bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Mello vs UMK - deltävling 4 / final

I lördags gick melodifestivalens fjärde deltävling av stapeln samtidigt som Finland hade sin UMK-final. Själv kollade jag mellon på tv samtidigt som jag såg Finlands final på datorn. Det kom nämligen inget ljud från Finlands livesändning i mina trakter, eller i alla fall inte i min tv - vet andra som hade problem med ljudet också. Först vid röstningsskedet ungefär kom det äntligen ljud från den kanalen. Men jag insåg att det ändå var mera praktiskt att ha på mellon på tv:n hela tiden samt följa finalen på laptopen med ett öga samtidigt - mindre risk att missa något viktigt!
 
jag tycker till om svenska melodifestivalen och finländska UMK 2016
 
 UMK-finalen
 
Jag valde att rösta på Tuuli Okkonen (som det tydligen inte gick så bra för i slutändan). Men Mikael Saari växte faktiskt i mina ögon under finalen, så nästan så att jag hejade mera på honom i slutändan, speciellt när jag märkte att han höll sig i toppen under poängutdelningarna. Det blev dock Sandhja som representerar Finland i ESC 2016. Jag har lite dubbla känslor kring det bidraget - jag tycker nämligen riktigt bra om låten när den spelas på radio, men live tycker jag det känns som att hon trycker på lite onödigt hårt ibland, ser nästan ut som att det är tungt för henne att sjunga. Men ja, det blir nog helt ok med den ändå, förhoppningsvis är det bara jag som reagerar på detta?? Fanns ju helt klart sämre bidrag som kunde ha vunnit också!
 
Själva poängutdelningen tyckte jag mest var förvirrande och förstod inte riktigt grejen. Men ok, säkert fanns det någon logik bakom. Hur som helst, nedan kan ni se musikvideon till Finlands bidrag i ESC 2016.
Vad tycker ni? Definitivt ovanligt bra för att vara Finland säger jag i alla fall ;)
 
 
Fjärde deltävlingen i mellon
 
 Och så Sveriges deltävling. Jag gillade nästan inga låtar alls denna gång, det var enbart Molly Sandén med Youniverse som verkligen föll mig i smaken. Vore helt ok i ESC, men tror inte att hon platsar på min topp 3-lista bland Sveriges bidrag i år ändå. Eventuellt kan hon rymmas med på topp 5.
 
Med Panetoz blev det rätt livat och skoj, speciellt när de sprang en vända genom publiken, men själva låten var inget särskilt enligt mig. Dolly Style var alldeles för tuggummipop för mig och Martin Stenmarck för lugn (och för resten av Europa säkert dötrist när de inte ens förstår texten). Eclipse motsvarar inte riktigt min musikstil om man säger så, och Linda Bengtzing hurrade jag heller inte över. Även Frans tyckte jag först det kunde ha varit mera tryck i, eller något annat extra. Fast jag känner att det är ett bidrag som växer efter ett tag. Kan i alla fall förstå att yngre tjejerna gillar honom ;)
 
Sådär sammanfattat var finalisterna ganska väntade.
 
 
Vad tycker ni om bidragen och resultaten? Gick rätt bidrag vidare och valde Finland rätt representant för ESC?

Kommentera inlägget här :