bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Tomorrow: Up in the air

Eftersom jag kanske inte hinner blogga innan jag ska iväg till flygplatsen imorgon så får detta bli sista inlägget före resan :) Förhoppningsvis får vi internetuppkoppling väldigt snabbt, så jag kan uppdatera er! Det börjar förresten låta lite mera spikat med lägenheten nu och det verkar som att vi får flytta in på tisdag - under tiden antar jag att vi bor i Antonios gamla lägenhet tillsammans med hans "rumskompis". 
 
Jag är nervös och alldeles till mig på samma gång - och fantiserar om då jag anländer på flygplatsen på Teneriffa och möts av min drömprins som jag inte träffat på över 2 månader - snart byter vi ut distansförhållandet mot samboliv 
 
 
Ungefär såhär fancy brukar jag också se ut då jag reser, or not..! Nej för mig är det bekvämt som gäller, helst mjuka kläder som skaver så lite som möjligt, låga bekväma skor och ullsockor är ett måste på flygresor - för med skor på blir jag fort svettig och sedan kall om fötterna, utan skor bara kall.. Ingetdera är ju så trevligt.
 
Hoppas resan går smidigt, alltid lite tungt att vara på resande fot så många timmar (borde bli åtminstone 11 timmar då jag räknar med bussresan, tiden på flygplatsen och själva flygresan)..
 
Så nästa gång ni hör nåt från mig så blir det väl från varmare breddgrader, så hasta luego! :)

Resfeber

 
 
Nu är nog resfebern ett faktum..! Imorgon ska jag helt fokusera på att packa färdigt, packa undan en del personliga tillhörigheter (eftersom ju en underhyresgäst ska flytta in till min bostad här i Åbo) samt städa. Vill helst ha så mycket som bara är möjligt fixat redan imorgon, så jag inte behöver stressa så mycket med sånt timmarna innan jag ska iväg med bussen :) Vi har kanske hittat en lägenhet nu, det kommer att visa sig imorgon då älskling tittat på den - hoppas den ser fin ut!
 
Pirrigt värre... 

Ätbara saker jag kommer att sakna

 Började tänka lite på allt i matväg som jag kommer sakna då jag bor utomlands, saker som inte lär gå att få tag i på Teneriffa. Så här kommer en liten lista på mina Finland-favoriter som jag kommer sakna, som jag just nu kommer att tänka på:
 
BAKVERK
 
 Fastlagsbullar / semlor
 
 Sockergrisar 
 
 Kanelbullar m.m. 
 
 
DRYCKER
 
 julmust/påskmust
 mammas hemgjorda "sockerdricka" gjord på svartvinbärsblad och citron
 vår hederliga lågpastöriserade mjölk (mmm, ett kallt glas mjölk..), vet inte om det alls finns på Teneriffa, måste kolla upp detta! Hade svårt att hitta detta redan i Tyskland..
 muminlimsa m.m.
 
 
 
FÄRDIGMAT
 
 Riittan Herkkus tonfisk-pizza
 lördags- och gotlerkorv
m.m.
 
GODIS
 
  salmiak
 lakrits
 vingummi, t.ex. missä x och aakkoset
  choklad: pätkis, brunbergs mörkchoklad, tupla m.m.
Godisutbudet utomlands är helt enkelt inte riktigt detsamma som att äta favoriterna som i stort sett hängt med från barndomen :)
 
 
GLASS
 
♥ lakritsglass
♥ vissa av våra isglassar
I övrigt är nog deras glassutbud egentligen bättre än vårt skulle jag påstå :)
 
 
 
Fyll gärna på listan om ni tycker jag har glömt något viktigt :) Vad skulle NI sakna i godis/mat/dryckesväg om ni flyttade utomlands?