bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Några faktan om mitt förhållande och min pojkvän

 

Har sen ganska länge tänkt skriva ett inlägg om hur jag och min pojkvän träffades o.s.v., men har inte blivit av. Råkade hitta en lite rolig lista som jag tänkte att kanske är mera lättläst än om jag skriver en mindre roman som det skulle ha blivit i löpande text.. Så här kommer listan:
 
 
Du är tillsammans med
Hade tänkt hålla namnet hemligt, men kan väl lika bra avslöja hans förnamn, bara i detta inlägg ;) - Antonio

Och varför det
För att vi helt enkelt vill vara tillsammans...? :)

Har han fått något smeknamn av dig
Amore, love, honey.. Sen brukar jag försvenska namnet till Anton ibland ;) Och ja, vi kallar varandra ibland stronzo/stronza (som betyder ungefär r*vhål på italienska) på skoj, haha :D

När blev ni tillsammans
Finns väl inget exakt datum när vi gick från att dejta till att vara offentligt tillsammans, det första brukar väl stegvis övergå i det andra - men vår första dejt var 13 mars 2014 :)

Hur träffades ni
Det var så att jag nyligen hade kommit till Teneriffa för att göra min utlandspraktik på ett hotell i 3 månader. Han "råkade" lustigt nog anlända till Teneriffa från Italien för att söka jobb en vecka efter att jag anlänt. Han hittade snabbt ett jobb, som då var på restaurangen som ligger närmast hotellet som jag jobbade på. Jag hade hunnit springa förbi den restaurangen under ett antal dagar, och plötsligt noterade jag att en ny public relator (typ "insläppare" som delvis står utanför restaurangen och försöker "värva" kunder) hade börjat jobba där och konstaterade väldigt snabbt att han var charmig och såg väldigt bra ut.. Jag gick alltid den rutten då jag skulle till gymmet eller handla mat, så försökte varje gång se till att få tillfälle att småprata lite (det hör ju till att public relators ska försöka prata lite med folk som går förbi, så var ju inte så svårt) och få ögonkontakt, körde en gång t.o.m klassikern att efter att jag gått vidare vända mig lite snabbt för att se att även han fortfarande hade blicken på mig.. ;) Efter ett antal dagar vågade han äntligen fråga om vi kunde ta en drink eller nåt nångång, och ytterligare nån dag senare vågade jag ge honom mitt nummer. På den vägen fortsatte det.. ;)
 
Kände ni varandra innan ni blev ihop 
Nej, det kan man väl inte säga, vi började ju dejta ganska genast.

Hur gammal är han
24 år, lammkött, höhö :D

Älskar du honom
Ja, såklart 

Har du roligt med honom
Jodå :) Skönt med någon som man kan fåna sig med och prata med om typ vad som helst.

Skulle du kunna bo med honom
Jo, ju förr desto bättre! Hoppas det blir av redan i januari eller februari.

Beskriv honom med tre ord
Känslosam, vacker, omtänksam

Vad för slags filmer ser ni på ihop
Vi har faktiskt inte hunnit se så många filmer tillsammans ännu, och då vi sett så har det varit tillsammans med en av hans kompisar - men ganska blandade genrer tror jag det kommer bli :)

Får du fjärilar i magen när du ser honom
Jo, förstås inte lika mycket som där alldeles i början när allt är jättespännande och man inte hade nån aning om vart det kommer leda, men även nu, speciellt t.ex. när vi varit en lång tid från varandra och möts på flygplatsen... 

Har ni samma humor
Delvis. Italienare har dock en lite annorlunda humor som jag fortfarande försöker lära mig förstå.. ;)

Planerar ni framtiden ihop
Jo, det måste man i ett distansförhållande, kanske mera än i ett "vanligt" förhållande där det är lättare att ta saker som de kommer. Inga fasta långsiktiga planer ännu dock (som t.ex. var vi kommer bo om ett år..), utan aningens mera kortsiktiga såna än så länge.

Skulle han bli en bra pappa
Absolut, han är underbar med barn - blir alldeles till mig varje gång jag ser honom med barn 

Vad gjorde ni senast ni träffades
Senast vi träffades var på Skype. Men bortsett från Skype var det på flygplatsen för att säga hejdå (för den gången) :(

Vad gör han när han inte är med dig
Jobbar, jobbar och vilar sig lite mellan varven, typ. Ja, umgås väl lite med folk ibland också eller spelar videospel med kompisen har bor tillsammans med.

Är du svartsjuk på andra tjejer
Trodde inte jag var den svartsjuka typen innan jag träffade honom faktiskt.. Men tydligen är jag det, för det känns som att "alla" vill ha honom, vilket förstås inte förvånar mig ;) Självklart är det lite irriterande.. Men i grund och botten väljer jag ju att lita på honom :)

Har ni bråkat nångång
Inget riktigt bråk, snarare att jag ger honom "the silent treatment" tills han tvingar ur mig vad som är fel, eller att någon sagt någon lite onödig kommentar. Men som sagt, inget som lett till något egentligt gräl. Jag vet inte riktigt hur man grälar, för skulle jag försöka skrika och härja med någon så skulle jag bara börja gråta istället :D

Har ni haft ett uppehåll i erat förhållande
Nej.

Hur länge har ni varit ifrån varandra som längst
Detta blir den längsta perioden - vi sågs senast 24 augusti och nästa gång vi ses blir 23 november. Förra gången vi var från varandra var lite på två månader under sommaren.

Har ni samma åsikter om saker
Inte allt, men nog en hel del.. Precis som vi är lika i vissa avseenden och väldigt olika i andra. Jag hoppas ju att detta i längden är något som vi kan komplettera varandra med :)

Går ni ut ofta
Ibland, men han måste ju jobba mycket och han har dessutom den typiska italienska attityden att det helst är han som ska betala och inte tvärtom, och han har inte råd att gå ut hur ofta som helst om det är han som ska betala för kalaset :P Men någon enstaka gång låter han faktiskt mig betala också.. ;)

Har ni samma musiksmak
Ganska olika - jag är ganska mainstream och han är allt annat än det. Men visst finns det låtar/musikstilar vi båda gillar också :)

Är hans familj trevlig
Har inte hunnit träffa dem ännu - kommer säkert dö av nervositet den dagen..!

Är han romantisk
Han kan nog om han vill ;) Man skulle kunna tro att italienare är överromantiska hela tiden, men det är nog främst i början av ett förhållande. Men jämför man med de flesta finnar, så jo, nog är han ganska romantisk ;) Och det är kanske inte så mycket i stil med att jag får rosor hela tiden och sånt (det skulle jag med stor sannolikhet få om han hade obegränsat med pengar), utan det är mera genom små gester och vissa utvalda ord :)

Stöttar han dig med dina drömmar och mål
Jo, absolut!

Kan han sjunga
Han är faktiskt bra på att sjunga tycker jag, tycker om att höra hans röst :)

Spelar han nåt instrument
Har för mig att han har spelat lite trummor förut..? Annars brukade han dj:a mycket tidigare, om nu det räknas som instrument :P

Kan han laga mat
Han är italienare, klart han kan laga mat!! ;)

Är han envis
Hmm, beror på vad det gäller..

Tycker han om att resa
Mjo, fast han är flygrädd, så det sätter väl lite käppar i hjulet.. :P

Vad jag attraheras mest av hos honom
hans fina bruna ögon, hans starka armar och..ja, det är någon med hans italienska sätt - kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad det är... ;)
 
Så får ni en liten bild på "il mio stronzo " också :D
 
Detta är rosorna jag fick på första dejten :3 (ignorera "vasen" tack..)
 
 
Ifall ni har flera frågor (om vårt förhållande, om honom, om distansförhållande överlag etc) får ni väldigt gärna ställa dem här! :)
 

Halloween vs studier

 
Ni får en liten Halloween-hälsning här trots att jag mer eller mindre hoppar över allt sånt i år. Har på sin höjd fram keramikpumpan, that's it. Nog för att det skulle vara kul att gå på nån Halloween-fest och spöka ut sig lite, men är lite krasslig och har mer än tillräckligt med studier som vanligt + en deltent i italienskan på måndag. Nåja, Halloween är inte den allra viktigaste traditionen för mig, går nog att hoppa över nångång ibland :) Skulle ju säkert om inte annat se en skräckfilm eller nåt ikväll, men det kräver att någon sover över hos mig, för annars vågar jag inte, så det får jag kanske också glömma :DDD
 
Hoppas ni andra har en rolig helg iallafall :)
 

H&M goes Christmas

 
H&M Home har visst fått in julsakerna. Här är några grejer som jag föll för :)