bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 reseminnen från Asien och Mellanöstern

Jag har bloggat om fem reseminnen från Australien. Nu är det dags för fem fina minnen från Sydostasien och Mellanöstern.
 
Vilka länder i Asien och Mellanöstern har du besökt?
 
Ett annorlunda Singapore
Detta är en av de allra första bilderna jag tog i Singapore. Ett första intryck av stadsdelen Little India där jag bodde. Inte riktigt såhär man föreställer sig staden i första hand kanske.
 
Katt i Jerusalem
Av alla Jerusalems katter hörde denna taniga kattunge med breda tassar till den lite annorlunda sorten. Han hängde gärna i hostelets trappa och  jamade med den gällaste kattstämman jag någonsin hört. Jag vet inte riktigt vad han ville förmedla, men han verkade inte vara i någon större nöd utan verkade mest bara vilja meddela sin existens till alla i närheten. 
 
Mäktig egyptisk pyramid
Jag och mamma vid en av pyramiderna i Giza, år 2005. De mäktiga stenblocken bör bevittnas på nära håll för att man verkligen ska förstå hur otroliga dessa pyramider är. Min klädstil på den tiden vill jag helst glömma.
 
Tropisk åska i Thailand
Med denna gif vill jag demonstrera en åskvädersnatt på Koh Lan i Thailand. Mitt favoritväder, efter sol och värme.
 
Bland dadelpalmer och nubiska stenbockar
Nära Ein Gedi intill Döda havet fick jag se dessa coola djur bland dadelpalmerna. Få saker får mig igång som genuina djurupplevelser.
 
Taggar: resebloggar, reseminnen, resigt, resor;

Kommentarer :

#1: Amanda (Swedish Passport)

Åh så kul att få läsa! Så himla kul förresen att jag typ har en exakt likadan bild på mig själv framför pyramiderna från 2004 med en likadan outfit, komplett med trekvartsbyxor och hatt så tror nog vi var riktigt modemedvetna på den tiden ;) I detta område av världen har jag besökt Egypten, Turkiet, Thailand och Oman, samt emiraten Dubai, Fujairah och Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten :)

Svar: Men vad roligt att vi har en nästan identisk bild från den platsen! :) Och jo, det var väl tydligen trendigt då, men tycker inte det ser något vidare ut nu.. Värst är väl ändå strumporna i sandalerna ;)
Maria

skriven
#2: johanna

Jag har tyvärr inte varit i Asien eller mellanöstern men jag hade sjukt gärna velat åka till Singapore <3

Svar: Singapore är verkligen häftigt! Samt lätt att resa till och tryggt att vistas där!
Maria

skriven
#3: Hilma

Åh gud vilken söt liten katt! <3

Svar: Ja väldigt söt trots att han var så spinkig :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :