bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

30 år ung

Jag tänkte att jag kanske borde meddela alla läsare om att jag under senaste nattskift gick från att vara 20-something till att fylla 30. En lite märklig känsla på ett sätt, men det sägs ju att åldern är en siffra och man är så gammal som man känner sig. Det där med vilken ålder man känner sig som är något som tas upp till diskussion ibland, men ärligt talat kan jag inte riktigt svara på hur gammal jag känner mig, för jag har aldrig egentligen riktigt tänkt i de banorna. Jag kan känna mig ung och gammal samtidigt, eller i tur och ordning, men i princip känner jag väl mig precis som den ålder jag faktiskt är i. Det hänger mycket på sällskapet också. Det där med ålderskris känner jag heller inte riktigt igen mig i, för jag tycker liksom att man genom upplevelser automatiskt mognar i takt med åldern. Så varför noja över att jag fyller fyrtio om tio år, för jag kommer ju vara tio år av erfarenhet rikare vid det laget och därför mogen för att fylla fyrtio. Vet inte om någon annan tänker i dessa banor, eller om det bara är jag?
 
Ja ursäkta flummet, jag är inte helt säker på om jag när jag skrev detta inlägg på småtimmarna var övertrött eller hög på koffeindrycken jag nyss druckit (ja, koffein kan ha en väldigt märklig effekt på mig ibland). Eller borde jag kanske skriva blogginlägg oftare i detta tillstånd? ;) Hur som helst så känns det helt bra att ha fyllt 30, och många skulle aldrig tro att jag är så pass gammal utseendemässigt - en del av mina gener är ju bra i alla fall med andra ord.
 
Eftersom jag spenderar min födelsedag med att vaka på jobbet för att sedan sova bort halva dagen så blir det inget storslaget firande idag - har hunnit julpynta och snart nalkas god mat. Men nu väntar några lediga dagar och då tänkte jag fira dels med mina vänner och dels med släkten.
 
Vad tänker och tycker ni om det här med att åldras?
 
growing old / getting old - quote
 

Kommentarer :

#1: TIDSTJUVEN

Stort grattis på födelsedagen! <3
Jag tycker det låter som att du har ett väldigt sunt förhållningssätt till åldrande. :)

Svar: Tack så mycket fina du :)
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Grattis! Åldern har ingen som helst betydelse näär det gäller att hitta på saker man vill göra. Jag är fortfarande 25 år i huvudet och gör precis de saker jag vill göra, och bryr mig inte ett dugg om någon skulle påpeka något om vad jag gör. Man ska trivas och vara glad och göra vad man vill, inte vad man förväntas att göra, eller vad andra vill. 😊

Svar: Tack så mycket, det stämmer verkligen!
Maria

skriven
#3: Dawan

Ju äldre jag blir ju vackrare blir jag enligt min man!😂❤️Annars när det gäller resandet så trivs jag mkt bättre nu än förr!

Svar: Men det var ju fint sagt av din man, och det stämmer säkert också ;) Vissa människor blir faktiskt snyggare med åren, jag vet t.ex. ett par män som är mycket snyggare som +30 eller ännu äldre än vad de var som 20-åringar :)
Maria

skriven
#4: Ludwig Sörmlind

Stort grattis på födelsedagen! :)

Svar: Tack! :)
Maria

skriven
#5: Marianne - Glimt av verden

Grattis, Maria! Håper du får noen fine feiringer av fødselsdagen :-)

Svar: Tack! Jo, har haft fina stunder med både vänner och släkt :)
Maria

skriven
#6: Travel with Malin

GRATTIS på födelsedagen Maria! <3 30 år en utmärkt ålder - kommer snart efter! ;)

Svar: Tack! Jovars, det är inte så pjåkigt.. ;)
Maria

skriven
#7: FREEDOMtravel

Stort GRATTIS! Jag tycker mestadels att det är skönt att bli äldre. Man känner sig tryggare i sig själv, vet bättre vad man vill och inte vill osv. Att åldras blir kanske negativt den dag man börjar få krämpor osv, men det behöver man ju inte ta ut i förskott ;) Du är ju fortfarande väldigt UNG! :)

Svar: Tack så mycket! Jo, egentligen är det ju lite skönt. Som jag sa till någon häromdagen - hellre 30 än 15 :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :