bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

35 dagar från Darwin till Perth - hejdå Northern Territory, godmorgon Western Australia!

En backpackers dagbok från roadtip och camping genom Australien - del 2 (här finns första delen)
 
Dag 4
Vaknade med iskalla fötter, har vi redan hunnit så pass långt inlands att det är så stor skillnad i nattemperatur? Det passade i alla fall utmärkt att stanna till vid Katherine Hot Springs för att bada ett tag i den varma källan. Jag försökte om vartannat simma mot strömmen - vilket var nästan omöjligt, eller åtminstone tog det länge att ta sig fram och man fick anstränga sig hårt. Skönast var ju att vada mot strömmen för att låta den svepa med en nedströms igen. På väg tillbaka till bilen råkade jag se en liten cafékiosk som till all lycka hade chai latte, så jag tog vara på den stunden av lyx - ur en backpackares synvinkel åtminstone. Njöt av varje klunk av den varma mjölken med underbara kryddor.
 
things to do in Katherine, near Darwin (Australia) - hot springs for a bath
Sedan stannade vi ett tag inne i Katherine, där vi satt i samhällets bibliotek för att göra upp lite lösa planer och research, för att sedan fylla på med bränsle och matförråd samt kolla in lite second hand-butiker. Jag fyndade bl.a. ett underställ att ha när sovsäck m.m. inte håller mig tillräckligt varm om natten. Mycket välbehövligt!
 
Efter Katherine började vi sikta de första lösdrivande korna. Jag som fortfarande var något traumatiserad efter händelsen nära Uluru blev lite nervös. Jag kommer aldrig mer riktigt uppskatta lösgående kor tror jag. 
 
att roadtrippa och campa i Australien
Campingplatsen för natten fick bli i närheten av en krokodilflod, enbart framkomlig med fyrhjulsdriven bil. Det var förstås förbjudet att bada och trots att det var väldigt lite vatten i floden och därmed grunt vågade jag heller inte fräscha upp mig vid flodkanten. Egentligen fick man inte campa här, men det fanns även ett par andra som slagit läger här för natten, och vi höll oss naturligtvis på lämpligt säkerhetsavstånd från floden. Nu minns jag inte om det är 20 meter som sägs gälla för att man ska anses vara trygg, men vi var nog snarare 50 meter från vattenbrynet. Så det inte skulle gå som för 19-åringen som campat 15 meter från ett vattendrag vilket orsakade att krokodilen drog ut honom ur tältet. Och skönt att jag läste den skräckhistorien först efteråt, annars hade jag inte fått nån sömn den här natten... 
 
camping- och roadtriplivet i Australien
Vår camping befann sig mellan floden och en högre sandbank, och man kunde ibland höra hur det prasslade där uppe i gräset. Plötsligt kom en känguru framskuttandes på väg nerför sandbanken. Men när den fick syn på oss svängde den runt ett helt varv halvt i luften och var utom synhåll igen nästa sekund. Stackarn blev alldeles förskräckt och inga fler kängurur vågade sig ner den kvällen.
 
Vi gjorde en underbar brasa som höll oss varma, pratade, drack lite öl och åt middag. Vi njöt av stjärnhimlen och gav oss ut på lite spaning efter urtidsbestar i vattnet beväpnade med ficklampor, men vi såg inga tecken på liv. Det var ändå väldigt lite vatten just där, så jag tror faktiskt inte alls det fanns några krokodiler i närheten den tiden på året. Men tanken på att det hade kunnat finnas var ju ganska nervkittlande! Hur som helst var det en av de allra bästa campingplatserna jag upplevt!
 
Dag 5
Njöt en stund framför det som var kvar av brasan medans jag åt frukost och drack min obligatoriska tekopp. Två i sällskapet började dock stressa i vanlig ordning - jag hade här börjat ana en viss tendens i form av att man alltid skulle ha så väldans bråttom att komma sig iväg om morgnarna. Vart hade vi så väldans brått egentligen? Jag fick börja inse att jag måste ha på väckning ett tag före de andra för att få en chans att göra mina morgonbestyr och dricka mitt te i lugn och ro utan ständig stress. Den här morgonen hann jag ändå ner en till sväng till floden för att ta några bilder, andas och njuta av utsikten.
 
fricamping i Australien - Northern Territory roadtrip
Krokodilfloden i morgonljus, fantastiskt vackert!
resa runt i Australiens vildmark / traveling Northern Territory outback
Första programpunkten för dagen var en kort, men rätt krävande vandring som stundvis var brant och egentligen inte hade någon upptrampad stig utan det var mycket ojämnt underlag att ta sig över, delvis dessutom ganska brant. Vid Joe Creek i Gregory National Park. Där fick jag även syn på en fascinerande spindel. En sorts golden orb borde det vara, inte direkt farliga, men kan ge ganska obehagliga bett så inget man vill gosa med. Det man främst ska se upp med vad gäller dessa spindlar är att se efter var man går - de har tendens att spinna stora nät och det händer sig att folk går in i dessa nät och upptäcker att de har en stor spindel i nyllet.
 
spindlar i Australien / spiders in Australia
Efter detta stannade vi till för en dusch som kostade mig 2,50 AUD. Vi försökte undvika duschar som kostar pengar så gott vi kunde, men ibland måste man ju unna sig. Gratisduschar är ändå inte vanliga och ibland vill man kunna tvätta håret ordentligt och inte bara skölja av sig i diverse vattendrag. Vi åt även lunch och fyllde på vattendunkarna där. Det gäller att alltid fylla alla dunkar och flaskor när möjligheten finns, för man kan aldrig vara så säker på när nästa tillfälle kommer.
 
Vi körde vidare och fick syn på en stor svart tjur och ett oräkneligt antal vita kor (hundratals, eller rent av tusen?!) som gick på led längs med vägen. Undrar vart de var på väg, för de hade helt klart ett mål.
 
Nästa stopp var vid en annan flod där man sägs kunna se krokodiler. Här vågade jag mig inte ner till vattenbrynet utan höll utkik uppifrån kullen. Såg absolut ingenting. Däremot upptäckte jag ett kors uppe på kullen. Minns inte vad som stod där, men kanske någon fiskare som fallit offer för en saltie, som saltvattenkrokodiler kallas för här i Straya (förkortning av Australia).
 
Northern Territory, Australien - krokodiler
Nedan ett australiskt baobabträd med sin typiska lustiga form.
träd i Australien - australisk baobabträd, Northern Territory
Vi gjorde en till kort vandring och sedan campade vi i samma område. Kvällen bestod av roliga och intressanta diskussioner vid brasan, och jag gick senare undan för att njuta av stjärnhimlen några minuter innan jag kröp in i tältet. Dingos ylade i natten, jag hörde även något som liksom "galopperade" omkring i campingområdet, ingen aning om vad det kunde ha varit.
 
Dag 6
Dagen började med en ca 7 km lätt vandring i Keep River National Park. De stundvis sandiga stigarna gjorde att vi kunde identifiera ett antal olika djurspår, som dingo, wallaby, orm och möjligtvis pungräv.
 
enkel vandringsled i Keep River nationalpark, Northern Territory - Jarnem Loop
things to do in Northern Territory - Keep River National Park
"Stäng grinden", eller så går man bara runt den och slipper hela besväret att öppna och stänga? Och vad är det som de tror sig hålla bort med denna grind?
 
Hejdå Northern Territory, hello Western Australia!
Nu närmade vi oss gränsen till Western Australia, vilket innebär gränskontroll! Vi insåg att vi fortfarande hade frukt och grönsaker kvar, vilket är en av sakerna man inte får ta med sig över gränsen, så vi tuggade frenetiskt på äpplen och morötter de sista kilometrarna. Den trevliga karln i gränskontrollen var vänlig nog att låta oss tugga i oss det allra sista innan vi fick kasta resterna i en soptunna. 
 
Väl genom gränsen var nästa anhalt Lake Argyle, som är Western Australias största och Australiens näststörsta konstgjorda sötvattenreservoar. Vackra vyer och mängder av vatten, något som kändes lite ovanligt i ett annars ganska kargt landskap.
 
Things to see in northern Australia / Western Australia - Lake Argyle
Här finns det en del att hitta på förutom att köra runt och se sig omkring, t.ex. paddla kajak eller lyxa till det vid infinitypoolen, vars vatten var väldigt svalt må jag säga. 
 
Lake Argyle Infinity Pool - a piece of luxury in Western Australia
krokodilspaning i Western Australia - Lake Argyle
Här spanade vi än en gång på krokodiler, det börjar kanske bli tredje gången gillt nu? Och javisst fick vi syn på en krokodil nere i vattnet! Först försökte vi utesluta att det inte bara var en trädstam som flöt omkring, men isåfall var det en väldigt krokodilformad trädstam. På grund av avståndet var det lite svårt att uppskatta storlek och att se på nosens form om det rörde sig om en söt- (mindre farlig) eller saltvattenkrokodil (ruskigt farlig), men eftersom vi såg den så tydligt att vi var säkra på att det ens rörde sig om en krokodil så gissar jag nog på en rätt stor saltis, eller en ovanligt stor sötis... I de vattendrag där folk paddlar och badar så finns det i princip inga saltisar (påstås det), utan de kan eventuellt finnas i vattendragen före dämningen eller vad det heter, om jag inte missminner mig.
 
fricamping nära Lake Argyle, Western Australia
Vi hittade en fricampingplats nära Lake Argyle, intill en vilt strömmande flod. Naturligtvis med lägereld, stjärnhimmelskådning och hela paketet.
 
Har du varit i Northern Territory eller Western Australia? Vad har du stött på för spännande vilda djur när du rört dig i naturen?
Taggar: 35dagar, Australien, Northern Territory, Western Australia, camping, kvinnliga äventyrare, road trip;

Backpacker eller suitcaser-listan

Vad passar väl bättre en ledig söndag än att fylla i en rolig blogglista? Det är Resfredag som ligger bakom succélistan "backpacker eller suitcaser", och jag hakar på, som så många andra resebloggare.
Vem är du när du reser?
 
 
1. Dyka i från poolkanten eller smyga i från badstegen/poolkanten?
Jag är inte så värst simkunnig och klarar inte av att dyka eller hoppa i vatten då jag ogillar att befinna mig under vattenytan, så jag smyger i. Dessutom vill jag inte alltid blöta ner mitt hår om jag inte planerat att tvätta det efteråt.
 
2.  Backpacker eller “suitcaser”?
Det här beror nog lite på hur jag reser... Jag är glad att jag valde rygga i t.ex. Australien, för överlag gillar jag inte riktigt att dra runt med resväskor, speciellt inte om jag ska flytta på mig flera gånger. Fast ska jag inte flytta runt så mycket under min resa så kan jag nog tänka mig en resväska, som t.ex när jag var i Israel. Så jag är lite både och, om än jag rent spontant kanske skulle säga backpacker.
 
I en vidare mening kan också avses att en backpacker är mer spontan och tar dagarna som de kommer, medans en suitcaser har allt förhandsbokat och planerat. I den meningen är jag lite mer åt suitcaserhållet, särskilt vad gäller boendet som jag helst vill ha på klart på förhand. Att boka utflykter beror lite på om förhandsbokning krävs/rekommenderas för att man ska få plats. Och på ett ungefär brukar jag väl försöka fundera ut hur dagarna ska spenderas, men vissa saker lämnar jag även öppet.
 
 
3. Packa kvällen före eller packa i god tid?
Jag börjar i god tid, gärna en vecka på förhand lite beroende på vart jag ska förstås. Packa allt i sista stund är sånt jag gör i mina mardrömmar där jag fortfarande är hemma och packar och letar mitt pass samtidigt som boarding startar en timmes bilfärd bort... 
 
4. Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där 1 timme innan deadline?
Jag vill vara på plats i god tid. Vad som är god tid beror ju på färdmedel och hur stor flygplatsen är. Min närmaste flygplats har typ två utgångar så där behövs då inte 2 timmar som i allmänhet rekommenderas. Däremot rekommenderades hela 4 timmar före flygets avgång i Ben Gurion, Tel Aviv, inte utan orsak kan jag intyga!
 
5. Paketresor eller sy ihop själv?
Syr helst ihop själv, sällan någon annan lyckas få ihop en hel resa precis som jag skulle vilja ha det. Men helt främmande för paketresor är jag väl inte heller. Skulle t.ex. kunna tänka mig en gruppresa för höstvandring till Lappland, eller paket/gruppresa till destinationer som är lite mer svårresta på egen hand.
 
6. Foodie eller naturjunkie?
Jag säger nog natur, även om det delvis beror på destination. T.ex. i Singapore var nog maten mer intressant, medans Australien inte bjöd på alltför häftiga kulinariska upplevelser men däremot fantastisk natur, för att inte tala om djurlivet! 
 
Inte den som ligger hela dagen på stranden, men värme det gillar jag! /// Vacker natur slår allt, här på Tasmanien
 
7. Skidsemester eller sandstränder?
Jag är inte så mycket för att skida eller åka slalom, så jag säger sandstränder. Sen är jag inget badlejon heller riktigt, men vackra stränder det kan jag nog inte få nog av. Och så är värme bekvämare än köld.
 
8. Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?
Det är sällan jag återvänder till en plats jag redan besökt. Undantagen finns (t.ex. Stockholm, och Teneriffa som jag pendlade till ett tag av privata anledningar) och jag längtar tillbaka till både Israel och Australien. Men samtidigt finns det så mycket osett i världen, så nya destinationer får oftast förtur. Jag reser ju trots allt huvudsakligen för att upptäcka och uppleva, och inte så mycket för att "bara vara" som jag antar ofta är anledningen till att man återvänder till samma plats.
 
9. Roadtrip eller tågresa?
En scenisk tågresa lockar just nu, t.ex. genom Schweiz. Men finns det resesällskap så älskar jag roadtrips! Ensam reser jag inte gärna runt med bil dock, inte i alla fall utomlands eller någon längre sträcka inrikes (blir yr efter ca. 2 timmar och har svårt att köra mera efter det). Men ja, jag väljer roadtrip med sällskap, speciellt om jag inte behöver ha huvudansvaret för körningen och så kan jag hjälpa till när en annan vill vila.
 
Teneriffas serpentinvägar nära Masca. Här ville jag definitivt inte köra själv, andra fick sköta den biten...
 
10. Systemkamera eller mobilkamera?
Med den utrustning jag har just nu säger jag systemkamera. Ja, den är bökig, men bilderna blir ju av en annan kvalité och med min vidvinkellins får jag mer rymd och liv i bilderna jämfört med mobilkameran. Mobilen använder jag också, främst till motiv som är instagramvänliga eller extra fina motiv som jag vill ha i dublett. Skulle jag investera i en mobil med betydligt bättre kamera och bra minne kunde jag eventuellt tänka mig att ibland bara ha telefonen, om jag dessutom köper en vidvinkellins till den. Jag kan knappt leva utan vidvinkel!
 
11. Morgonmänniska eller kvällsmänniska?
Varken eller. Jag är den som sällan orkar mig upp till soluppgången, samtidigt tycker jag det är skönt att gosa ner mig i sängen ganska tidigt efter en dag av äventyr - chansen är inte så stor att ni ser mig på hostelets vilda fest eller att jag är ute sent på barer under resan. Fast jag vill heller inte sova bort hela förmiddagen, jag reser väl inte för att bara sova heller. 
 
Eller kanske är jag helt enkelt en kroniskt utmattad duva?
 
 
OM jag orkar vakna till en soluppgång (och nu räknar jag inte med mörkaste midvintertid i Norden, för har man inte vaknat före soluppången då så är man verkligen en sjusovare), så är det troligtvis när jag campar eller har vakskift. Ovan en soluppgång från en strand i Tasmanien där vi tältade en natt. 

12.  Spanien eller Italien?
Varför ska man behöva välja? Fast på sistone har jag sneglat mest på Italien, så jag säger väl det då. Har inga specifika Spaniendrömmar för tillfället.
 
13.  Läsk eller alkohol?
Eftersom jag är något av en nykterist så kanske jag säger läsk då. Nog för att det kan hända att jag tar ett glas vin eller annan dryck ibland på resan, men mest kör jag på alkoholfritt. Ännu hellre än läsk tar jag dock en ginger beer.
 
14.  Äkta böcker eller ljudbok?
Har inte ens orkat ge ljudboken en chans, och har inte orkat lyssna på en podd från början till slut än så länge. Jag är kanske helt enkelt inte en särskilt auditiv person, så jag läser helst en tryckt bok.
 
 
Har du också gjort listan, eller vad hade du svarat på frågorna?
Taggar: blogglista, listor, reselista;

35 dagar från Darwin till Perth - let the adventure begin!

En backpackers dagbok från roadtip och camping genom Australien - del 1
 
Mitt längsta och kanske mest krävande äventyr i Australien var min 35 dagar långa roadtrip med camping, från Darwin i norr till Perth i sydväst. Krävande på grund av alla nätter i tält och timmar i bil, men framför allt på grund av resesällskapet som kanske inte var den perfekta matchen direkt. Men jag lärde mig nog en hel del genom processen och kanske det var en nödvändig utmaning i livet? Jag kommer att nysta upp problematiken vartefter. Jag vet inte riktigt hur många delar denna inläggsserie kommer att bli, men en hel del lär det nog bli. Man hinner uppleva och fota mycket på 35 dagar.
 
Östkusten vs västkusten
Australiens västkust besöks av många, om än den inte är i närheten så hypad som östkusten. Behöver man ens se Western Australia om man redan rest östkusten? Ja absolut, är mitt svar! Landskapen är så pass annorlunda och det är helt enkelt en annan känsla att resa runt i ett område som inte är så alldeles turisttätt. Eller kanske jag mest känner så för att jag reste östkusten i buss tillsammans med andra backpackers och bodde i vandrarhem, medans Darwin-Perth gjordes som en roadtrip med camping varje natt - det blev mera vildmark om vi säger så. I alla fall påstår andra jag träffat att väst vinner, själv ser jag charmen med bägge. Men nog upplevde väl även jag några av de allra häftigaste ögonblicken just i västra Australien.
 
Dag 1
Jag blev upphämtad av resesällskapet från mitt vandrarhem i Darwin, vi introducerade oss kort för varann, fick ordning på packning, mat, bränsle m.m. så kunde vi påbörja resan genom Northern Territory mot västkusten.
Vi hittade en fricampingplats strax utanför Darwin, där vi åt en tidig middag och konverserade ett bra tag, vi höll ju precis på att lära känna varann på ytan. Vi mötte även ett kringresande aussiepar vars ljuvliga hundar ville säga hej till alla på campingen. Ena hunden blev dock upprörd när den fick bekanta sig med en luftpump för första gången, och skällde åt den för full hals innan den kom fram till att luftpumpen inte utgjorde något hot. Vi gjorde oss hemmastadda i tälten ett tag efter att mörkret föll på. Inte den mest rofyllda plats att campa på kanske, med en huvudled på ena sidan där road trains (tunga lastbilar med flera släpvagnar) susade förbi i natten och en tågräls på andra sidan där extremt långa godståg väckte en med jämna mellanrum. Men det funkade.
 
Berry Springs Nature Park near Darwin in Northern Territory, Australia
Dag 2
Väckning ett tag före soluppgång. Första stoppet för dagen blev varmvattenkällan Berry Springs, inte långt från Darwin. Här kan det finnas sötvattenkrokodiler, vilket i sig inte behöver hindra en från att bada då de i normala fall är mycket skygga djur. Däremot händer det sig periodvis att saltvattenkrokodiler hittar hit (och de är direkt livsfarliga), detta är dock främst en risk under regnsäsong, vilket det inte var just då. Hade man sett saltvattenkrokodil hade parken i vilket fall varit stängt. Inte helt och hållet utan risk oavsett, men vi och några andra badade och njöt av det behagligt varma vattnet i den svala morgonen. Det fick ersätta dagens dusch. Eftersom luften fortfarande var småkylig så värmde vi upp oss ytterligare med lite hett te innan färden fortsatte.
 
termitstackar i Northern Territory nära Darwin, Australien
Nästa stopp - termitbon i massor! Kommer tyvärr inte ihåg vad platsen heter.
 
Litchfield nationalpark, Wangi Falls - Australien / Australia
Under dagen besökte vi även totalt tre olika vattenfall i Litchfield National ParkWangi Falls som du ser ovan, och Tjaetaba Falls (tror jag?) samt Florence Falls på bilderna nedan. Vattenmängderna är såklart inte lika intensiva här då det var australisk vinter vid det här laget och därmed hade det inte regnat något vidare på sistone. Men vackert ändå!
 
Litchfield nationalpark, Tjaetaba Falls i Greenant Creek, Australien
Litchfield nationalpark, Florence Falls - vattenfall i Northern Territory, Australien
Här vid sista stoppet tog även jag ett dopp i det svalkande vattnet. Kallt tyckte vissa, men vi finländare (ja, vi var hela två finländska tjejer i detta ressällskap..!) tyckte det var rätt skönt ur nordiska mått.
 
Vi hann hitta en campingplats och slå upp tälten strax innan mörkret föll på.
 
Dag 3
Väckning 6:30, start 7:30. Vi råkade köra på en stackars hök som hamnade i vägen för bilen, och såg en hel del vallabys och kängurur. Stannade till vid Butterfly Gap, men tyvärr såg vi inte många fjärilar alls, så det var lite av en besvikelse. Lite av ett äventyr ändå när vi körde fast i leran, tack och lov kom vi loss ganska snabbt utan utomstående hjälp.
 
Pine Creek railway precinct open air museum, Northern Territory
Vi stannade till kort vid Pine Creek järnvägsmuseum, där man bl.a. kunde beskåda gamla tåg som varit med om ett och annat. Bland annat fanns ett lok med skottskador från tider när det var rena vilda västern här. I Pine Creek såg jag även mina gamla goda djurvänner flyghundarna och kakaduorna som chillade i träden, vilket kärt återseende!
 
Pine Creek, Northern Territory, Australia - old train
Nitmiluk National Park, Northern Territory, Australia - Bemang Lookout
Så anlände vi till Nitmiluk National Park, där vi började med att gå Leliyn Loop Walk där man kan ta paus för att bada i ett av de naturliga vattenhålen. Det finns både djupa sektioner och grunda platser för de mindre simkunniga. På bilden ovan till höger Bemang Lookout. Till vänster en söt vallaby i full färd att putsa pälsen.
 
roadtrip och fricamping i bushen - Northern Territory, Australien
Vi letade sedan reda på en fricampingplats för natten alldeles nära nationalparken och fixade tälten m.m. före dagens sista programpunkt - planen var nämligen att se solnedgången från Baruwei Lookout. Man kanske inte egentligen ens fick campa här, men det var alldeles intill en väg, skyddad av en jordvall, så jag tror inte att vi direkt störde någon heller.
 
Sagt och gjort, vi påbörjade Baruwei-vandringen medans solen sjönk på himlen och temperaturen blev alltmer behaglig.
Nitmiluk National Park, Baruwei walk, Australian nature
Nitmiluk National Park and Katherine Gorge, near Darwin, Australia
Utsikten från Baruwei Lookout var ganska enastående, ravinen Katherine Gorge är väldigt sevärt! Här kan man även åka med flodbåt eller paddla kajak, om man så vill.
 
Nitmiluk nationalpark, sevärda platser under roadtripen i Australien
Man fick chilla och njuta av landskapet i väntan på att solen skulle gå ner. Och vilken solnedgång sen! Man ville inte slita blicken förrän solen helt försvunnit bakom horisonten.
 
Nitmiluk National Park - sunset at Baruwei / solnedgång i Nitmiluk Nationalpark, Australien
Nitmiluk National Park at sunset - plenty of flying foxes / mängder av flyghundar i solnedången i Northern Territory, Australien
På väg tillbaka till bilen möttes vi dock av en ännu mäktigare syn - med den rödfärgade horisonten som bakgrund hade tusentals (eller kanske rentav tiotusentals?) flyghundar vaknat till liv och påbörjat sin flygfärd inför nattliga äventyr. Ljudet, den rävaktiga lukten (ja, de luktar verkligen rävfarm) och själva synen glömmer jag inte. Alla håller inte med mig, men jag tycker de är fantastiska djur!
På mitt instagramkonto hittar man en video på flyghundarnas fantastiska färd.
 
Väl tillbaka till campingen blev det middag under vintergatans stjärnprakt. När jag sökte mig undan för att borsta tänderna fick jag syn på en vandrande pinne som klättrade fram på en av buskarna. Jag visste inte ens att de fanns i Australien!
 
Det blev en något orolig natt för min del, då jag vid två tillfällen vaknade av olika ljud. Första gången var det troligen en känguru som skuttade förbi, men senare tyckte jag mig höra något med en mer lunkande gång. Tankarna gick direkt till dingos, så jag stelnade till och försökte att inte röra mig ur fläcken. Lagom lägligt började min mage kurra högljutt, så jag svor ljudlöst åt den att hålla tyst. Sedan tyckte jag precis att något sniffade alldeles intill mitt tält. Vid det här laget visste jag inte om det faktiskt var en dingo som checkade läget, eller om det bara var någon i ressällskapet som andades extra ljudligt. När jag väl vågade slappna av igen och somnat om, så vaknade jag av att K (irländaren) skrek A's (fransmannens) namn. Jag vaknade upp med ett ryck, vad händer?! Men det var alldeles knäpptyst, jag hade bara drömt... Efter denna natt såg jag till att alltid ha en fickkniv eller något skarpt till hands ifall jag skulle behöva försvara mig, haha! Det skulle ju visa sig att ännu mer spännande nattliga händelser var på kommande. Men mer om det när jag kommer dit i min dagbok.
 
Har du besökt någon speciellt häftig eller vacker plats nära Darwin? Eller kanske du har någon spännande campingberättelse att dela med dig av?
Taggar: 35dagar, Australien, Northern Territory, camping, kvinnliga äventyrare, road trip;