskar att fundera ut och hitta passande julklappar åt nära och kära, samt paketera in dem. Men jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte gillade att få presenter själv.. Jag är väldigt nöjd med julklapparna i år, det mesta kommer jag även kunna ta med mig utomlands när den dagen kommer :)
 
 Lilla julklappshögen under själva julaftonen, sen har jag ju fått ett antal klappar både före och efter julafton också.
 
Julklapparna jag fick på julafton och juldagen: en fin metallbox med massa teer, elektrisk fotfil, Dermoshop-julförpackning med minihandkrämer, tea maker, målarbok för vuxna, handkräm och julte från Indiska, strumpor, presentkort till H&M och en härlig filt. Fick även lite pengar av mamma.
 
 
 
 
 
En tid före jul fick jag en presentpåse med dessa härliga produkter från Avon och Dermosil.
 
..och igår fick jag en julklapp med uggletema av en vän :) Nu kan jag kassera min gamla necessär och börja använda denna istället!
 
Själv lever jag på ganska sträng budget just nu eftersom jag vill spara så mycket jag kan till framtida utlandsflytt, men fick ändå till helt bra julklappar att ge bort till rekordlåg kostnad tack vare lite gratissaker jag fått eller vunnit, loppisböcker, hemlagat, plussasedlar m.m. :) Med lite kreativitet behöver julklapparna faktiskt inte bli dyra alls!
 Vissa av gåvorna packade jag in i stekpåsar(..!) i år, eftersom jag inte hittade nån cellofanplast :D 
 
 
Vad har ni fått i julklapp i år? Och hittade/fixade ni fiffiga klappar att ge bort?