bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Att stå framför kameran, eller olika kategorier av reseselfies

Är du en selfiemänniska som gillar att vara framför kameran? Jag är egentligen lite mer av "bakom kameran-typen", men visst kan det vara kul att ha ett par bilder från resan där man själv syns i motivet också. Jag började fundera kring vilken typ av "fotomodell" jag egentligen är och hittade några röda trådar. Bland annat kan jag konstatera att jag inte jättegärna tar selfies, utan jag ber ofta någon ta bilden åt mig, och ibland använder jag timerfunktionen och ställer kameran någonstans. 
 
Det känns något awkward att lägga upp såhär många bilder på mig själv i ett och samma blogginlägg, men det bjuder jag på. Känner du igen dig i någon av kategorierna, eller har du någon egen kategori som du vill tillägga?
 
resefotografier porträtt - Teneriffa, Israel
Jag lekte fotomodell på Teneriffa 2015, och en bild från Masadafästningen i Israel 2018. 
 
DÄR OUTFITEN GÖR HALVA BILDEN (aka mannekäng wannabe/fashion photo shoot)
Ja, de där dagarna man känner sig extra snygg i sina kläder och mest är ute efter en trevlig bakgrund till sin outfit. Under ett blommande träd i Dubrovnik, framför en katedral och John Lennon Wall i Prag, eller i rosenträdgården bredvid ett sött slott i Köpenhamn.
travel photo shoot - travel portraits
 
BAKIFRÅN GÅR OCKSÅ BRA (aka safe card/bad face day)
Dessa är egentligen skönast. Jag får kisa med ögonen, se sur ut eller precis vad jag vill, bara min ryggsida framför en härlig vy. Tycker dessa bilder dessutom ger mer rymd och liv än om jag bara hade fotat samma sak utan att vara med i bilden. Av samma anledning fotar jag ibland gärna andra människor (ofta bakifrån) för att få fler dimensioner i bilden.
travel self-portraits from behind
På toppen av ett berg i Australien, med blicken över den vida öknen också i Australien, och på promenad genom en trädgård i Göteborg. Inte alls planerade bilder...
 
TURIST VID SEVÄRDHET
Ja rätt och slätt bilder på mig framför eller vid en turistisk plats. T.ex. framför ett vackert tempel i Bangkok och vid Kuranda Scenic Railway-stationen i Queensland (Australien). Lite som ett bevis på att jag var där helt enkelt. Kanske den mest typiska reseselfien skulle jag tro.
tourist pictures - turistbilder och selfies
 
SPEXIGT (aka wild child)
Lite knäppa, spexiga, roliga bilder. T.ex. hoppbilder från Australiens outback och Montenegro, "tar en tupplur mitt på vägen i ingenstans för det finns inga bilar på mils avstånd" eller i krokodilens gap i Darwin. Bilden uppe till höger visar dessutom ganska realistiskt hur stor en relativt stor krokodil faktiskt är..!
spexiga bilder på resor
 
BIKINIMODELLEN
Ja det är väl inte helt sällsynt med en bild från beachen. En avskild liten strand i Sydney och på en gunga på en thaiö - bägge bilder knäppte jag faktiskt själv med hjälp av timern. Och så bilden där jag sitter och svalkar mig i ett vattenhål i Daintree regnskog med tribalmålning i ansiktet och tror jag är en skandinavisk Pocahontas.
bikiniselfies under resor / bikini travel selfies
 
ÖVRIGA KATEGORIER
Sen har vi "yogaposen", "filosofisk vid havet", "det finns inget dåligt väder" aka "det är inte så noga hur man ser ut" samt "världsmedborgaren" aka "jag tror jag smälter in i landets kultur".
olika typer av resebilder och -selfies under resor
Taggar: resebloggar, resigt, resor, sociala medier;

Kommentarer :

#1: Bland Kastruller och Vinglas

Jättefina bilder på dig! Roliga, fina och minnesvärda.
Själv älskar jag selfies och var med på bild. Både jag och sambon tar mycket bilder på oss själva. Älskar att titta tillbaks från våra resor, dock har vi inte varit iväg lika mycket som du. För du har världens häftigaste resehistoria. Härligt!!
Kram Kajsa

Svar: Åh tack för din fina kommentar ❤️ Ja det är lite roligt att ha några bilder på sig själv också, det är kanske just under resor som jag helst står framför kameran. Till vardags tar jag inte så ofta selfies..
Maria

skriven
#2: Emma Engström

Åh guud är det någon som känner sig obekväm framför kameran så är det jag haha, eller speciellt om man tar helkroppsbilder! Du är hur fin som helst ska du veta <3

Svar: åh men tack ska du ha, du är ju också hur snygg som helst, älskar dina ögonbryn på headerbilden <3 Ja vissa kan föredra ansiktsbilder. Jag tycker nästan mer om helkropps för då har jag ofta med någon trevlig bakgrund också så det känns som att inte hela fokus ligger på bara mig :D
Maria

skriven
#3: Annie - Stora Små Äventyr

Kul inlägg och kul att se många bilder på dig :)
Jag har oftast inga problem med att vara med på bild. Beror kanske lite på dag. Men oftast är jag bakom kameran, och mest bekväm på bild är jag med kameran i handen. ;)

Svar: Tack ska du ha :) Jag tror vi är rätt så lika med andra ord :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :