bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Singapore: Fort Canning Park, färgglada Clarke Quay och vertikala trädgårdar

Så jag har visat er stadsdelarna Chinatown, Arab Quarter, Downtown och Little India, samt Singapores nattvyer och matupplevelser, Sentosa Island och Gardens by the Bay. Nu kommer en liten blandad kompott från Clarke Quay, Fort Canning Park och en cool urban trädgård som är integrerad i ett stort byggnadskomplex. Alla dessa inlägg finns samlade i min Singapore-kategori.
 
Fort Canning Park erbjuder mycket grönområden och en härlig stadsvy. Jag tog en paus på en av bänkarna på bilden nedan och åt lite mangostan som jag köpt på en marknad kvällen innan. Ur vissa av dem kröp det tyvärr ut en massa små myror när jag öppnade frukterna, men en del av dem var åtminstone myrfria. Men kanske detta var ett tecken på att de inte blivit besprutade med en massa gifter...? Särskilt mysigt var det ändå inte.
 
Vackra bänkar och murar. Jag har för mig att murarnas utsmyckningar berättar förkoloniala historier. Här började jag bli myggbiten, så jag skyndade mig bort från parken då jag hade glömt myggmedlet på hostelet.
 
Clarke Quay är ett färgglatt område som känns modernt och fräscht. Väldigt gulligt område med alla pastelltoner!
 
Singapore har gjort ett flertal "gröna satsningar" för att hålla luften och miljön så hälsosam som det nu är möjligt i en storstad. Att anlägga trädgårdar vertikalt eller ovanpå byggnader är ett sätt att göra en stad grönare.
 
Vad tycker du gör Singapore extra speciellt?
Taggar: Singapore;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Vackra bilder du tagit!😊 Man kan inte tro att det är en storstad så mycket natur det är. Att plantera växter på höjden kommer i framtiden att bli stort, det blir fler och fler människor på vår jord och utrymmet för att odla mat krymper. Det finns redan nu odlingar i våningsplan.

Svar: Tack! Jo speciellt vertikala trädgårdar håller på att bli en riktigt stor trend! Och storstäder har ofta mer än bara betong att erbjuda, har jag fått konstatera!
Maria

skriven
#2: Linnéa

så fina bilder!:)

Svar: Tack!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :