bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

30 år ung

Jag tänkte att jag kanske borde meddela alla läsare om att jag under senaste nattskift gick från att vara 20-something till att fylla 30. En lite märklig känsla på ett sätt, men det sägs ju att åldern är en siffra och man är så gammal som man känner sig. Det där med vilken ålder man känner sig som är något som tas upp till diskussion ibland, men ärligt talat kan jag inte riktigt svara på hur gammal jag känner mig, för jag har aldrig egentligen riktigt tänkt i de banorna. Jag kan känna mig ung och gammal samtidigt, eller i tur och ordning, men i princip känner jag väl mig precis som den ålder jag faktiskt är i. Det hänger mycket på sällskapet också. Det där med ålderskris känner jag heller inte riktigt igen mig i, för jag tycker liksom att man genom upplevelser automatiskt mognar i takt med åldern. Så varför noja över att jag fyller fyrtio om tio år, för jag kommer ju vara tio år av erfarenhet rikare vid det laget och därför mogen för att fylla fyrtio. Vet inte om någon annan tänker i dessa banor, eller om det bara är jag?
 
Ja ursäkta flummet, jag är inte helt säker på om jag när jag skrev detta inlägg på småtimmarna var övertrött eller hög på koffeindrycken jag nyss druckit (ja, koffein kan ha en väldigt märklig effekt på mig ibland). Eller borde jag kanske skriva blogginlägg oftare i detta tillstånd? ;) Hur som helst så känns det helt bra att ha fyllt 30, och många skulle aldrig tro att jag är så pass gammal utseendemässigt - en del av mina gener är ju bra i alla fall med andra ord.
 
Eftersom jag spenderar min födelsedag med att vaka på jobbet för att sedan sova bort halva dagen så blir det inget storslaget firande idag - har hunnit julpynta och snart nalkas god mat. Men nu väntar några lediga dagar och då tänkte jag fira dels med mina vänner och dels med släkten.
 
Vad tänker och tycker ni om det här med att åldras?
 
growing old / getting old - quote
 

Låt mig presentera: Marias Memoarers julkalender 2017

I år tänkte jag köra på en julkalender i bloggen. Det kan bli lite utmanande att hinna publicera ett inlägg precis varje dag från första till tjugofjärde december, men jag ska göra mitt bästa för att lyckas med det.
 
Det kommer vara mycket fokus på julrelaterat och jag kommer även försöka baka in resiga teman i en del av mina julrelaterade inlägg. Men det dyker även upp rena reseinlägg som inte har något med jul att göra. Sådär så inte jultemat tar över fullständigt. Bland annat har jag tänkt presentera 5 drömresemål under dessa 24 dagar.
 
Jag hoppas du kommer att gilla konceptet och att du vill kika in på bloggen dagligen för att "öppna" en ny lucka! Och tipsa mig gärna om andra trevliga bloggjulkalendrar, kanske du kommer ha en egen på din blogg?
 
Taggar: jul, julkalender;

Goda jobbnyheter och novemberhamn i solnedgång

Jag har fått en fast tjänst!
 
Här kommer lite goda nyheter från ett snöovädersdrabbat Österbotten - tack så mycket Sverige som skickat hit eländet! Mina nyheter har dock inget med väder att göra, utan är jobbrelaterat. Jag fick nämligen ett samtal igår kväll om att jag blivit vald till en av de fasta tjänster som jag sökt till!! Så nu är jag inte längre vikarierande handledare, utan rätt och slätt handledare! Alla som följer bloggen är kanske inte så insatta i vad det egentligen är som jag arbetat med under hösten, så kan informera om att jag jobbar för Oravais flyktingförläggning, i ett grupphem för minderåriga asylsökande utan följeslagare. Grupphemmet kan också i en nödsituation likt den vi hade 2015 fungera som nödboende vid större flyktingströmmar och ta emot betydligt fler människor än vad lokalen egentligen är menad för. Om det finns intresse kan jag i ett separat inlägg berätta lite mer om hur man jobbar i ett sådant här grupphem, varför jag trivs med denna typ av jobb samt svara på eventuella frågor, sålänge de håller sig inom ramarna för vad som är ok att berätta och inte bryter mot tystnadsplikten eller liknande. Så fråga på bara, så svarar jag senare om jag kan/får. Jobbar du just nu? Med vad?
 
Bilder från en solnedgång i november
 
Häromveckan passade jag på att köra en sväng till Oravais hamn, även kallat Brudhamn, i samband med att jag skulle till gymmet. Det var en rätt fin solnedgång och minusgrader, så det var en härligt krispig miljö som kändes fotovänlig. Förutom räddningsverkets båtar så fanns det bara enstaka privatbåtar kvar i hamnen - jag gissar att de sista kommer dras upp inom kort. Kommentera gärna vilken bild som faller dig mest i smaken!
 
Brudhamn i Oravais, Vörå / Oravainen, Vöyri
 
Oravais hamn / Oravaisten satama
 
Oravais, november 2017
Sugen på ett dopp någon?
 
Mitt Vörå, Finland100 / Suomi100
 
Oravais hamn, även kallat Brudhamn, november 2017
 
Oravais, Finland100 / Oravainen, Suomi100
 
solnedgång vid hamnen i Oravais / Auringonlasku, Oravaisten satama
 
Taggar: Oravais, Vörå, Österbotten;