bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

7 bilder - 7 dagar i undantagsförhållanden

Nu har det gått ganska exakt 7 dagar sedan undantagsförhållanden utlystes i Finland. Jag har varit ut på promenad så gott som varje dag sedan dess, kanske för att jag inser att frihet nu inte är något man ska ta för givet hur som helst. Men även för att jag valt att näst intill sätta mig själv i karantän, alltså inte besöka människor eller annars ränna runt i butiker o.s.v. något extra. Då känns promenaderna extra välbehövliga, istället för att bara vara på jobb och sedan sitta hemma. Eller ja, till butiken har jag varit en gång för att fylla på förrådet och jag har även hämtat takeaway-mat samt köpt hem en ny krukväxt från byns blomsterbutik - jag tror inte att kunderna direkt väller in dit just nu. Ett par små undantag alltså. Mycket av det jag gör just nu sker dock inte utan eftertanke - ska jag gynna den lokala ekonomin, eller ska jag hållas hemma och minimera smittorisken ytterligare? Jag klampar inte bara in någonstans utan jag tänker till en gång först. Istället för att åka in till stan när jag behöver något som inte finns i byn, beställer jag istället från nätet. Tror inte lastbilschaufförerna kommer bli sysslolösa. Jag börjar få konstiga drömmar - eftersom jag håller mig lugn dagtid, så måste väl den inre oro som säkert ändå finns där någonstans få utlopp på något sätt.
 
Nå, färdigtsnackat, och över till bilderna. Jag har valt ut en bild per dag, från 16.3 till 22.3, mestadels från mina promenader i naturen.
 
16.3. Efter beskedet.
 
17.3 hade jag kvällsskift och det blev ingen promenad. Men en vacker solnedgång bevittnade jag.
 
18.3 var jag ledig och gick ut en sväng.
 
19.3 skulle mina nattskift börja, så dagen var ledig. Bland annat skogsbad stod på schemat.
 
20.3 - en ordentlig tur i skogen runt ett litet kärr.
 
21.3 styrde jag stegen mot fjärden. Hittade en triangelformad isskulptur.
 
22.3. Det blev en väldigt kort promenad denna dag. Här en bild på utsikten från mitt vardagsrumsfönster. Det är här jag kommer sitta och stirra om dagarna ifall jag insjuknar i corona och hamnar i totalkarantän.
 
Hur har din vecka varit? Har du haft lite andra rutiner än vanligt?
Taggar: corona, fotografering, tankar;

Kommentarer :

#1: Jessica Högberg

Du är duktig på att komma ut! Här i Stockholm är vi ändå ganska förskonade från restriktioner. Jag är på VFU (praktik) som vanligt. Gubben är arbetslös och börjar bli riktigt orolig och rastlös så honom skriver jag "att göra listor" till innan jag går på morgonen, haha. Ska på anställningsintervju på fredag, extra som undersköterska. Ingen vet ju ens om vi får gå klart praktiken så lika bra att vara förberedd... KRAM!

Svar: Haha, bra att du sysselsätter gubben din :D Lycka till med intervjun, jag skulle ju tro att de behöver all vårdpersonal de kan få tag i just nu..
Maria

skriven
#2: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Låter skönt ändå att du tar dig ut på promenader. Gällande nya rutiner så visst har jag det. Jag är absolut mer hemma numera, undviker att gå ut och träffar inte folk i onödan. Mina torsdagar på loppis är numera inte längre något jag går på heller. Jag är hemma, försöker undvika att bli sjuk.

Svar: Jo det har varit skönt och något jag annars ibland liksom tar för givet och nästan glömmer bort att möjligheten faktiskt finns att promenera i och nära naturen.. Vad bra att du är klok nog att följa myndigheters rekommendationer, det är inte alla som gör det :)
Maria

skriven
#3: Jessica

Du har så rätt, gått två dagar intro och kör själv från torsdag. Riktigt roligt. Gubben har fått jobb också, känns önnu bättre 😉

Svar: Vad härligt att det löser sig för er! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :