bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Resebloggarnas peppiga care package-initiativ

Jag var inte sen att hoppa på tåget när Daniela från Discovering the Planet kom på den fiffiga idén att vi resebloggare kunde skicka något peppigt till varandra på posten, ett care package. Helt enkelt pigga upp varann i dessa märkliga tider när vi alla måste stanna hemma istället för att upptäcka världen. Vi får helt enkelt hitta lite olika sätt att låta världen komma hem till oss. Vid det här laget tror jag att alla som anmält sig till detta "send it forward"-initiativ borde ha fått sina paket(?), som kunde innehålla lite vad som helst från favoritgodis och hemmagjort till någon bok eller en lokalprodukt.
Här kan man läsa mer om initiativet och se vad andra resebloggare skickat och fått.
 
Men nu tänkte jag presentera vad jag skickade till min framlottade mottagare (Sofia på Fantasiresor som passande nog råkar vara halv-finlandssvensk) samt vad jag fick för härligheter av Daniela själv.
 
 
Mitt paket med Finlandstema innehöll följande:
 
- Choklad! Med choklad klarar man sig genom de flesta krissituationer. Fazer och Brunberg är två choklad-/sötsaksmärken som vi är stolta över här i Finland. I paketet hittas Karl Fazer mjölkchoklad med blåbärsyoghurtcrisp och Brunberg mörkchoklad 53%. Brunberg har ett par egna butiker i Borgå som jag kan rekommendera att besöka när det går att resa till och inom Finland igen.
Här följer länkar till Brunbergs och Fazers hemsidor.
 
- Typiska finländska pastiller. Vad är ett finländskt care package utan en ask äkta salmiak? Förutom salmiak har vi även en del andra "specialiteter" i Finland. Jag velade mellan sockrade tjärpastiller och Sisu (som närmast påminner om Läkerol). Jag kom fram till att hela världen behöver en dos sisu just nu för att klara sig genom dessa tider. Sisu är nämligen ett finländsk ord/koncept för människans inneboende förmåga att hitta styrka och beslutsamhet för att klara sig genom svåra tider. Man brukar i Finland säga att det var vår "sisu-mentalitet" som gjorde att vi klarade oss mot Ryssland. Så, en ask Sisu för styrka och framtidstro!
 
- Marimekko. Finland är känt för sina designmärken, så det fick bli servetter från Marimekko. Nu råkade jag se på din blogg att just Marimekko inte är ditt favoritmärke, men hoppas denna variant i mer stilrena nyanser ändå faller i smaken. Om inte, så kan de ju alltid fungera som toapapper deluxe ifall hamstrarna har länsat butikerna.. #coronatiderhejhej
 
- Mumin. Ett finländskt care package utan Mumin vore ju också ytterst märkligt. Jag fick i min by (försöker ju undvika stadsbesök just nu) tag på muminpennor och ett fint kort. Kortet kan du antingen behålla själv, eller så kanske du kan skriva en hälsning och skicka vidare till någon vän som du inte kan träffa just nu?
 
- Dermosilprover. Jag tycker att Finland har några riktigt sjyssta skönhetsmärken. Själv använder jag mestadels finländska hudvårdsprodukter från Lumene, Dermosil och Herbina. Så jag la med ett par produktprover på schampo och balsam från Dermosil, vars produkter enbart kan köpas i deras egna webshop.
 
 
I paketet från Sverige hittade jag en härlig kompott av ätbara produkter från Balkan, samt lite skånskt, chilifrön och ett par res-tidningar (gamla nummer, men vad gör väl det - fyllda av reseinspiration är de ju hur som helst!). Dessutom fanns där ett handskrivet brev där jag bl.a. hittade beskrivningar för hur man odlar chili och ett recept på en enkel och billig spagettisoppa (perfekt när man känner sig lite krasslig kan jag tro). Tack så jättemycket, Daniela!
 
 
Vi kan ta en lite närmare titt på paketets innehåll: 
 
Resetidningar att bläddra i när man sitter hemma i karantän eller bara annars distansierar sig socialt, skånsk spettkaka som ska bli rolig att smaka (kanske till sommaren?), chilifrön att sätta och ta hand om samt en burk Vegeta som enligt Daniela är den ultimata allkryddan på Balkan. Den är jag riktigt nyfiken på!
 
Nedan fler Balkan-produkter: chokladplatta och våffelkex som jag redan börjat mumsa på, hönspastej, några påsar torra soppor (kanske för sommarens campingäventyr eller krassliga dagar?), samt en påse jordnötsbågar. Sistnämnda var en speciellt rolig överraskning för jag åt själv en del jordnötsbågar under min Balkanresa ifjol, det var ett perfekt snack till stranden!
 
 
Har du blivit överraskad med något speciellt i dessa trista distansieringstider? Eller gjort något för dig själv för att skapa lite guldkant?
Taggar: corona, resebloggar, resigt, vardagslyx;

Kommentarer :

#1: Jossus Travelpics

Fazers choklad är något alldeles extra. Gillar inte ljus choklad annars men Fazers kan jag inte få nog av.
Använder också Lumenes produkter, älskar framförallt serumen.

Svar: Fazer är väldigt omtyckt, fast jag föredrar oftast mörkchoklad (70-80%) själv :) Ja, serum är härliga! Fast de är rätt dyra så har bara testat 1 från Lumene hittills. Däremot har jag testat några serum från Dermosil, de gillar jag med!
Maria

skriven
#2: Hemma Hos Felicia

Vilken rolig idé! Det här piggar ju upp i vardagen! :)

Svar: Ja verkligen, så himla roligt både att få plocka ihop och skicka själv, och att få hem ett eget paket med okänt innehåll :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :