bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Accessoarer till sommarfesterna

Jag är en person som verkligen lever upp till sommaren - det är som om jag vaknar ur en dvala och börjar bry mig mycket mera om att fundera ut fina outfits och i allmänhet piffa upp mig, även till vardags. Under vinterhalvåret bryr jag mig inte alls lika mycket om vad jag tar på mig för kläder, bara det är bekvämt och varmt, typ. Här nedan tipsar jag om några typer av accessoarer som jag tycker är perfekta för att piffa till sommarlooken och som passar till studentfesten, bröllopet, midsommarafton eller andra sommarfester.
 
HÅRKRANSAR
Hos t.ex. mizzy.se finns det en hel del fina hårkransar med blommor att välja bland. Ett väldigt enkelt sätt att "somra till det"! Lite hippiestil kanske, vilket alltid känns rätt under sommaren enligt mig!
 
 
 
ANKELSMYCKEN/VRISTSMYCKEN
Också dessa hör till de sommarpiffigaste accessoarerna jag vet! Jag förknippar även smycket med frihetskänslan man får av att kunna gå omkring barfota eller i lätta sandaler. Exemplet nedan från Gina Tricot framhäver solbrännan snyggt och är stilrent.
 
 
 
FLASH TATTOOS
Oh så förtjust jag var i mina flash tattoos/metallic tattoos förra sommaren! Tror jag kommer köra på såna i sommar igen. Liknande kan köpas t.ex. på Gina Tricot och iDiwa.
 
 
 
SNÄCKOR
Att smycka sig med snäckor känns obeskrivligt somrigt och ger den där härliga södernkänslan. På H&M kan man köpa örhängena och halsbandet ni ser på bilden nedan.
 
 
 
Vilka sorts smycken och accessoarer förknippar ni extra mycket med sommar? Hur gör ni för att skapa en somrig look?

Påminnelse: Dress like Marie-tävlingen

Ville bara kika in och meddela att jag alltså befinner mig på svensk mark just nu och har det bra. Jag kommer att blogga om resan och visa en del bilder när jag kommer hem igen, har förberett lite andra inlägg under tiden.
 
Dessutom vill jag påminna om Dress like Marie-tävlingen som ännu pågår i min blogg, med ett par härliga jeansleggings i potten (har ett par likadana själva och jag älskar dem!). Passa på nu, för den som inte tävlar, den vinner heller inte ;) Tävlingen pågår till och med 31.05.2016 kl.23:59, så ni hinner ännu delta! Vänligen klicka på bilden eller länken ovan för att komma till tävlingen.
 
 

Barcelona - visst går det att roa sig gratis

 
 
 
Att flyga till Barcelona är inte speciellt dyrt. En flygbiljett till Barcelona tur och retur kostar 1500-2000kr enligt jämförelsesidan Flygresor.se. Det är inte att ta sig dit som är dyrt. Det dyra är att vara där. Precis som att många städer i Italien är kända för generellt höga priser så gäller samma sak för vissa städer i Spanien, däribland Barcelona.
 
När det kommer till boende är det som Vagabond skriver (i en utmärkt resguide om staden) att ”Det är ont om bra och prisvärda mellanklasshotell i Barcelona”. Är man inte ute i god tid eller kan tänka sig sänka standarden ganska mycket så kommer stor del av reskassan att läggas på boende.
 
Så dagens tips blir därför olika gratissätt att roa sig i den fantastiska spanska staden.
 
Picassomuseet
Är du konstintresserad har du säkert redan bokat in ett besök till detta museum. Ett måste för de som älskar konst – eller som uppskattar att gå på museum gratis. Vill man gå in gratis får man däremot passa in rätt dag. Det är nämligen enbart första söndag i varje månad som inträdet försvinner helt. Efter klockan 15 är det även gratis resterande söndagar.
 
Barri Gótic
Är det istället historia som intresserar så rekommenderas ett besök till de äldre kvarteren Barri Gótic. Här finns gott om medeltida och gotiska byggnader kvar. Lite samma känsla som Gamla Stan i Stockholm med många småbutiker (även om skillnaden är stor). Mitt i Barri Gótic ligger även en av de mäktigaste katedralerna i staden – La Seu. Även här gäller det att ha koll på tiden för att kunna komma in gratis då det inte kostar något mellan 8.45-12.45 samt 17.15 och 19.30.
 
Stadsvandringar
Lär dig mer om staden, se alla sevärdheter som är ”måsten” i staden och träffa andra turister. Att gå på stadsvandring är ett trevligt sätt att lära känna Barcelona. Många är även helt gratis, se exempel från feelfreetours.com
 
Stränderna
Det är få storstäder i Europa som har stor sandstrand så nära citykärnan som Barcelona. Välj din plats på den 4km långa stranden och njut av solen, värmen, havet och att det inte kostar en krona.
 
Och håll dig borta från La Boqueria
Okej, det är gratis att gå här och titta på det enormt stora utbudet av godsaker, mat och dryck. Men att gå här och bli frestad och ändå inte köpa något är väldigt svårt. Lukter, smaker och synintryck som tillsammans skriker ”Jag vill smaka mer…”
 
Gratistipsen är delvis tagna från Vagabonds artikel Gratistips i Barcelona.