bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vykort från Byron Bay / Postcard from Byron Bay

I am traveling rather intensely at the moment, but I will still find time to publish some postcards from my adventures weekly. Eventually, I will also write some longer blog posts and show you more pictures from these places. But for now, here's a postcard from Byron Bay, a little town that is perfect for surfers, hippies or whoever want to enjoy the relaxing atmosphere. The main beach as well as the small secluded beaches were all lovely, and I can also highly recommend the walk to Cape Byron lighthouse and the easternmost point of Australia. Quite cool, huh? How do you feel about Byron Bay?
 
Jag har sett att flera resebloggare har börjat med ett koncept som kallas vykort. Som jag förstått är det tänkt som en lite snabbare uppdatering medans man är på resande fot, i väntan på att man hinner blogga om destinationen på ett djupare plan. Det är alltså ett blogginlägg med en eller ett fåtal bilder och en kortare text till. Jag tänkte testa på detta nu medans jag reser östkusten, eftersom jag märker att det är jobbigare att skriva utförliga blogginlägg på resande fot - det är helt enkelt inte riktigt läge att spendera timtal på att skriva blogginlägg för tillfället. Däremot fortsätter jag vara aktiv på instagram som vanligt!
 
Så här får ni ett vykort från Byron Bay, som jag spenderade nästan en vecka i för ett litet tag sen. Det var en skön kontrast till storstadslivet i Melbourne och Sydney, och en plats där speciellt hippies trivs, men även andra som söker en mera avslappnad tillvaro. Det är dessutom lite av ett surfarparadis - jag tror nästan det fanns mer surfarbutiker än klädbutiker i denna lilla stad. Main beach var underbar, men det fanns även ljuvliga små tomma stränder här och var. Att promenera upp till Cape Byron-fyren och stå på Australiens östligaste punkt är ett par måsten när man är här! 
 Byron Bay, NSW, Australia / Australien
 
Har du varit i Byron Bay? Vad tyckte du?
Taggar: Byron Bay, East Coast, NSW;

Sydney teaser

Whoever thought Sydney is nothing but a busy metropolis with crowded touristic beaches with crazy waves should certainly think again. Just a couple of hours away you'll find the amazing Blue Mountains and roughly half an hour with bus from Kings Cross you can find a walking track (Hermitage Foreshore Track in suburb of Vaucluse!) with bush nature and small secluded beaches with calm waters, perfect for a dip! So whether you wake up in the morning feeling like city vibes or tranquility, there will be something for you. Below follows a little Sydney teaser for you, until I have time to write some more extensive blog posts about the places I have visited. Which places in and around Sydney are your favourites?
 
Sydney är så mycket mer än en hektisk storstad och Bondi Beach, med tanke på att man inte behöver åka långt alls för att hitta mysiga tomma stränder, och storslagna Blue Mountains ligger bara ett par-tre timmar bort med tåg. Det är alltså väldigt enkelt att fly storstadspulsen när man känner för det. 
 
Jag börjar med några bilder från själva staden, och längre ner får ni en försmak av lugnet och skönheten som omnejden har att erbjuda.
 
Night photography in Sydney - the Opera House and Harbour Bridge
Sydneys mest kända landmärken - Operahuset och Harbour Bridge. Att få till ett nattfoto var ju bara ett måste!
 
Pool of Reflection and Anzac Memorial in Hyde Park, Sydney, Australia
Vackra Hyde Park som man hittar mitt i stan. Gillade speciellt minnesmonumentet som reflekterades i Pool of Reflection.
 
Hyde Park in Sydney, Australia
Även detta är fotat i Hyde Park.
 
Beautiful St Mary's Cathedral in Sydney, Australia
Intill Hyde Park hittas vackra St Mary´s Cathedral -  väl värt ett besök om man gillar gamla vackra byggnader. Jag fick till och med bevittna ett bröllop inuti kyrkan, underbart!
 
Bronze statue of Pope St John Paul II at St Mary's Cathedral in Sydney
Påve Johannes Paulus II i form av en bronsstaty.
 
Nice architecture in Sydney - St Mary's Cathedral / Arkitektur i Sydney, sevärdheter
Katedralen från en annan vinkel.
 
famous Bondi Beach with its lifeguard tower in Sydney
Ungefär en halvtimme bort med buss hittar man världskända och hypade Bondi beach. Finns betydligt trevligare stränder i Sydney tycker jag, men visst är det lite kul och annorlunda med livräddarna som kör omkring i sina... ja, vad de där fordonen nu kallas.
 
Lifeguards in action on Bondi Beach, Australia
 
Things to do in Sydney - the Bondi to Coogee walk
 
Jag kan också rekommendera den välkända Bondi to Coogee-promenaden på 6 km. Speciellt häftigt var det just den dagen då det var ganska stark vind så vågorna var helt galna på vissa ställen, och i vissa bukter var vattnet helt vitt av skum.
 
Royal Botanic Gardens in Sydney, Australia
Varje större stad verkar ha en egen botanisk trädgård. Här är en vy från Sydneys Royal Botanic Garden.
 
Det fanns en del tjusiga statyer i parken med.
 
Less known things to do in Sydney - Hermitage Foreshore Walk Track
Här en bild från mitt favoritområde i staden - en av många tomma eller nästintill tomma stränder längs med Hermitage Foreshore Walk. Perfekt för den som föredrar lugna stränder utan stora vågor!
 
Hornby Lighthouse in Watsons Bay, Sydney
Hornby Lighthouse nära Watsons Bay var väldigt tjusig den med, kanske den finaste fyren jag sett hittills i mitt liv.
 
Blue Mountains, Australia
Och så förstås en bild av underbara Blue Mountains, som faktiskt var blått närmare horisonten. Hur blått det ser ut beror väl mycket på väderförhållanden, tid på dygnet m.m.
 
Vilka är dina favoritplatser i och kring Sydney? Om du inte varit där, vad lockar dig mest?
Taggar: East Coast, NSW, Sydney;

Ett farväl till Melbourne / Goodbye Melbourne

I don't have time to update my blog like I used to, now when I am traveling the east coast. I will still try to update weekly, but I do recommend that you follow me on instagram as well (@mariasmemoarer). So I left Melbourne a couple of weeks ago, have been in Sydney and going to Byron Bay tonight. But for now, I want to show you some last pictures from the city of Melbourne, as well as a little poem I wrote a while ago, describing how I feel about Melbourne, and its seasons... Maybe those of you who have been there can relate? 
 

Det är bara ett par veckor sen jag lämnade Melbourne, men det känns som betydligt mer av någon anledning. Just nu befinner jag mig i Sydney, men drar vidare till Byron Bay ikväll. 

Som ni kanske har märkt så har jag inte haft tid och lust att blogga så mycket nu när jag är på resande fot, men ska fortsätta göra mitt bästa för att få in något inlägg per vecka. Just nu är instagram min huvudsakliga kanal, för det går så mycket snabbare att uppdatera där. Så följ mig gärna på @mariasmemoarer för att följa mig mer i realtid och fortsätt även hålla koll på bloggen förstås, för helt dött kommer det nog inte bli här.

Men nu över till ett gäng bilder från fina Melbourne som jag inte visat tidigare, samt en liten dikt som plötsligt dök upp i mitt huvud en av de sista dagarna i Melbourne då jag tog spårvagnen in till centrum. Den beskriver generellt vad jag känner för staden, och dess årstider. Melbourne är enligt mig trevlig på sommaren, medan resten av året är mest blåsig, regnig och småkylig. Inte my cup of tea, om vi säger så. 

A Love Letter To Melbourne

Oh Melbourne,
when I first met you,
I wasn't all that impressed.
You were so cold to me...
Sometimes I felt like I couldn't wait for you to get out of my life,
so I could move on to something better.
But then, finally, summer came,
and our romance started.
I will miss you, but at the same time I realize,
that our love story was just temporary.
Cause I know that when winter arrives,
I will not love you anymore.
You would only yet again leave me in the cold rain,
longing for something else.
Until next summer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Någon favoritbild? Which picture is your favourite?
Taggar: Melbourne, Victoria, Australia;