bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Ljuva sommartid på stugan

Sommarkänslan börjar redan bli ett minne blott med det väder vi haft de senaste dagarna. Tur att man i alla fall har en massa ovandrade vandringsleder och andra strövtåg att se fram emot, för det är ju även en utmärkt höstaktivitet! Med anledning av att sommaren är på slutrakan samlar jag här ihop några bilder från det fina sommartorpet där jag spenderat en natt eller två nu som då. Ett sorts hyllningsinlägg kan man säga. Detta har jag uppskattat på sommarstugan denna sommar:
 
Naturens skiftningar från försommar till sensommar
Det har hänt något nytt varje gång jag åkt ut till stugan. Något nytt som börjat blomma, något nytt djurmöte - som korsspindelbebisarna som huserade i köket, ekorrungarna som lekte i träden, trollsländorna som svärmade i luften en sensommardag. Mindre trevliga har snyltgästerna på utedasset varit - getingarna. Men de har haft sin egen lilla motorväg längs med väggen så jag har skött mitt och de har skött sitt helt enkelt. Utan konflikter. Men i vinter ryker böllan.
 
Olika livsformer som tagit plats i tur och ordning.
 
 
Mysigt i alla väder
Det har varit varmt och soligt, det har varit regnigt. Jag har ätit frukost på verandan och myst inne i stugan med en god bok och en rykande kopp te. Det har blivit promenader, solnedgångar och plantering av sommarblomster. Jag har njutit av känslan av fötterna mot den fluffiga mattan bredvid sängen om morgnarna.
 
Det blev pelargoner, nejlikor och lobelior i diverse blomlådor och krukor.
 
 
Enkelheten
Det enkla i det komplicerade - tillvaron utan el och rinnande vatten. Hur det tvingar en att sakta ner tempot. Bära in ved till nästa gång. Det lugna tålamodet som krävs då elden först inte riktigt vill ta sig. Att vänta på att tevattnet på hällan ska bli klart, trots att det skulle gå snabbare att koka på gas. För att det är så mycket mysigare med tepannan på Jøtul-kaminen. Pyssla med något smått i huset eller på gården.
 
 
Har du en sommarstuga eller annan plats där du får sakta ner?
 
Taggar: hemester, semester, sommar 2021, sommarstuga, this is finland;

Kommentarer :

#1: Amanda (Swedish Passport)

Åh så mycket vackert du fångat i dina fotografier! :D

Svar: Åh tack ska du ha 😊
Maria

skriven
#2: Jossus Travelpics

Det är så kul att se en plats förändras under vår och sommar. Har ingen stuga men får njuta av det när jag promenerar min runda längs sjön och i naturreservatet.

Svar: Kul oavsett var man är att se naturens förändringar genom årstiderna 😊
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :