bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vårsemesterns höjdpunkter

Jag har nu avverkat de sista semesterdagarna före det nya semesteråret tar vid. Det är bara två månader tills jag får lite längre semester igen. Men jag tänkte nu sammanfatta denna veckas höjdpunkter - en vecka som vädermässigt varierat från nästan somrigt varmt till snöyra och snålblåst.
Vilka är dina höjdpunkter från våren hittills?
 
En dag på sommarstugan
Här tillbringade jag en av semesterdagarna, en varm och skön vårdag. Krokusarna som poppat upp var en oväntad men härlig överraskning - man tycks hitta något nytt och underbart här för varje säsong! Fåglarna kvittrade och jag hann ta det lugnt och njuta av tillvaron ett par timmar innan jag insåg att jag hade punktering på ett bildäck, för första gången i mitt liv. Men jag ringde en räddare i nöden som bodde inte så långt därifrån, så dagen blev räddad. 
 
sommarstuga i Finland
 
Episk solnedgång
Efter sommarstugebesöket gjorde jag på vägen hem en liten avstickare till hamnen i Oravais för att njuta av den oerhört vackra solnedgången, med ett fint svanpar i förgrunden. Det var den finaste av solnedgångarna jag sett dessa dagar.
 
solnedgång med svanar i Oravais, Österbotten
 
En lång skogspromenad
Vid ett av besöken till hembyn Kimo passade jag på att gå en ordentlig promenad. Jag återupptäckte barndomsskogen där man hittar stenrösen från bronsåldern, och en spricka med liten grotta i klippväggen där det sägs att min pappa och hans syskon lekt när de var små. I skogen hittade jag även en liten kåta med grillplats som jag inte visste fanns där.
 
skogspromenad i Kimo by
 
Nästan sommarvärme och jakten på vårtecken
Vi har haft flera dagar med cirka 16 graders värme. Jag tror att kvicksilvret rentav steg mot +18 en dag. Med en mugg iskaffe och en bra bok mot en solig husvägg var sommarkänslan verkligen där. 
Jag har även letat vårtecken och har bland annat sett massor av fjärilar, flera humlor, tussilago och blåsippa. Sen kom bakslaget och de sista dagarna av semester bjöd på snöfall och ganska stormigt väder.
 
vårtecken - blåsippor och nässelfjäril
vårtecken - krokus, humla och tussilago
 
Nejlikor
När det sämre vädret slog till så kände jag att jag behövde unna mig lite blommor att njuta av hemma. Valet föll på underbara rosa nejlikor som ger mig en liten lyckokick varje gång jag tittar på dem.
 
rosa nejlikor
rosa nejlika och finländsk design - iittala kastehelmi ljushållare
 
Goda vänner
Jag åkte iväg för att besöka en av mina allra bästa vänner och hennes familj ett par dagar. Vi har inte träffats på alltför länge så det var skönt att få prata, ta det lugnt, laga mat, mysa med bebis och chilla med katterna igen.
 
 
Äta och dricka gott
Mina smakhöjdpunkter har bestått av bl.a. pizza, Ritter Sports kokoschoklad, Moscow Mule Mocktail (alkoholfri dryck med smak av ingefära och lime) och Ben&Jerry´s Fairway to Heaven.
 
hemgjord pizza och ritter sport choklad coconut
Ben&Jerrys Fairway to heaven och mocktails.fi moscow mule
 
Ny akvarellmålning
Jag fann inspiration att måla lite. Denna gång ville jag prova måla pastellmoln och efter att ha hämtat lite inspiration från YouTube släppte jag fingrarna fria och så blev målningen pastel cloudy evening sky till. Det är något speciellt som händer när jag befinner mig i detta skapande, som att det inte går att tänka på något annat och jag kan heller inte avbryta förrän jag är färdig. Men det kräver att den rätta inspirationen finns där, annars kan jag inte måla alls.
 
idéer akvarellmålning - pastellmoln och natthimmel
 
 Brukar du måla eller göra något annat kreativt?
 
 
Taggar: finlandssvenska bloggare, hemester, semester, staycation, this is finland;

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Vilka härliga vårbilder! Vi har kommit ut med husbilen på två resor, så det har varit härligt! :)

Svar: Tack :) Vad härligt att ni redan hunnit inleda husbilssäsongen! :)
Maria

skriven
#2: Mia

Härligt att pricka in semester på några av de vackra, varma dagarna! Jag jobbade för fullt och tyckte de sommarvarma dagarna rann iväg alldeles för fort... får ta igen det i sommar!

Svar: Jo jag hade tur där :) Snart sägs det att vi ska få riktig sommarvärme ett par dagar här. Ser fram emot det.
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :