bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Roadtrip del 2 - Puerto de la Cruz

Så några bilder från andra huvudetappen av roadtripen för ett par veckor sen - dessa är alla tagna i staden Puerto de la Cruz i norra delen av ön på västkusten. Här ser man inte så många turister :)
 
Hittade en liten park/trädgård full av färgglada blommor :)
 
 Verkar som att den är dedikerad till nån "Doctor Victor Perez", vem nu sen det är..
 
 Ett ganska typiskt hus från kolonialtiden har jag för mig. Banderollerna ni ser på bilden skvallrar också om en sorts stadsfest som pågick just då - det var massor av folk i rörelse och på ett område var det lite karnevalkänsla med partymusik, stånd där man kan köpa godsaker etc. Stämningen var riktigt härlig! Tog dock tyvärr inga bilder i folkvimlet.
 
 Vi åt mat på ett ställe som visade sig vara snuskigt dyrt för att vara Teneriffa åtminstone, vi blev aningens chockade när vi såg notan.. En liten korg med typ 3 bröd t.ex. kostade 3 euro, wtf..? I normala fall brukar det väl vara mer eller mindre gratis. Dubbelchecka prisnivån innan ni börjar beställa i den här staden är mitt tips..
 
 Nå, detta var iallafall min favorit-tallrik/tapas - friterad bläckfisk med majonnäs och citron. Helt otroligt gott!!
 
Vi kikade lite i stadens kyrka också, ganska så ståtlig inredning :)
 
Närbild på altaret.
 
 Det badades flitigt trots det lite disiga vädret (var disigt förra gången jag besökte staden också, kanske det är mera vanligt med lite dis i den här staden än med gassande sol som i söder..?) - fast det var ju ändå en varm dag och luftfuktigheten var väldigt hög, så man kände sig rätt klibbig ändå.
Kusten här är mera karg på nåt vis, vassare klippor och mera piskande vågor tycker jag. Intressant kontrast mot sandstränderna och de mestadels ljusare och "mjukare" klipporna längs med "turistremsan" i söder.
 
Nån favoritbild? :)
 

Här finns förresten inlägget om första delen av roadtripen.
Taggar: roadtrip Tenerife, roadtrip Teneriffa;

Filmtips

Tänkte dela med mig av ett tips på en av de finaste filmerna jag någonsin sett, nämligen La vita è bella / Life is Beautiful, som är en italiensk film från 1997 som utspelar sig i 30-talets Italien. Filmen är en kärlekshistoria mellan en italiensk jude (Guido) och en "vanlig" italiensk kvinna (Dora) som förälskar sig i varann och skaffar familj - andra världskriget och ett koncentrationsläger skiljer dem dock åt.
 
Ids inte berätta desto mer detaljer, men kan ännu säga så mycket som att den är så himla fin, romantisk, rolig och sorglig på samma gång. Det är få filmer som kan få en att känna alla dessa känslor så starkt. Slutet är dels lyckligt, men samtidigt så otroligt sorgligt.
 
Nä, se den själva om ni inte redan gjort det, det är inte helt lätt att beskriva denna film, den måste upplevas!
 
[Bild: wikipedia]
 
Dela gärna med er av ert bästa filmtips i kommentarfältet också, vill gärna ha tips på nya filmer att se - får vara typ vilken genre som helst -  personliga favoriter är t.ex. katastrof-filmer, sci-fi framtidsfilmer eller gripande/spännande verkliga/semiverkliga skildringar :)

Roadtrip del 1 - vulkanen Teide

 Vi var ju på roadtrip för ett par veckor sen, vi fick nämligen låna en väns bil :) Blev Teide, som Antonio inte sett förut och sen Puerto de la Cruz där vi åt en väldigt sen lunch och hängde en stund, sen körde vi hem via motorvägen, vilket kanske på kartan ser ut som en omväg, men det gick nog snabbare än de slingrande bergsvägarna via Masca ändå. Jag rekommenderar ju ändå det senaste alternativet om man hinner/orkar och inte har svår höjdskräck, för vyerna är fantastiska! :) Eller se iallafall till att den som kör inte får panik av höjder så går det nog bra.
 
Jag tog inte så mycket bilder eftersom jag besökt båda platserna förut, vi gjorde heller inte mera än ett stopp på Teide. Kan visa fler (och bättre) bilder från både Teide och Santa Cruz i nåt annat inlägg om intresse finns :)
 
Nå, idag får ni iallafall nöja er med de få foton jag tog på och kring Teide nationalpark:
 
 Nästan högst upp på berget, man kan åka linbana härifrån ända upp till 163 meter från toppen (Pique del Teide), vill man sen dessutom vandra riktigt hela vägen upp måste man ansöka om tillstånd först. Vi skulle ha åkt linbanan bara jag hade haft med mina papper som visar att jag är invånare, turistpriserna är nämligen hutlösa enligt mig. Vi försöker igen en annan gång när vi kan åka mer än hälften billigare helt enkelt :)
 
Någon typisk Teide-växt
 
 On the road
 
 Där önskade jag verkligen att jag hade en rejäl kamera med superzoom, för i toppen av det högsta trädet sitter nämligen en ståtlig örn..! Kanske ni kan skymta den lite grann ändå..?
 
Här ser det ut som att en del träd har fällts/gått av av en storm..?
 
 Nästan nere i civilisationen igen :)
 
Nån favoritbild? Har nån av er varit på Teide? :)