bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 serier att se i höst

Nu har min blogg varit död i en vecka, beklagar det. Jag har haft mycket på gång och har helt enkelt inte kunnat prioritera mina hobbyer på sistone. Men nu försöker jag köra i en mer normal takt igen och jag har flera roliga blogginlägg på gång. 
 
Jag tänkte nu lista de serier som jag sett de senaste månaderna. Jag har fortfarande inte återtagit prenumerationen av Netflix efter sommarens uppehåll, men däremot har jag skaffat VPN så att jag även kan se t.ex. SVT Play fast jag befinner mig i Finland. Ibland har man ju inte möjlighet att se vissa program just när de går på tv, så skönt att även kunna se saker och ting i efterhand.
 
 
ANNO 1790
Denna håller jag på att se just nu på SVT Play. Ett svenskt historiskt drama som utspelar sig i dåtida Stockholm med en sorts kriminaldetektiv som huvudkaraktär. Dessa tider är omvälvande med nya idéer och ideologier som av en del anses vara kontroversiella och rentav farliga. Naturligtvis hittar man även romans här.
 
SANDITON
En tolkning av den sista novellen som Jane Austen påbörjade men aldrig skrev färdig pga att hon avled 1817. En intressant tidsresa tillika kärlekshistoria på 8 episoder som jag såg på Svt Play, men tyvärr kan man inte se den där längre. Kanske den finns tillgänglig någon annanstans.
 
 
 
MURAR, GRÄNSER OCH TAGGTRÅD
På Kunskapskanalen kan man se dokumentärserien Murar, gränser och taggtråd. En oerhört välgjord serie som ger en insikt i att leva i konflikt vid omtvistade gränser. Avsnitten om Berlinmuren samt Israel och Palestina såg jag rent av två gånger.
 
HJÄRTATS VÄGAR / HJÄRTDOKTORN (på engelska THE HEART GUY)
En dramaserie som utspelar sig i Australien och handlar om en framgångsrik och charmig hjärtkirurg i Sydney som hamnat i lite "etiskt trubbel" och som straff blir omplacerad till en mindre klinik i en småstad ute i bushen. Hans etiska dilemman fortsätter och kryddas av kärlekshistorier, samtidigt som man även kan följa bland annat hans familjemedlemmar som han har en något knepig relation med. En väldigt rolig serie med humor, drama och kärlek. I normala fall är inte detta riktigt min typ av serie, men jag föll för den småningom och sen kunde jag inte sluta titta. Jag såg den på SVT Play och en 5:e säsong är planerad. 
 
WORLD ON FIRE
Andra världskriget. En dramaserie där man får följa vanliga människors öde i de drabbade länderna. Kärlek, sorg, våld, förföljelse och annat elände som följde nazismens spår. Ens egna liv ter sig mer lätthanterligt efter att man sett denna serie - kanske ändå rätt så bra i dessa corona-tider som vi verkar få leva med ett tag till.
Också denna såg jag på SVT Play, och en andra säsong är planerad.
 
 
Vad har du sett för serier på sistone?
Taggar: filmtips, höst, serietips;

Kommentarer :

#1: Eva

Jag följer en spansk såpa från Areena som heter La Senora :) Tyckte också väldigt mycket om Sanditon, trots att slutet var helt hemskt!

Svar: Jag har nångång slökollat lite avsnitt då jag råkat ha på tv:n. Jag skulle säkert gilla serien om jag hade följt den från början :) Jag håller med om att slutet på Sanditon inte var vad jag hade hoppats på. Man vill ju gärna se ett någorlunda lyckligt slut på kärlekshistorier :)
Maria

skriven
#2: Elvira

Åhh blev nyfiken på Sanditon! Har du sett The Great? Ääälskade den, även om den är ett lite annorlunda kostymdrama :)

Svar: Nej den har jag inte sett, ska kolla in :)
Maria

skriven
#3: Mia

Visserligen på Netflix, men vi har grottat ner oss i australiensiska The Letdown de senaste kvällarna. Vardagsrealism, relationer och komedi - och alla ser ut som helt normala människor! :D

Svar: Tack för tips! Jag saknar Australien så kanske jag ska ge den serien en chans också, nu när jag har återregistrerat mig på Netflix :)
Maria

skriven
#4: Annie - Stora Små Äventyr

Spännande :)
Jag har kollat på Ratched nu, eller är väl mitt i säsong 1. Den är helt okej :)

Svar: Tack för tips :)
Maria

skriven
#5: Hilma

Åh den första lät jättespännande! Ska kolla in den :D <3 Tack för tipsen!

Svar: Kul att du uppskattade tipsen!:)
Maria

skriven
#6: Jossus Travelpics

Jag är dålig på att börja kolla på nya serier, men nu har jag fastnat för Travel Man. Finns också på SVT play. Ett reseprogram där han spenderar 48 timmar i olika städer.

Svar: Tack för tips, jag har kollat några av avsnitten nu. Roligt med lite humor!
Maria

skriven
#7: Veiken

Det verkar vara intressanta serier , men vi brukar passa på serier. Orkar inte se varje vecka. Bättre med program som är avslutade.... Vi är tråkiga på det sättet tyvärr!

Svar: Äsch då. Kanske det dyker upp ett inlägg med några filmtips också senare i höst :) Själv brukar jag dock plöja genom serier på några dagar bara. Jag har kollat flera serier på sistone som bara är en säsong, de har inte nödvändigtvis så många episoder heller.
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :