bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Julhelgen i ett nötskal

Så har jag haft en relativt lugn julhelg, och laptopen lämnade jag till och med hemma när jag packade ihop sakerna för några dagar hemma hos pappa. Klart det blev lite grann Instagram och Facebookscrollande, men inte på det där stressiga sättet. En klient reagerade på att jag såg annorlunda ut när jag dök upp på jobbet på julannandag, och jag sa att det beror på att jag fått slappna av ett par dagar ;)
 
Dan före dopparedan började med morgonskift och efter jobbet åt jag julmiddag med mamma. Vi brukar försöka köra på något annat än det klassiska finlandssvenska julbordet - ofta ugnslax - men i år hade jag beställt revbensspjäll á la svensk jul, så blev det tillsammans med råstekt potatis och sötpotatis, samt lite morots- och kålrotslåda. Efter det rullade jag iväg till hembyn dit släkten från Sverige redan anlänt. Avslutade dagen med "julbastu".
 
Jag började julaftonsmorgon med pappas goda löjrom på knäckebröd och en tekopp. Sedan stod julgranspyntande och risgrynsgröt med fruksoppa till lunch på schemat. Efter lunchen tog jag en kort promenad i det fina soliga vädret. Småningom dök bror med familj upp, och jag kollade lite Kalle Ankas jul och hjälpte till att ställa i ordning med julmiddagen om vartannat. Vi drack lite glögg innan det var dags att frossa loss i julbuffén. Mer än lagom mätta dök jultomten upp någon timme senare och delade ut fina klappar till alla närvarande. Kvällen avrundades med ostkaka med sylt och grädde och Svensson, Svensson.
 
På juldagen blev det bland annat en längre juldagspromenad och födelsedagsfirande med anledning av fasters man som snart fyller 60. Och så fick jag ett par julklappar till, åt julmatsrester till middag och slappade framför tv:n.
 
Det blev en fullt godkänd jul i slutändan med andra ord, trots att jag ett tag av diverse anledningar trodde att jag inte skulle hitta så mycket till julfrid i år!
 
 
 
julaftonoutfit
 
juliga naglar
 
 
 
 
 Och så är de två bilderna nedan tagna på julannandag, när vi fick snö i mängder! 
 
 
 
 
 
Hur har din jul varit?
Taggar: jul, julafton, juldagen;

Kommentera inlägget här :