bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Hejdå sommar - välkommen höst

Ja ok, nu har till och med jag börjat acceptera att det är höst, så kanske dags för en sorts sammanfattning av sommaren och tankar inför hösten. Om allt går som det ska sitter jag småningom på ett flygplan till en plats där årstiderna är tvärtom, dvs det börjar snart bli sommar när jag anländer - så min höst tycks ju inte bli långvarig. Ganska fiffigt ändå att få njuta lite av september och oktober medan det ännu är fint och kan vara hyfsat behagligt väder här uppe i norr, och så sticker jag när det värsta mörkret och gråtrista vädret brukar börjar ge sig till känna - eller hur?
 
 
Jag valde att köra sammanfattningen av sommaren och funderingarna kring hösten i listformat - länka gärna till min blogg ifall ni också vill fylla i min lista, och lämna förstås en kommentar så jag kan läsa era svar! :)
 
SOMMAREN SOM GICK
 
Topp 3 händelser
Stockholm-Vallentuna-resan, alla små äventyr och utflykter på hemmaplan, och barndomsvännens babyshower.
 
Topp 5 smakupplevelser
Sommarens favoritglassar från Mövenpick och Del Monte, tacopasta, godaste gelaton, knäckig hallonpaj och dulce de leche-cheesecake i Vasa - hoppsan, blev visst mest sötsaker ;)
 
 
3 saker jag aldrig gjorde
Det blev inte ett enda ynka dopp...! De allra varmaste dagarna när jag hade haft bästa chansen att bada var jag riktigt förbaskat flunsig. Jag åkte heller aldrig till Helsingfors som jag hade tänkt, och någon helkväll ute med tjejerna lyckades heller inte för min del.
 
Topp 3 tillskott i garderoben/accessoarmässigt
Snyggaste etnomönstrade ryggsäcken, sköna coola tygbyxorna med matchande croptopp och härliga klänningen i denim och spets.
 
 
3 mindre bra saker i sommar
Den långdragna förkylningen/flunsan med bihåleinfektion under de bästa sommardagarna, alldeles för lite vikarietillfällen och lite onödigt mycket stress och ångest kring en del saker (bl.a. bristen på jobb faktiskt, blev lite väl mycket tumrullande emellanåt - om än jag nog alltid hittade något att pyssla med, så var inte helt sysslolös på det sättet). En del av er kanske kan förstå frustrationen i att inte ha jobb, men samtidigt känna att man måste vara tillgänglig nästan dygnet runt, alla dagar i veckan, för att de -kanske- ringer och behöver extra personal. Som att vara ledig, men ändå inte. Men i övrigt har det varit en ok sommar!
 
 
HÖSTEN PÅ INTÅGANDE
 
3 saker jag ser fram emot
Norrsken, uppfriskande skogspromenader och naturligtvis Australien!
 
 
3 saker jag gärna dricker i höst
Chai-te med en gnutta honung och mjölk, varm choklad med marshmallows och vanlig hederlig mjölk, som jag gissar att man inte dricker i Australien så som man gör här i norr, så det lär jag väl sakna en gnutta ;)
 
3 bästa med hösten
Lite ombyte vad gäller klädseln (om än jag främst är en sommarmänniska även stilmässigt) - mysiga tröjor, höstiga nyanser och snygga boots, "tända-ljus-säsongen" börjar och vacker natur (under höstens första hälft iallafall).
 
 
3 sämsta med hösten
Det blir allt kallare, det blir allt gråare och mörkare och man får med bävan vänta på säsongens första halka.
 
3 saker jag hoppas att inte ska hända
Något händer som gör att jag måste avboka eller skjuta upp min resa (är riktigt nervös över det faktiskt, har flera olika scenarion i mitt huvud, det ena värre än det andra - men försöker ignorera det så gott jag kan), att resten av september och oktober blir riktigt dåliga månader vädermässigt, eller att jag missar alla fantastiska norrsken.
 
Har du också gjort någon sorts sammanfattning för sommaren som gått och blickat framåt i hösten? 
Taggar: listor;

Kommentarer :

#1: We are Nodes Resblogg

Det är ju inte försent för ett dopp än! :) Höstdoppen (gärna med närhet till bastu) är ju de bästa! Kul med Vallentuna-besöket, det är vår hemort :)

Svar: Nej förvisso :) Har dock inte tillgång till bastu nära vatten, och det ser tyvärr mulet ut idag trots att de lovat 20 grader varmt, så blev kanske ingen dag på stranden då :) Jag är inte sån som vill bara om det inte är tillräckligt varmt och soligt heller då jag är lättfrusen. Vad roligt att ni är därifrån! Min faster och hennes familj bor där, så jag har varit där massor av gånger!
Maria

skriven
#2: Lina - The world according to AdrenaLina

Vilken härlig sammanfattning Maria :) Kul att göra det i listform! Ditt inlägg finns nu med i min egen sammanfattning av sommaren:
http://www.adrenalinas.se/sommar-i-skane/

Svar: Tack, kul att du tycker det! :) Och tack så mycket för att du länkar!
Maria

skriven
#3: Marika

Måst no träffas föri du far :)

Svar: Jo, absolut! :) Jag är väl säkert på väg till Vasa ett par vändor ännu före jag åker, så kanske man kan träffas en sväng då :)
Maria

skriven
#4: Eva – People in the Street

Vilken bra sammanfattning! Här uppe i Norrbotten har norrskenet hunnit visa sig flera gånger redan, lika imponerande varje gång!
Ha en fortsatt fin helg!

Svar: Tack! Jo, jag vet redan att jag missat ett alldeles fantastiskt norrsken för några veckor sen, sen en annan gång när det var superstarkt var det molnigt, men jag kunde se något svagt sken även genom molnen..! Och så såg jag en svag strimma en annan kväll. Hoppas vädret är med mig nästa gång, och att jag inte missar det!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :