bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Fäboda i Jakobstad - vackert i alla väder

Fäboda måste vara en av de allra vackraste platserna i Jakobstad, Österbotten. Ett antal kilometer från stadens centrum hittar man detta badparadis som förutom långgrunda stränder och vackra klippor även har ett flertal leder för vandring och terrängcykling i de omgivande skogarna. Eller varför inte skida på vintern. Hit blev det en tur i slutet av sommaren, en rätt så blåsig dag. Så något strandhäng blev det inte men en härlig promenad på deras "hinderfria naturstigar", som finns nära Kaffestugan. På de här trädäcken kommer man fram även med barnvagn och rullstol. De har inget vinterunderhåll, så man kan ju passa på att promenera här under sommarhalvåret.
 
En plats som är vacker i alla väder och årstider, vågar jag väl påstå. Nedan följer några bilder från vår lilla promenad. Har du varit här? Eller vill du tipsa om någon annan vacker havsnära plats för en härlig tur?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har även bloggat om följande platser i Jakobstad:
 
 
 
Taggar: Jakobstad, hemester, semester, sommar 2021, staycation, stränder, this is finland, Österbotten;

Kommentarer :

#1: Jossus Travelpics

Vilken fin plats och vad bra att det är anpassat för rullstolar. Kan inte vara lätt för rullstolsburna att ta sig fram i naturen med alla rötter och ojämnheter.

Svar: Nej det finns ju tyvärr inte alltför många alternativ för t.ex. rullstolsbundna, så härligt att det satsades på det här 😊
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :