bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 reseminnen från Norden

Jag har bloggat om några reseminnen från Australien, Asien och Mellanöstern samt Europa. Nu är det dags för fem fina minnen från vår egen region Norden.
 
Vilka platser i Norden känner du lite extra för?
 
Finland - Helvetinjärvi nationalpark
En av mina bästa utflykter detta coronaår. Vi gick en kortare led, på bilden ovan korsade vi en myr full av fluffiga snöbollslika blommor.
 
Danmark - sagoslott i Köpenhamn
Detta riktigt gulliga slott hittade jag inne i Köpenhamn. Rosenborg slott med intilliggande rosenträdgård var ett område där jag trivdes med att strosa omkring.
 
Norge - botanisk trädgård i Oslo
Landets huvudstad bjuder på en stor härlig botanisk trädgård där man utan problem kan spendera timmar. En av mina favoritplatser i den staden. 
 
Sverige gånger två - idylliska Smögen och älskade Stockholm
Det får bli två bilder från Sverige. Smögen hör till de allra finaste platserna jag besökt i Sverige, ett bra ställe för att koppla av - i synnerhet då jag åkte dit kort innan turistsäsongen startade. Gamla stan i Stockholm är en annan favoritplats i detta land. Jag blir alltid lika glad av att vandra omkring där och minnas barndomsbesöken samt upptäcka nya saker.
 
Taggar: resebloggar, reseminnen, resigt, resor;

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Åh, alltså! Jag var under flera år förbundsordförande för Föreningen Nordens ungdsomförbund. Norden ligger mig varmt om hjärtat :) Island och Färöarna har speciella platser i mitt hjärta. Har också haft fina upplevelser i Finland, bland annat i Åboland. Önskar en fin jul!

Svar: Det lät som ett fint uppdrag du haft! Island och Färöarna vore verkligen coolt att uppleva!!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :