bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 reseminnen från Europa

Jag har bloggat om några reseminnen från Australien samt Asien och Mellanöstern. Nu är det dags för fem fina minnen från Europa.
 
Vilka av länderna som du besökt i Europa har varit extra minnesvärda?
 
Prags vyer
Det är något särskilt med terrakottatak. Och tjeckiska Prag är en utmärkt stad för att njuta av vackra vyer - det finns så många ställen där man kan se staden från ovan.
 
Europas enda apor
Apor känns inte direkt typiskt för Europa, men i Gibraltar kan man ju faktiskt se Europas enda vilda apor. Ett annorlunda och roligt reseminne.
 
Chill i tyska Alperna
Året var 2008. En resa till Tyskland för att hälsa på vänner tillsammans med min dåvarande pojkvän. Denna bild på chill i en trampbåt på en alpsjö gör mig allmänt glad, det var en fin dag.
 
Färgexplosion i blomsterpark
Jag reste till Amsterdam tillsammans mresed mamma med Keukenhof blomsterpark som huvudutflyktsmål. Allt var bara så otroligt vackert och färgglatt vart man än tittade.
 
Bosniska Balkan
Det jag såg av Mostar och dess omgivningar i Bosnien och Hercegovina gjorde intryck på mig. Det är inte så ofta jag känner en stark lockelse att återvända till ett land eller en plats, men Bosnien är definitivt ett land jag känner behov av att se mer av.
 
Har du också sådana platser som du inte känner dig färdig med?
Taggar: resebloggar, reseminnen, resigt, resor;

Kommentarer :

#1: Ann

Vi hade en sån tur när vi var i Prague att vi blev ombokade till ett AirBNB med takfönster så vi kunde se ut över hela staden :)

Svar: Men åh vad härligt! :) Jag bodde också i en vindsvåning med takfönster, men såg dessvärre inte så mycket annat än grannhusens tak. Mysigt var det ändå!
Maria

skriven
#2: Mia

Lustigt det där med att återvända eller inte återvända - jag är kanske ett vanedjur, men jag känner ju nästan alltid en lockelse att resa tillbaka till ALLA platser jag gillat! (Och jag gillar mer eller mindre de flesta platser jag besöker...) Älskar känslan av att komma till en främmande storstad och känna mig liiite hemma för att jag minns hur man tog sig in till centrum, var det fanns ett bra lunchställe och hur staden är uppbyggd. Har dessutom alltid, utan undantag, samlat på mig en lista över intressanta saker att se/göra som är ungefär tre gånger för lång för den tid jag har till förfogande. :D

Svar: Ja alltså jag kan väl också spontant känna att jag kan tänka mig att se mer av de platser jag besökt, speciellt en tid efter resan. Men sen blir det sist och slutligen oftast så att jag ser mig om efter nya platser som jag ännu inte sett alls. Så det handlar kanske inte nödvändigtvis om att jag inte vill tillbaka, utan mer om att jag prioriterar att se nya länder och orter :)
Maria

skriven
#3: Jossus Travelpics

Bosnien vill jag också se mer av, och Kroatien. Balkan är verkligen oförglömligt.

Svar: Ja Balkan är verkligen ett spännande området! Jag vill definitivt se mer av de länderna :)
Maria

skriven
#4: FREEDOMtravel

Härliga platser och minnen! Jag tycker att det känns som att ju mer vi besöker ju mer upptäcker jag att det finns kvar ;) Många länder och platser i Europa har varit minnesvärda. Bland annat har vi fina minnen från Albanien, Korsika, Frankrike, Tjeckien, Polen ... och många fler platser!

Svar: Jo men så är det ju :) Speciellt tycker jag att andra resebloggare har vidgat mina vyer och jag hittar ständigt nya platser som jag vill besöka i framtiden :)
Maria

skriven
#5: Annie - Stora Små Äventyr

Keukenhof har jag också besökt, så vackert med alla tulpaner :D

Svar: Ja helt underbart vackert!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :