bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Sommaren 2021 som gått - första halvlek

Det verkar som att jag utvecklat en lite rejälare bloggdipp under sommaren. Att ta bloggpaus under de drygt två veckor jag hade semester i juni var planerat, men pausen har nu hängt kvar långt in i juli. Men eftersom jag huvudsakligen bloggar för nöjes skull så tänker jag inte heller pressa mig att blogga om jag inte känner för det. Fast nu har jag faktiskt några inlägg under planering, så det kan löna sig att kika in då och då under den kommande månaden, innan jag i mitten av augusti igen tar semester.
 
Vi börjar med att sammanfatta första halvan av denna sommar.
 
Jag njuter verkligen av sommartidens blomster som man kan plocka in från naturen, i synnerhet älskar jag de väldoftande syrenblommorna. Jag har även lyckats få en avokadokärna att slå rot och växa till sig ordentligt. Avokadoplantan har jag döpt till Aada och mitt stolta plantmammahjärta har följt med hennes utveckling. Helt otroligt med tanke på att mina fingrar inte är särskilt gröna alls.
Jag blev ganska spontant intervjuad för Vasabladet en dag. Detta tack vare att jag svarade på deras enkät om semesterplaner och där bland annat nämnde min personbil som jag campar i. Eller enrummare på hjul som journalisten beskriver det.
Schweppes bitter lemon är för övrigt en av mina favoritdrycker just nu.
 
Det har naturligtvis också blivit några sköna dagar på sommarstugan. När vädret har varit svalare så har jag mest njutit framför brasan med en tekopp, ritat och läst. Men jag har även njutit av allt fint som blommar på gården.
 
Jag har spenderat ett par dagar hos mamma som bor vid ett vackert träsk en bit från Kokkola. Och förstås myst med vår fina seniorkatt, som på bilden nedan njuter av skuggan under en doftande jasminbuske (eller schersmin?).
Det har blivit ett antal dopp också. Oftast vid stranden i Oravais där man även kan köpa glass från grillkiosken, men även bland annat vid Emet simstrand i Kronoby.
 
När jag hälsade på mamma passade vi på att turista lite i Kokkola. Dessa fyra bilder nedan får representera den dagen - om några dagar kommer jag att publicera ett blogginlägg med närmare information om platserna vi besökte. Kanske någon kan gissa sig till vilka dessa fyra platser är?
 
En solros är allt jag köpt i blomväg hem till gården. Desto mer spenderade jag istället på sommarblomster till stugan. 
En dag blev det utflykt med en väninna till den härliga stranden Tisskärssand i Nykarleby. Efteråt blev det kattungemys på hög nivå hemma hos henne. 
 
Midsommar firades i goda vänner lag. Jag lyckades rätt så bra med att matcha färger också får jag konstatera - allt från strumpor och dryck till midsommartårta.
 
Ett exempel på hur en staycation-dag inom min kommuns gränser kunde se ut: läsning i hängmattan utanför bokbytarkojan i Kastminnet (Karvat), ett dopp vid Hellnäs simstrand, en glass från fina kiosken Amalia Sweethouse i Oravais centrum. En fin sommardag avslutas gärna med en ljummen kvällspromenad.
(Notera att strumporna råkade matcha glassbägaren..!)
 
Jag har plockat vilt växande blommor och varit på en riktigt rolig möhippa. 
Jag har läst en hel del - just nu håller jag på med Tusen strålande solar som är otroligt bra och gripande! Lite fotfix hör också semester till.
 
Jag har varit på en väns bröllop. Älskar hennes brudklänning som trotsade den finländska traditionen och gick i svart och rött. Natten spenderade jag i min mysiga campingbil.
 
Vi har även haft Sverigesläkt på besök, så jag har spenderat några dagar med dem och lite andra släktingar. Mest har jag bara tagit det lugnt i hembyn där deras sommarstuga finns, men en kväll begav vi oss till Powerpark i Alahärmä för att spela minigolf. De har en otroligt fin bana som jag varmt kan rekommendera! Vi har även ätit glass i Nykarleby. 
 
Så detta var mina guldglimtar i ett nötskal. Hur har din sommar varit hittills?
 
 
Taggar: hemester, semester, sommar 2021, staycation;

Kommentera inlägget här :