bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Mello vs UMK - deltävling 4 / final

I lördags gick melodifestivalens fjärde deltävling av stapeln samtidigt som Finland hade sin UMK-final. Själv kollade jag mellon på tv samtidigt som jag såg Finlands final på datorn. Det kom nämligen inget ljud från Finlands livesändning i mina trakter, eller i alla fall inte i min tv - vet andra som hade problem med ljudet också. Först vid röstningsskedet ungefär kom det äntligen ljud från den kanalen. Men jag insåg att det ändå var mera praktiskt att ha på mellon på tv:n hela tiden samt följa finalen på laptopen med ett öga samtidigt - mindre risk att missa något viktigt!
 
jag tycker till om svenska melodifestivalen och finländska UMK 2016
 
 UMK-finalen
 
Jag valde att rösta på Tuuli Okkonen (som det tydligen inte gick så bra för i slutändan). Men Mikael Saari växte faktiskt i mina ögon under finalen, så nästan så att jag hejade mera på honom i slutändan, speciellt när jag märkte att han höll sig i toppen under poängutdelningarna. Det blev dock Sandhja som representerar Finland i ESC 2016. Jag har lite dubbla känslor kring det bidraget - jag tycker nämligen riktigt bra om låten när den spelas på radio, men live tycker jag det känns som att hon trycker på lite onödigt hårt ibland, ser nästan ut som att det är tungt för henne att sjunga. Men ja, det blir nog helt ok med den ändå, förhoppningsvis är det bara jag som reagerar på detta?? Fanns ju helt klart sämre bidrag som kunde ha vunnit också!
 
Själva poängutdelningen tyckte jag mest var förvirrande och förstod inte riktigt grejen. Men ok, säkert fanns det någon logik bakom. Hur som helst, nedan kan ni se musikvideon till Finlands bidrag i ESC 2016.
Vad tycker ni? Definitivt ovanligt bra för att vara Finland säger jag i alla fall ;)
 
 
Fjärde deltävlingen i mellon
 
 Och så Sveriges deltävling. Jag gillade nästan inga låtar alls denna gång, det var enbart Molly Sandén med Youniverse som verkligen föll mig i smaken. Vore helt ok i ESC, men tror inte att hon platsar på min topp 3-lista bland Sveriges bidrag i år ändå. Eventuellt kan hon rymmas med på topp 5.
 
Med Panetoz blev det rätt livat och skoj, speciellt när de sprang en vända genom publiken, men själva låten var inget särskilt enligt mig. Dolly Style var alldeles för tuggummipop för mig och Martin Stenmarck för lugn (och för resten av Europa säkert dötrist när de inte ens förstår texten). Eclipse motsvarar inte riktigt min musikstil om man säger så, och Linda Bengtzing hurrade jag heller inte över. Även Frans tyckte jag först det kunde ha varit mera tryck i, eller något annat extra. Fast jag känner att det är ett bidrag som växer efter ett tag. Kan i alla fall förstå att yngre tjejerna gillar honom ;)
 
Sådär sammanfattat var finalisterna ganska väntade.
 
 
Vad tycker ni om bidragen och resultaten? Gick rätt bidrag vidare och valde Finland rätt representant för ESC?

Katterna på Teneriffa

Jag älskar katter, har alltid varit en kattmänniska. Hundar har jag även börjat gilla på senare år. Som barn och yngre hade jag dock mer eller mindre hundskräck som jag lyckats träna bort ganska bra. Gillar fortfarande inte större hundar som hoppar och skäller, eller rusar emot en. Nå, jag tänkte ju inte prata om hundar nu, men ville påpeka att man KAN faktiskt gilla bägge djur. Men man brukar väl föredra endera och måste jag välja så blir det katter alla dagar på året ;)
 
Katter på Kanarieöarna finns det gott om. En del blir omskötta och har sina hem, andra är hemlösa och övergivna, rent av förvildade ibland. Vissa katter jag mött har jag inte varit säker på huruvida de övergivits eller nog har ett hem någonstans i närheten. Har vi sett någon sådan katt utanför vår lägenhet och speciellt om den verkat hungrig har det då hänt att vi bjudit in den till oss för en stund och gett den lite tonfisk och kärlek. I tätorter och städer skulle man ju utgå från att folk förstår att sätta halsband på sina katter.
 
Hur som helst, här kommer ett drös med bilder på alla möjliga sorts katter som jag fotat på Teneriffa.
 
cat in Masca, Tenerife / Katt i Masca, Teneriffa
 Denna kisse bor i lilla byn Masca. Stympad svans och lite lömsk blick. Den såg ut att må alldeles prima där senast jag var där.
 
cats in Masca, Tenerife / Katter i Masca, Teneriffa
 Samma katt tillsammans med en kompis. Dessa två bilder är lustigt nog tagna 2014 respektive 2015 och på samma plats dessutom, så det var ett roligt återseende!
 
black cat in Tenerife / svart katt på Teneriffa
Svart oturskatt? Nja, hände väl inga missöden den dagen som detta foto togs i alla fall :) Fotat i Costa Adeje.
 
Teneriffakatt / Tenerife cat
En härlig sköldpaddsfärgad kisse med olikfärgade ögon som balanserar farligt högt upp på en balkong. Los Cristianos.
 
cats on Canary Islands / katter på Kanarieöarna
 Dessa katter i Los Cristianos ser ut att vara av det hemlösa slaget. Tack och lov ser folk till att de får mat i magarna - de ser inte särskilt undernärda ut! Den svartvita var dock inte så brydd i maten, den satt mest och blängde på folk.
 
kattar Kanariøyane
 En siamesliknande katt som ligger och värmer sig på terrakottataket. På min praktikplats på hotell Mar y Sol.
 
kattar Kanariøyane
 Detta var en pratsam en! Känner faktiskt människor också som har svårt att hålla munnen stängd utan ska av nån anledning ständigt prata i fotosammanhang och så kan det bli ungefär som på bilden ovan ;)
 
Canary cat / kanarisk katt
 Denna katt har jag bloggat om förut (länk).Hon hängde kring vårt dåvarande bostadskomplex och kom in genom folks öppna fönster för att hälsa på när hon tyckte det passade sig. Hon hade alltid något att säga och verkade lite hyperaktiv. Antagligen en vandrare som inte har ett särskilt hem, utan tycker att hon bor lite överallt. 
Mera bilder i denna stil hittas här
 
Katt Teneriffa
 Pelle Svanslös spenderar tydligen sina pensionärsdagar på Teneriffa!
 
Cat in Icod de los Vinos / Katt i Icod de los Vinos, Teneriffa
Ja man kan ju undra om denna siames har alla hästar hemma..? Denna sociala krabat hittade vi i Icod de los Vinos.
 
sovande katt på Teneriffa
 Denna ville bara sova i skuggan och ignorerade oss totalt. Fotat i Callao Salvaje.
 
katt under johannesbrödträd, Teneriffa / katt och Johannesbrødtre
Katten Ferdinand som satt under en korkek...nä johannesbrödträd var det visst..! Fotat i Costa Adeje/Torviscas
 
pool cat / poolkatt
 En till av grannskapets katter. Vi träffades första gången vid poolen och lurvbollen (som för övrigt är kroniskt halt på ena benet - tycktes dock inte ha ont) ockuperade snabbt delar av min solstol. Tycker hon påminner lite om Scar i Lejonkungen utseendemässigt, men hon är faktiskt snäll och gosig :)
 
hemlösa katter på Teneriffa
 Och så en charmig halvvuxen kattunge med ett väldigt speciellt utseende: långsmal/spinkig kroppsform, stora öron, bred näsa och speciella ögon. Helvit med undantag för ett par grå strimmor som ni ser på huvudet. Detta var en sådan katt vi bjöd hem ett par gånger. Vi fick aldrig reda på om han hade en ägare, men han var alltid hungrig och vi tyckte den betedde sig som om den sökte kärlek och ett hem. Den satt liksom och väntade på oss utanför vår dörr när vi kom hem sent en kväll och den tydde sig till oss direkt. Tyvärr flyttade vi därifrån kort därefter och kunde/vågade därför inte ens överväga att adoptera den. Ganska mager som ni ser, men det kan hända att han även av naturen har en väldigt slank kroppsbyggnad, eller så har han växt så snabbt att fettet inte riktigt hängt med. Eller så är det helt enkelt ingen som riktigt tog hand om honom. Förstår inte varför, denna vann våra hjärtan direkt!
 
Men så tycks en del katter på Teneriffa ha attityden att de kommer och går lite som de vill ;) Han har säkert redan hittat nån annan att linda runt lillfingret!
 
 
Är du katt- eller hundmänniska? Gillar ni också att fota djur ni möter när ni är ute och reser?

The Body Shop - ta 3 betala för 2 & gratis frakt!

 
 
Det har blivit en del snack om skönhetsprodukter här på bloggen, men det är väl trevligt som omväxling hoppas jag? Efter detta kommer ett reserelaterat inlägg för balansens skull, jag lovar :)
 
Jag ville passa på att tipsa om The Body Shops erbjudande nu över helgen, nämligen en "ta 3 betala för 2"-kampanj, som gäller till och med 28.2-16! Dessutom är frakten gratis (utan köpgräns) fram till 29.2 kl.9. Om man är sugen på att handla något därifrån lönar det sig alltså att passa på nu!
 
Här kommer ni till The Body Shops finska webshop.
 
Själv behöver jag tyvärr inget därifrån för tillfället, lite synd ;) Har alltid gillat detta lite dyrare märke, speciellt deras hårvårdsprodukter (utan silikoner och annat skräp) och goda doftserier. Kollade nu in deras produktnyheter och föll lite för produkterna i kollaget nedan:
 
 
Egentligen gillar jag inte riktigt hemp-doften själv (inte tillräckligt feminin, hehe), men jag köpte en gång en handkräm ur den serien åt min pojkvän och den räddade verkligen hans sönderspruckna händer! Just nu har de en limited edition-handkräm (antagligen samma produkt som deras normala handkräm) där 2 euro för varje såld handkräm går till deras egna välgörenhetsorganisation. Hemp Rescue Balm lockar även lite för den snygga metallasken som man senare kan förvara småsaker i ;)
 
Jag är även lite svag för lyxiga oljor, mest lockande verkar Oils of Life-ansiktsoljan och Spa of the World Polynesian Monoi Radiance Oil (monoi=tiaréblommor i kokosolja - doftar ljuvligt!). Sen ser också presentboxen full med Moringa-produkter härlig ut.
 
Använder ni produkter från The Body Shop?