bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vårlook & neonstrumpor

Idag har jag lyckats dra på mig urinvägsinfektion samt är ganska upptagen med att skriva färdigt ett gästinlägg till en reseblogg (lovar att länka sedan när det publicerats!), så tar det lugnt med övrigt bloggande idag och visar upp några snabba bilder på mina senaste shoppingfynd i väntan på inspiration att skriva fler reseinlägg. Man kan väl få leka modebloggare nån gång ibland? ;)
 
Det är något med våren, den gör mig shoppingsugen och jag tycker det är betydligt roligare att fundera ut outfits under vår och sommar än under vinterhalvåret! Är man sommarmänniska så är man. Tack vare presentkortet till H&M som jag fick i julklapp behövde jag heller inte punga ut mycket ur egen ficka, "nästan gratis är alltid gott", eller hur var det?
 
En sorts kofta med härligt etniskt mönster, supersnyggt med ett elastiskt skärp i midjan! Ser dessutom väldigt snyggt ut tillsammans med fransväskan jag beställt på Nelly.com's rea.
 
 
 Tyckte av nån anledning att dessa roséguldfärgade armband passade bra tillsammans med koftan.
 
Jag kunde heller inte motstå ett gäng neonfärgade sportstrumpor i snabbtorkande material.
 
Nu känner jag mig hyfsat redo för våren - är ni redo?

Vårkänslor, 60-års kalas & dop

Det känns som att jag inte får något gjort numera, trots att jag sitter och "jobbar" i timtal. Kanske påskledigheten som gjort mig slö. Detta märks förstås även på bloggandet. Kan också hända att vårkänslorna och annat gör mig lite rastlös och okoncentrerad. Att det börjar bli riktigt vårigt där ute stör mig förstås inte ett dugg, det är bara efterlängtat! Jag vill inte se en enda snöflinga mera nu, ok?
 
Ja, påskhelgen då. Den blev ganska intensiv med mammas 60-års kalas på långfredag, ett dop i Trefaldighetskyrkan i Vasa på lördag och sedan övernattning i Vasa hos en vän. Söndag skulle ha blivit en slö dag, men så behövdes jag på jobb. Så det var min påsk! Nedan ett gäng bilder från kalaset och dopet:
 
hemmagjorda smörgåstårtor
 Smörgåstårtorna som tog oss totalt 5-6 timmar att laga (vi lagade förstås flera tårtor, inte enbart de ni ser på bilden)..! Men OJ så goda de blev, speciellt fisktårtan baserad på tonfisk och räkor! Godaste fisksmörgåstårtan jag ätit - faktiskt första gången jag ätit med fisk dessutom, eftersom de ofta brukar innehålla gravad lax, sill eller ansjovis vilket jag inte klarar av att äta alls.
 
hemgjord smörgåstårta fisk
Godaste smörgåstårtan
 
hemgjord smörgåstårta skink
Denna var ju inte heller dum. Jag var förresten huvudansvarig för själva dekorationen ;)
 
tårtor från Aroma bageri i Kvevlax
Eftersom vi inte ville laga både smörgåstårtor och söta tårtor själva, valde vi att beställa söta tårtor från prisbelönta Aroma i Kvevlax (precis som på min examensfest, fast då hade vi hallon-maräng-tårta). Båda var fantastiskt goda, och otroligt vackert dekorerade!
 
Aroma chokotta, chokladmoussetårta
Chokotta, med chokladmousse, vaniljpannacotta, svartvinbärskompott och mandelbotten.
 
Aroma passionmoussetårta
 Någon sorts passionsfrukt-moussetårta med italiensk maräng som jag inte hittade nån info om på deras hemsida. Uppfriskande att äta vid sidan om den med choklad!
 
Pentik äpple/omena-serieBl.a. min Pentik-servis fick åka fram.
 
kaffe med dopp
 
Ronja före folket anlänt - i väntan på några läckra räkor misstänker jag.. ;)
 
 
 
Och så ett par bilder från dopet på påsklördag - det var min kusins barn Casper Erik Thiago (halv latino, halv finländare) som döptes. Vilken underbar sötnos <3
 
 Pyttesmå fingrar..
 
doptårta
 Den ljuvligaste doptårta jag sett! God var den dessutom.
 
skinksmörgåstårta
 Och naturligtvis ännu mera smörgåstårta, som om man inte åt tillräckligt av sånt dagen innan.. ;) Skinktårtan var fantastiskt vackert dekorerad!
 
 Sötaste servetterna!
 
Vad gjorde ni i påskhelgen?

Veckans bloggspaning v.12 - Rese- och utlandsbloggar

Här kommer veckans bloggspaning, med några utvalda inlägg som delats i fb-gruppen Rese- och utlandsbloggar under den föregående veckan. 
 
Ifall ni vill läsa mera relaterat så kan ni klicka er in på förra veckans bloggspaning, eller helt enkelt gå med i Facebook-gruppen som är öppen för alla som är intresserade av resor och livet utomlands! :)
 
 
 
Många har skrivit om det som nyligen hänt i Bryssel. Eftersom jag själv inte har skrivit något desto mer utförligt inlägg om detta så passar jag på att länka till andra rese- och utlandsbloggare som gjort det istället:
 
- Bryssel förblir en underbar stad - Johnnybajdzjan
- Att resa när världen skrämmer (poddformat)- Att resa podden
- Pray for our world - Style by Tara
- En svart dag för Europa - Resfredag
- Vågar man resa? - FREEDOMtravel
 
Och så bryter jag av med lite gladare sorts inlägg - för vi tänker ju inte låta dessa äckliga terrorister vinna och skrämma oss till att sluta upptäcka världen, eller hur?!:
 
★ JagHyrMinHusbil bloggar om att upptäcka Andalusien med husbil.
 
★ Ladies Abroad skriver om mysiga Biertan med sin befästa kyrka i Transsylvanien.
 
★ geotraveler's niche lockar med härliga bilder från San Marino.
 
★ Den andra resan bloggar om en underjordisk stad intill Vesuvius.
 
★ FREEDOMtravel besöker Sveriges äldsta stad.
 
★ Lina Björkskog åker världens vackraste tågresa genom Sri Lanka.
 
 
 Länka gärna i en kommentar om ni bloggat om något liknande!