bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Östligaste, västligaste, nordligaste och sydligaste platserna jag besökt

Såsom flera andra resebloggare så känner även jag mig manad att fundera ut mina mest avlägsna destinationer vad gäller väderstrecken. Alltså den östligaste, västligaste, nordligaste och sydligaste platsen jag besökt. Jag tror det var Halloj Världen! som startade denna bloggtrend, och som Inger skriver kan detta med öst och väst ju bli lite luddigt. Det som är väst för mig kan vara öst för någon annan. Det beror på vilken plats man utgår från och vartåt man ska. Enklast känns väl ändå att utgå från den världskarta vi är vana att se.
 
Min östligaste destination: Cape Byron, Australien
Cape Byron vid Byron Bay är inte bara min östligaste destination - det är även fastlandsaustraliens östligaste plats. Man når dit via en vacker kustvandring och där hittar man även den vita fyren som borde vara känd för de flesta som någon gång rest östkusten.
 
östligaste platsen jag besökt - Cape Byron
 
Min västligaste destination: Madeira
Ön Madeira ligger bara snäppet längre västerut än Teneriffa. Faktiskt så har jag inte varit på andra sidan Atlanten ännu. Jag reste till Madeira när jag var i tonåren tillsammans med mamma och några andra släktingar. Exakt vilka platser vi besökte där kan jag inte längre minnas, men vi var på busstur upp i bergen och längs med kusten så platsen på bilden nedan hör därmed till de västligaste jag befunnit mig på hittills.
 
Västligaste platsen jag besökt - Madeira
 
Min sydligaste destination: Tasmanien 
Min sydligaste plats finns på Tasmanien, en ö söderom Australiens fastland. Den sydligaste platsen jag besökte på den ön borde vara Tasman Peninsula med sin vackra, klippiga kustlinje. En landmassa som, liksom fastlandet, en gång suttit ihop med Antarktis.
 
sydligaste platsen jag besökt - Tasmanien
 
Min nordligaste destination: Hemavan
Som vuxen har jag inte varit i fjällen, även om jag drömmer lite om att utforska Lappland. Men som riktigt liten var vi på skidsemester med familjen några gånger. Jag var så pass liten att jag fick lov att fråga mamma om exakt vart vi har rest. Så tydligen är den nordligaste plats jag befunnit mig på hittills Hemavan i Sverige. Men det kommer jag ju inte riktigt ihåg.
 
Vilka är dina väderstrecksdestinationer?
Taggar: resebloggar, reselista, reseminnen, resor;

Kommentarer :

#1: Mia

Efter att ha sett den här utmaningen på ett par olika ställen blev jag taggad och gjorde ett eget inlägg nu. Det gav mig åtminstone en ny insikt - räknar vi bort Australien är Vuokatti antagligen min östligaste destination! :D

Svar: Va kul, ska kolla in ditt inlägg 😊
Maria

skriven
#2: Jossus Travelpics

Jag minns inte heller mycket om min nordligaste destination. Det borde vara när vi åkte till Boden för att hälsa på familjen min farmor bodde hos när hon var krigsbarn.
Min södra borde bli Buenos Aires, min östligaste Aruba och västligaste Ho Chi Minh-staden.

Svar: Härliga väderstrecksdestinationer du fått uppleva 😊
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :