bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Det var en kort sommar..

© Maria Norrgård - bild från förra sommaren


Vädret har ju inte varit på topp hittills den här veckan, och resten av veckan ser inte så lovande ut heller temperaturmässigt.. Hoppas sommarvärmen kommer för att stanna snart!

 


bloglovin

../../images/2011/flj-p-facebook_152689510.jpg

What to do in Oravais?

Har fått en lite annorlunda läsarfråga som jag tänkte besvara i ett inlägg:

zannah om Beach dresses:
vart går man i oravais om man vill gå till beachen? kan du också berätta lite mer om vad du gör på sommaren i oravais? det skulle vara kul att höra hur din dag ser ut :)

I Oravais finns i princip bara en strand som alla åker till, som ligger bredvid hamnen. Enligt wikipedia har Oravais endast 2190 invånare, så det är ett väldigt litet ställe där det egentligen inte finns något alls att göra, vi har inte ens en pub.. När jag är hemma i Oravais blir det alltså mest chill bara - kanske åker till stranden då det är varmt och fint väder, regnar det blir det bara att sitta hemma och sega. :P Men det är rätt skönt att ha "inget att göra" ibland, som kontrast till studielivet i Åbo ;) Och saknar jag det som en stad har att erbjuda kan jag ju alltid åka till Vasa :)


Oravais centrum. Ja, ni ser ju att det inte direkt är en storstad...


bloglovin

../../images/2011/flj-p-facebook_152689510.jpg

PROfeel proteinjoghurt

Har testat Valio's proteinjoghurt naturell idag. Smakmässigt kunde det vara vilken naturell-joghurt som helst, men den innehåller förstås mera protein än vanliga joghurtar och dessutom ska den vara den kolhydratfattigaste joghurten på marknaden. Fetthalten är bara 1%, men den är ändå fyllig i konsistensen tack vare den stora proteinmängden (7 g/100 g). Dessutom innehåller joghurten D-vitamin. Önskar jag hade fått tag i de smaksatta joghurtarna också..

 

bloglovin

../../images/2011/flj-p-facebook_152689510.jpg
naturell
  • 2 x mer protein (7 g/ 100 g) än i vanlig yoghurt.
  • Den rikliga proteinmängden gör yoghurten fyllig, endast 1 % fett.
  • Den naturella yoghurten är den kolhydratfattigaste på marknaden (2 g/ 100 g).
  • I de smaksatta yoghurtarna finns bara 5 % tillsatt socker.
  • Laktosfri och D-vitaminerad.