bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Iskonst i Oravais

Under en av vinterns kallare och vackrare perioder uppstod en del härlig iskonst i Oravais. Ett fenomen som spridit sig runtom i Finland är initiativen att skapa härliga färgglada isslott eller ispalats. Allmänheten hjälps åt att få dessa isslott att växa till sig genom att bidra med egna isblock (fruset vatten i mjölkkartonger), som gärna får vara färgade eller innehålla olika naturmaterial som t.ex. blommor och kottar.
 
En jättehärlig grej tycker jag, även om isslottet vid Fjärdsändan i Oravais inte hann växa till sig så mycket innan vi fick en varmare period och allt smalt bort.. Men det är ju lite det som är grejen med iskonst också, att det bara är tillfälligt. Fast lite väl kortvarigt tyckte jag ju det blev. Jag har inte kollat läget där nu, men tror att det är ett nytt isslott på gång nu då vi igen haft kallare väder.
 
isslott i Oravais, Finland - frusna färgglada isblock
Såhär såg isslottet ut då jag förde dit mina bidrag. Tror tyvärr inte det hann bli så präktigt eftersom jag vill minnas att vädret svängde bara ett par dagar senare. Om du till exempel googlar "isslott Finland" så hittar du några andra vackra ispalats från andra orter.
ispalats i Finland (Oravais) - färgglada isblock
iskonst i Oravais vinter 2021
På platsen fanns inte enbart isslottet, utan även lite annan fin iskonst som skapades alla hjärtans dag till ära - kärlekstema med andra ord.
iskonst i Oravais, Österbotten - rosor i is
iskonstellation i Oravais, Vörå
iskonst Oravais alla hjärtans dag
iskonst i Oravais byainitiativ
fotoidé fototips - naturens iskonst
Is i sig är ju ett konstverk också - naturens egna konst. Jag tog ett par närbilder på hur isen ser ut inuti de frusna blocken.
fotoidéer: iskonst - inuti en iskub
 
Har du sett någon iskonst? Kanske till och med varit med och skapat konsten själv?
 
Taggar: Oravais, Vörå, this is finland, vintertips, Österbotten;

Kommentera inlägget här :