bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Glad färgsprakande påsk!

Jag ville framföra någon typ av påskhälsning här på bloggen, och eftersom påsken för mig är en färgrik högtid i väntan på våren (som inte tycks vilja infinna sig i år) så bjuder jag på några kollage med färgglada och pastelliga foton som tagits under resor. Just nu sitter jag hemma och snörvlar och nyser om vartannat, så jag får väl trycka i mig lite påskgodis i väntan på att jag ska krya på mig. Umgås med nära och kära kan man ju göra hur som helst, men får göra det i extra lugnt tempo helt enkelt.
 
Hoppas ni alla har en riktigt trevlig påskhelg!
 
Gamla stan i Stockholm, färgglad dörr i Far North Queensland Australien, pastellhus i Singapore, dragonfrukt / pitahaya i Melbourne
färgglada Teneriffa - karneval, Loro Parque, Santa Cruz
färgglatt i Singapore (Candylicious), Australien (Brighton Beach), Teneriffa (La Caleta) och Stockholm
 

8 tips för möhippan

Ska du ordna en bachelorette för din väninna inom en snart framtid? Förra helgen var jag på en av mina allra bästa vänners möhippa och det var en otroligt fin dag! Därför tänkte jag dela med mig av lite tips på saker att tänka på och roliga programpunkter för dagen.
 
Välj ett tema
Temafester är väl alltid roligt! Här kan man basera sitt val på den blivande brudens intressen eller karaktär. För oss var det ganska självklart att vi skulle klä ut oss till katter, då personen i fråga föder upp katter och älskat katter sen hon var liten. Så vi var alla svartklädda och bar kattöron, rosett och svans. En del av oss målade även på morrhår och kattnos för att gå all in. Blivande bruden hade dessutom en bachelorette-tiara och -banderoll så att det ska synas vem som är huvudpersonen.
 
Överraska eller förvarna?
Ogillar din väninna fullständiga överraskningar? Isåfall kan ett alternativ vara att förvarna henne om att något är på gång. Man behöver fortfarande inte berätta allt, utan man kan t.ex. hålla det exakta datumet hemligt, eller förvirra henne en aning genom att presentera en lista med saker som hon ska packa med sig (inklusive saker hon inte kommer behöva), så att hon inte har koll på vad för sorts program ni kommer ha. Vi gjorde bäggedera, och stackarn fick packa med sig allt möjligt från jaktoutfit och varma kläder till partyoutfit och läppstift.
 
Såhär såg inbjudan ut som hon fick på posten några veckor på förhand
 
Lämna över en vänbok
Vi fixade även en mapp med en liten "vänbok", där alla deltagare svarat på 6 frågor om deras förhållande med blivande bruden. Det kan vara frågor som hur ni träffades, finaste minnet, hur en tjejkväll på tumanhand ser ut, vart du helst skulle vilja resa med henne och det galnaste ni gjort tillsammans.
 
Gör en lipstick kiss-tavla
Vi fixade en riktigt fin tavla där alla deltagare fick lämna ett pussmärke och skriva sitt namn.
 
bachelorette gift: kisses for the bride canvas / möhippa tips - gåva till blivande bruden: tavla med lipstick kisses
Scavenger hunt
En scavenger hunt eller skattjakt är väl närmast obligatoriskt. Istället för att blivande bruden ska utföra uppgifter och samla saker själv medans alla andra bara tittar på, tyckte vi det var roligare att alla deltog. Så vi delade in oss i mindre grupper och gav oss ut på stan en timme för att avklara så många punkter som möjligt. Exempel på uppgifter man kan göra är att få tag på en kondom, be en man att skriva ner äktenskaps/förhållanderåd, ta en selfie med en främling, ge någon en "lipstick kiss" på kinden och hitta ett föremål som man kan göra en ring av. På sistnämnda punkten hittade jag ett sugrör som någon slagit knut på, bara att träda på fingret ;)
 
Introduktion till poledance istället för sunkig striptease
Att hyra in en strippa kanske kan vara kul för en del, men vi tyckte det var lite smaklöst och "yesterday" och egentligen inte så respektfullt mot partnern. Om det nu inte är så att blivande bruden tycker det är helt ok att hennes blivande man har detsamma på sin svensexa, och vice versa. Istället ville vi få in en rolig fysisk aktivitet i programmet, och vi valde till slut ett introduktionspass till pole fitness på Wasa Vertical. Jag blev riktigt sugen på att fortsätta med pole fitness faktiskt, vilken bra och rolig träningsform!
 
Photo booth
Ordna en photo booth för ett roligt sätt att fånga samtliga deltagare och blivande bruden på bild. Vi avvek från kattemat och körde på mugshots istället. Alla fick en personlig skylt med titel och brott. Jag hade titeln "Miss Promiscuous" och brottet "thirty & single"... En photo booth kan dock se ut på tusen olika sätt, så bara att googla och välja och vraka!
 
bachelorette activities: photo booth, mug shots, poledance session / möhippa aktiviteter: photobooth, mugshots och polefitness träningspass
Min mugshot och en taggad Maria som klänger på en stång
 
Boka privat lokal?
Om dagen involverar svettiga aktiveteter eller om möhippan pågår hela dagen och natten lång kan det vara skönt att ha en privat lokal där man kan fräscha upp sig, byta kläder, skåla med champagne och ha lite roliga lekar. Vi bokade ett hotellrum i Vasa som vi fixade till på förhand med ballonger, champagneflaskor, snacks m.m. Eftersom vår blivande brud ogillar att sova ensam och eftersom det känns dumt att betala full kostnad för ett rum för två så erbjöd jag mig att betala halva summan och dela dubbelsäng med henne. Det passade riktigt bra för vi är vana med sleepovers och helt bekväma med att dela säng. 
Det kan naturligtvis också vara hemma hos någon, vilket blir gratis, om det inte kräver transport med taxi.
 
bachelorette ideas - snacks, champagne and getting cosy / skumpa, snacks och mysig samvaro
Champagneglas och snacks framplockade i hotellrummet. Jag kommer att skriva ett särskilt inlägg om själva hotellrummet senare.
 
Andra saker vi gjorde var att äta både lunch och middag tillsammans, ordna med en bekant som kom till hotellet och fixade hennes makeup och hår inför kvällen och så hade vi gömt tre objekt i hotellrummet som hon skulle hitta (och som skulle representera något nytt, något gammal, något lånat och något blått).
 
Något tips du kommer ha nytta av? Dela gärna med dig av flera fina idéer!
Taggar: bachelorette, möhippa;

Singapore: Fort Canning Park, färgglada Clarke Quay och vertikala trädgårdar

Så jag har visat er stadsdelarna Chinatown, Arab Quarter, Downtown och Little India, samt Singapores nattvyer och matupplevelser, Sentosa Island och Gardens by the Bay. Nu kommer en liten blandad kompott från Clarke Quay, Fort Canning Park och en cool urban trädgård som är integrerad i ett stort byggnadskomplex. Alla dessa inlägg finns samlade i min Singapore-kategori.
 
Fort Canning Park erbjuder mycket grönområden och en härlig stadsvy. Jag tog en paus på en av bänkarna på bilden nedan och åt lite mangostan som jag köpt på en marknad kvällen innan. Ur vissa av dem kröp det tyvärr ut en massa små myror när jag öppnade frukterna, men en del av dem var åtminstone myrfria. Men kanske detta var ett tecken på att de inte blivit besprutade med en massa gifter...? Särskilt mysigt var det ändå inte.
 
Vackra bänkar och murar. Jag har för mig att murarnas utsmyckningar berättar förkoloniala historier. Här började jag bli myggbiten, så jag skyndade mig bort från parken då jag hade glömt myggmedlet på hostelet.
 
Clarke Quay är ett färgglatt område som känns modernt och fräscht. Väldigt gulligt område med alla pastelltoner!
 
Singapore har gjort ett flertal "gröna satsningar" för att hålla luften och miljön så hälsosam som det nu är möjligt i en storstad. Att anlägga trädgårdar vertikalt eller ovanpå byggnader är ett sätt att göra en stad grönare.
 
Vad tycker du gör Singapore extra speciellt?
Taggar: Singapore;