bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Roadtrip del 2 - Puerto de la Cruz

Så några bilder från andra huvudetappen av roadtripen för ett par veckor sen - dessa är alla tagna i staden Puerto de la Cruz i norra delen av ön på västkusten. Här ser man inte så många turister :)
 
Hittade en liten park/trädgård full av färgglada blommor :)
 
 Verkar som att den är dedikerad till nån "Doctor Victor Perez", vem nu sen det är..
 
 Ett ganska typiskt hus från kolonialtiden har jag för mig. Banderollerna ni ser på bilden skvallrar också om en sorts stadsfest som pågick just då - det var massor av folk i rörelse och på ett område var det lite karnevalkänsla med partymusik, stånd där man kan köpa godsaker etc. Stämningen var riktigt härlig! Tog dock tyvärr inga bilder i folkvimlet.
 
 Vi åt mat på ett ställe som visade sig vara snuskigt dyrt för att vara Teneriffa åtminstone, vi blev aningens chockade när vi såg notan.. En liten korg med typ 3 bröd t.ex. kostade 3 euro, wtf..? I normala fall brukar det väl vara mer eller mindre gratis. Dubbelchecka prisnivån innan ni börjar beställa i den här staden är mitt tips..
 
 Nå, detta var iallafall min favorit-tallrik/tapas - friterad bläckfisk med majonnäs och citron. Helt otroligt gott!!
 
Vi kikade lite i stadens kyrka också, ganska så ståtlig inredning :)
 
Närbild på altaret.
 
 Det badades flitigt trots det lite disiga vädret (var disigt förra gången jag besökte staden också, kanske det är mera vanligt med lite dis i den här staden än med gassande sol som i söder..?) - fast det var ju ändå en varm dag och luftfuktigheten var väldigt hög, så man kände sig rätt klibbig ändå.
Kusten här är mera karg på nåt vis, vassare klippor och mera piskande vågor tycker jag. Intressant kontrast mot sandstränderna och de mestadels ljusare och "mjukare" klipporna längs med "turistremsan" i söder.
 
Nån favoritbild? :)
 

Här finns förresten inlägget om första delen av roadtripen.
Taggar: roadtrip Tenerife, roadtrip Teneriffa;

Kommentarer :

#1: Sanna Eriksson

Tycker om sista bilden! Hade gärna suttit där och tittat ut över vattnet med lite bra musik i lurarna :-) Maten såg himla god ut! :D

Svar: Jo, väldigt härligt att titta över havet, det är så mäktigt :) Jo, det var supergott!! Notan sved dock lite, fast ja, vi var ju ändå tre som delade på summan så så himla farligt var det väl inte ändå.. Men när det blir dyrare än på de värsta turistorterna så hajar man ju till lite..
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :