bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vappen - Throwback

Eftersom det inte blir så mycket till vappen-firande (valborg) i år, åtminstone inte så som det firas i Finland, så tänkte jag istället lägga upp några bilder på tidigare år av vappen-firande :) Speciellt nu när det inte finns tillgängligt så saknar jag verkligen vappen-picknicken vid ån och att korka skumpa redan på förmiddagen, serpentiner och såpbubblor, mjöd, hemgjorda sockermunkar, att damma av studentmössan och ta på den på kvällen o.s.v...
 
2010
 
 
Detta var första vappen-firandet som universitetsstuderande - kändes lite smått galet att dricka alkohol redan innan lunchtid :D
 
 
Massa gott småplock, både köpt och hemlagat :)
 
 
2011
 
 
Det här året var jag på utbytesstudier, så "firade" med en utflykt till München med ett gäng andra utbytesstudenter från lite olika länder :)
 
 
2012
 
 
Back in Finland, hade hittat en ballong-kompis också ;)
 
 
Jag var den som fixade såpbubblorna och serpentinerna varje år... ;) 
 
 
2013
 
 
Ännu ett år av vappen i Finland, här skålas det för fullt :)
 
 
På kvällen på Vårdberget med studentmössan på :)
 
 
 2014
 
 
På vappen ifjol hängde jag tydligen i El Duque (Teneriffa), eftersom jag ju var på utlandspraktik, inte var det direkt fy skam det heller :)
 
Och i år är jag ju på Teneriffa igen, men det har ni väl kanske redan förstått ifall ni inte är helt nya på bloggen.
 
Vad gör ni på vappen/valborg i år?
Taggar: finländska studenttraditioner, studentliv Finland, studentliv Åbo, vappen;

Katt + solnedgång

Vi har en hel del trevliga grannkatter här där vi bor, kissen på bilderna nedan är dessutom av den mera pratsamma sorten - och jag älskar katter som gärna pratar!
 
Katt plus solnedgång ledde dessutom till ganska fina foton tycker jag, även om katten inte var så värst intresserad av att modella och knappt kunde vara stilla för ens en sekund.. Resultatet ser ni alltså nedan:
 
 
 
 
 
Vilken bild är din favorit? :)

Äntligen registrerad invånare på Teneriffa! ★ Akustito Cocktail

Buenos días :) Tänkte bara kika in lite och uppdatera. Vi steg upp lite tidigare idag för att äntligen fixa mitt "empadronamiento", vilket i princip innebär att jag nu är registrerad som invånare i kommunen Adeje och har rätt till hälsovård under samma villkor som alla andra invånare + att om jag t.ex. vill besöka nån djurpark, ta färjan till La Gomera och liknande så betalar jag inte turistpriser, utan allt sånt blir billigare :) Det tog dock länge för oss att få tummen ur röven och ta itu med den här saken, och förra gången vi skulle fixa det påstod tanten som betjänade oss att mitt hyreskontrakt inte var giltigt. Kvinnan som betjänade oss denhär gången reagerade dock inte på något och allt gick hur smidigt som helst! 
 
Nu håller dock mitt N.I.E (identitetsnummer för utlänningar) på att gå slut, ska se om jag lyckas få grön N.I.E denhär gången som ger mig rätt att bo här 5 år vad har jag förstått. Jag har vit N.I.E nu som bara gäller 3 månader i taget.
 
Nåja, färdigsnackat om byråkrati och uppehållsprocesser nu och så slänger vi upp några fler bilder från Flamenco-showen på Akustito Cocktail i fredags istället ;)
 
Härligt sällskap / bello compagno :)
 
Finaste paret..? ;)
 
En till par-bild :)
 
Och så en snabb outfit-bild innan vi gav oss iväg.. Älskar denhär klänningen..!!
Taggar: Akustito Cocktail, Flamenco, Flamenco Akustito Cocktail, N.I.E, empadronamiento Teneriffa;