bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 12: städer från A-Ö del 2

Så fortsätter min miniserie med temat städer jag besökt och vill besöka, bokstäverna J-R. Första delen hittas här.
 
Jodhpur, "smurfstaden" med ett mäktigt fort uppe på berget. Pexels License
 
J
Förra hösten besökte jag Jerusalem i Israel/Västbanken och Jeriko på Västbanken. Det vore väldigt coolt att åka till Jodhpur i Indien!
 
K
Jag har t.ex. besökt Kairo i Egypten, Köpenhamn i Danmark, Kotor i Montenegro och Krakow i Polen. Katmandu i Nepal vore rätt coolt. Även Kuala Lumpur i Malaysia finns på min önskelista.
 
L
Jag har varit i La Laguna på Teneriffa. Lissabon i Portugal står högt upp på min önskelista just nu. Även Ljubljana i Slovenien vore trevligt.
 
M
En lätt bokstav, här har jag varit i bl.a. Málaga i Spanien, Mostar i Bosnien och Hercegovina, München i Tyskland och Melbourne i Australien där jag bott och arbetat några månader. Jag drömmer om Marrakech i Marocko. 
 
Parkhäng i Melbourne, staden där man kan uppleva "fyra årstider på en dag".
 
N
Denna bokstav var mindre lätt. Kan i skrivande stund enbart komma på en stad som jag besökt, och det är lilla Nykarleby här i Österbotten... Neapel i Italien vore najs att besöka en dag.
 
O
Jag har varit i Oslo, Norge. Jag hade gärna besökt Orotava när jag bodde på Teneriffa men det blev inte av. Odense i Danmark verkar också vara en riktigt söt stad!
 
P
Jag har varit i Pattaya i Thailand, Puerto de la Cruz på Teneriffa och Prag i Tjeckien. Pula i Kroatien vore inte fy skam. Prizren i Kosovo vore också intressant, påminner mig om Mostar.
 
Q
Jag har nog inte befunnit mig i någon stad som börjar på Q än så länge, men Quito i Ecuador eller Quebec i Kanada kunde ju vara trevligt att uppleva.
 
R
Jag har bott och studerat i Regensburg i Tyskland och besökt Riga i Lettland. Jag skulle väldigt gärna besöka underbart gulliga Rothenburg ob der Tauber i Tyskland, och kanske Rabat i Marocko.
 
Rothenburg ob der Tauber, som tagen ur en film. CC0 Public Domain 
 
Vilka städer hade funnits på din lista?
Taggar: blogglista, julkalender, julkalender 2019, reselista, städer;

Kommentarer :

#1: Jossus Travelpics

Vilken kul lista. Ser fram emot nästa del.

J- Kan inte komma på någon stad på J som jag besökt. Jerusalem verkar vara en fantastisk plats så dit vill jag gärna åka.
K-Korfu stad. Sen lilla Kempele i Finland där mammas släktingar bor. Skulle vilja besöka Krakow och gå på julmarknad där.
L-Larnaca på Cypern och Lissabon i Portugal. Lima i Peru hade inte varit fel att besöka.
M- Har också besökt Mostar, och Marrakech. Hade velat besöka Madrid.
N-Nesebar i Bulgarien. Drömmer också om Neapel.
O-Kan inte komma på någon annan än Oranjestad på Aruba.
P-Mauritius huvudstad Port Louis samt Prag och Ponta Delgada på Azorerna. Paris har jag också varit i men det får även räknas som en plats jag vill besöka. Hade sådan otur med vädret, så skulle vilja uppleva Paris utan regn och rusk.
Q-Kan inte komma på någon. Quito hade jag mer än gärna upplevt.
R- Den eviga staden Rom. Rothenburg ob der Tauber hade jag inte hört talas om innan men nu hamnade den på Vill besöka-listan. Jösses vad fint det var.

Svar: Härliga platser du besökt, och fina förslag också! Madrid vore coolt!
Maria

skriven
#2: Lisette

Hej igen, kul att försöka igen. På Q är ingen stad utan delstat, jag vet, men kunde inte komma på något annat.

Jakobstad, Kangaroo Island (ingen stad men fin plats) Köpenhamn, Las Vegas, Melbourne, Nice, Orivesi, Paris, Queensland, Rüdesheim.

Svar: Roligt att få se fortsättningen på din lista :) Queensland är verkligen en underbar delstat! Jakobstad glömde jag helt bort att nämna!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :