bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Cape Byron Walking Track - vackra vyer och den vita fyren

Coastal walks were definitely one of my favourite activities in Australia. Considering how many kilometres of coastline there are Down Under, there are more than plenty of walks to choose from. Here are some pictures from Cape Byron Walking Track. I must say I found the views and surroundings even more impressing than the so-called highlight Cape Byron Lighthouse. Returning after sunset, I was guided by the moonlight on the beach for the last part of the walk in order to find my way back to the town of Byron Bay.
 
Kustpromenader är väl ändå bland det härligaste man kan göra i Australien. Och med tanke på hur många kilometrar kust det finns i det stora landet så finns det oändligt med coastal walks att utforska. Cape Byron Walking Track är en trevlig vandring på några kilometer.
 
Vyerna var underbara, så det är absolut inte så att man går rutten enbart för att beskåda den välkända Cape Byron-fyren. Faktum är att jag sist och slutligen tyckte att själva fyren var det minst intressanta.
 
Byron Cape, Byron Bay, Australia
beach in Byron Bay, NSW, Australia
Folktomma stränder är de vackraste stränderna.
 
coastal walking track in Byron Bay, Australia
Aussie animals - lizard in Byron Bay, NSW, Australia
En av många små ödlor som kikade fram.
 
coastal walk, Cape Byron, NSW Australia
Här känns det nästan som att man hamnat i något annat land. Tänker spontant Irland eller Färöarna?
 
Cape Byron Lighthouse, Byron Bay, Australia
Så skymtar man äntligen den bländande vita Cape Byron-fyren. Bara en trappa med lite flås kvar.
 
Cape Byron Lighthouse, Byron Bay, Down Under
Jag hade ändå på något sätt förväntat mig lite mer av fyren, jag vet inte riktigt vad det är som fattas. Kanske den helt enkelt är så hypad att jag förväntade mig värsta wow-känslan, som sedan aldrig infann sig. Jag tycker heller inte den ser ut som en fyr ska se ut enligt min mening. Jag korar härmed Hornby Lighthouse i Sydney till min personliga favorit bland de fyrar jag sett!
 
Byron Bay, Cape Byron, Little Wategos Beach
Stämningsfullt ljus när solen ligger lågt på horisonten, delvis gömd bakom moln.
 
Little Wategos Beach at Cape Byron Walking Track, Byron Bay
sunset at beach on Cape Byron, NSW, Australia
 
Det var i ungefär det här skedet som jag hakade på ett litet gäng, eftersom jag insåg att det hinner mörkna innan man är tillbaka på punkt A igen. Istället för att slaviskt följa leden så passerade vi ett par stränder och klättrade över lite stenar ännu efter att solen sjunkt under horisonten. Sista biten skippade vi dessutom boardwalken och promenerade längs med Byron Beach, med stöd av månen som lyste upp landskapet bara en aning.
 
Byron Beach at night
Mångatan lyser på havet och till höger skymtar man även fyrens strålkastare.
 
Sand balls made by Sand bubbler crabs / djur i Australien, sandkrabbor som format sandkulor
Krabborna har varit flitiga med att tillverka mängder av små sandkulor. Detta gör de för att de i sanden hittar ätbara partiklar, så de käkar det ätbara i sanden och formar sedan resterna till små bollar. Ser nästan ut som ett konstverk tycker jag!
 
Kortfattat, ett hypat besöksmål vars höjdpunkter för min del fanns i naturen, och inte i själva fyren!
Taggar: Australien, Byron Bay, East Coast, NSW;

Kommentarer :

#1: Marianne - Glimt av verden

Det ser veldig fint ut! Og så morsomt med krabbekulene, det har jeg aldri hørt om før.

Svar: Det är riktigt vackert! Och jo, lustigt med sandkrabborna! :) Nu vet du vad det är när du själv ser dessa kulor på en strand någon gång ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :