bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Res bort och slappna av med naturens ljud

För ungefär ett år sedan kom jag på idén att fantisera mig bort och koppla av till natten med hjälp av avslappnande naturljud. Jag tror det började med min staycation i Vasa där jag fick en snilleblixt och förhöjde min skogsrum-upplevelse genom att använda YouTube på hotellrummets tv för att det skulle kännas ännu mer som om jag faktiskt befann mig i skogsmiljö. Sedan kom jag på att det dessutom är ett väldigt bra sätt att varva ner hjärnan vid läggdags för att somna lättare.
 
På YouTube finns det en hel uppsjö av diverse videor med avkopplande naturljud i den här stilen som kan vara flera timmar långa, och för de mesta är dessa videor dessutom befriade från störande reklamavbrott. Nedan delar jag med mig av några av de avslappnande naturljudvideor som jag brukar lyssna på ibland om kvällarna, samt ett par nyfunna videor för att drömma mig bort.
 
Någon annan som testat på liknande avslappnande videor eller naturmusik? Vad ger dig avslappning eller hjälper dig att fantasiresa?
 
VIRTUELL CAMPING
Fantisera att du ligger i ett tält eller vindskydd framför en sprakande brasa. Utanför spelar syrsorna och emellanåt hoar en uggla.
 
 
SPRAKANDE BRASA
12 timmar av sprakande brasa i en öppen spis, simpelt och klassiskt. Har man ingen öppen spis hemma kan man sätta igång en fuskvariant på tv:n, eller bara ligga och lyssna på spraket medans man ligger i sängen.
 
 
 
NATTLJUD VID TROLSKT TRÄSK
Lite magiskt och mystiskt med dimma, grodornas sång och syrsornas spel.
 
 
TROPISK Ö
Lugna vågor som rullar in, tropiska fåglars sång och lätt vajande palmer skapar semesterkänsla.
 
 
TROPISK ÅSKA
Jag älskar åska, så ibland vill jag skapa känslan av att sova i en bungalow i någon tropisk regnskog under regnsäsong.
 
 
 
SOMMARLÄNGTAN
Denna video fann jag så sent som igår. Jag hade en ledig dag och vardagsrumssoffan badade i förmiddagssolen. Jag sökte fram en somrig video med ljud av humlor och fågelsång, la mig i soffan, blundade och fick ljus- och ljudterapi samtidigt! Tio underbara minuter som gav mig en ny energi.
 
 
Taggar: fantasiresa, staycation, tips;

Kommentarer :

#1: Jossus Travelpics

Jag har lyssnat en del på avslappnande musik, framförallt ljudet av vågor och regn tycker jag får mig att varva ner. Men ljudet av en brasa och lugn musik är också avslappnande.
Lite häftigt ändå hur vissa ljud kan få oss lugna.

Svar: Ja visst är det fascinerande hur olika ljud kan påverka oss :) Det finns ju avslappnande musik också, men bäst varvar jag ner med just naturens egna ljud.
Maria

skriven
#2: Mia

Det visade sig att lite fågelsång och humlesurr passade bra som bakgrundsljud till dagens lördagsjobb med elevtexter! :D

PS. Det funkar fortfarande inte att gå in på din blogg med direktadress, så måste gå via de länkade inläggen du lagt upp på FB... det går ju att göra så, men det blir lite mer sällan. Bara så du känner till det!

Svar: Men åh vad härligt att det gjorde arbetet lättare/trevligare! :)Jo jag vet och jag har nu skickat ett till mail till blogg.se angående saken (när jag försökte skicka mail åt dem i ett tidigare skede, kort efter att bloggarna legat ner helt och hållet, så kom mailen aldrig fram så jag antar att deras emailserver också legat nere)...
MEN det borde gå att gå in på bloggens startsida om du skippar "www..." och enbart skriver mariasmemoarer.com
Men jag hoppas att det även går att gå in med själva url:en inom kort.. Tack för att du ändå kikat in hit via fb nu som då <3
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :