bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

En vinterpromenad på fruset hav

Vi har fått njuta av ett vinterparadis på sistone - Lappland är inte ens plats jag känt så stort behov av att besöka då vi fått i princip allt vi behöver på hemmaplan. Lägg till lite renar och huskyslädar möjligtvis så hade jag varit fullständigt nöjd. Men ja, en härlig långpromenad ute på fruset hav en vackert solig och lagom kall dag är verkligen inte dumt det heller. Något att tänka tillbaka på nu då vi haft snöyra och underkylt regn nästan oavbrutet i flera dagar.
 
Här följer några bilder från promenaden med ett par vänner ute på havet i en österbottnisk by i Nykarleby.
 
Vi startade från Bonäs och gick längs norrsidan av Storön och vidare en bit.
walking on frozen sea in Finland / vandring på fruset hav i Österbotten
walking on frozen water in Finland
Först i ledet höll sig främst den enda av oss som hade flythalare på sig. Men det sades att isens tjocklek längs det uppdragna spåret vi valde var 30 cm, så det borde ju räcka mer än väl.
 
walking on the sea - winter activites in Ostrobothnia Finland
hot chocolate on frozen sea - Finland
Tanken var att vi skulle gå över till en ö längre bort, men det kändes som att hur vi än gick och gick, så kom vi aldrig fram. Så långt bort fast det ser så nära ut. När vi ändå började vara ganska nära och gått i 45 minuter, så hade vi ytterligare kanske en halvtimme kvar och solen började gå ner. Så vi bestämde oss för att ge upp och ta varm choklad-paus mitt ute på isen helt enkelt. På ruttens djupaste plats skulle det dessutom visa sig - där satt vi och åt kaka och drack varm choklad med sisådär 45 meter vatten under oss.
 
sunset on frozen sea Finland
Vi promenerade tillbaka i takt med skymningen.
vandra på isen i Finland
vandring på fruset hav i Finland
 
Har du vandrat på isen någon gång? 
Taggar: this is finland, vinter, vintertips, Österbotten;

Kommentera inlägget här :