bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Äventyrliga katter på Instagram

Djur är omåttligt populära på Internet, kanske speciellt katter. Jag har alltid själv varit en kattfantast då jag så gott som alltid haft katter i mitt liv. På sistone har jag sett en del katter av det äventyrliga slaget, t.ex. i Youtube-videor eller på Instagram. En del av dem har nästan en coolare rese-cv än jag själv.. Därför kom jag på idéen att leta reda på några coola instakatter från lite olika håll i världen att tipsa om. Följer du någon äventyrlig katt, eller har du kanske en själv?
 
Mimmycat (@mimmycutecat)
En finländsk katt på ca 5 år som gärna följer med till landets nationalparker och verkar njuta av friluftsliv och husbilcamping. Hon kan vara rätt så lat dock så hon chillar gärna i ryggsäcken under vandringar och cykelturer.
äventyrliga friluftskatter - Finland
Mimmy njuter av utsikten i Koli nationalpark
 
Kazuki (@kazuki_the_bengal)
Denna vackra bengal har hittills rest runt i 40 delstater i USA samt Kanada, och besökt 39 nationalparker. Och han älskar det eftersom han är väldigt nyfiken till sin personlighet. Vilken bedrift!
kazuki the bengal - adventurous cat traveling US and Canada
Kazuki i Grayson Highlands State Park
 
Hokule'a (@hokuleathesurfingcat)
En ovanlig katt från Honolulu som gillar att surfa och inte är rädd för att dyka ner i det blå och bli blöt! Äger två människor och förespråkar plastfria hav.
Hokulea the surfing cat - adventure cats on instagram
Spanar efter vågor.
 
George (@george_the_mau)
Egyptisk mau som verkar hålla till mest i Schweiz och gärna hänger med ut i naturen och upp i bergen.
george, an adventurous mau cat who likes to hike mountains
George ser verkligen ut som en van bergsvandrare.
 
Nala (@1bike1world)
Nala är verkligen en kändis som blev viral via en video om hur hon blev hittad av Dean mitt i ingenstans och därefter adopterades av den resande cyklisten som numera är hennes sidekick. Hon har nu rest genom ett antal länder i Europa och bl.a. gett ut en bok.
Nala - den berömda katten som reser med cykel i Europa (1bike1world)
 
Fler äventyrliga katter hittar man på Instagramkontot @adventurecatsorg
 
äventyrliga katter på instagram
Screenshot från adventurecatsorg instakonto.
Taggar: instagram, katter, resigt;

Kommentarer :

#1: Ann

Det är så häftigt att se hur djuren anpassar sig efter den livsstilen :)

Svar: Ja verkligen. Det passar ju inte för alla katter, men råkar de han den nyfikna och modiga personligheten så lär det ju funka bra :) En naturligt ängslig och försiktig katt skulle det bli svårare att få att trivas med den livsstilen. Skulle aldrig gå med min katt som är ganska rädd för saker och ting.
Maria

skriven
#2: Annie - Stora Små Äventyr

Helt sjukt egentligen :P Min katt skulle inte gilla det där tror jag :P Däremot gillar hon att jaga möss och dra iväg på egna äventyr när vi är i stugan :P

Svar: Nej min katt skulle inte gå med på det heller, hon är för försiktig och ängslig. Hon har inte stort revir hemmavid heller. Krävs nog en viss typ av katt för detta :)
Maria

skriven
#3: Emma Engström

Vilket himla roligt inlägg!! Bengal-katter är ju så otroligt fina tycker jag :D Så häftigt! <3

Svar: Tack, så kul att du gillade det! :) Bengaler är verkligen vackra!
Maria

skriven
#4: Annika / Life is a journey

Vilket kul inlägg! Måste ta en närmare titt på de där instagram-kontona. Vi har också katt, men tror inte det skulle gå lika bra att ta med honom på resor, utflykter till sommarstugan och våra föräldrar får räcka :)

Svar: Nej jag skulle inte ens försöka med vår katt heller. Men kul att se dessa utåtriktade och äventyrliga katter :) Kul att du gillade inlägget
Maria

skriven
#5: Jasmine

Men så gulligt! Tänk vad mycket glädje dessa konton säkerligen bidrar med. Ditt inlägg fick mig att le, tack för det. :)
Kram

Svar: Ja det är överhuvudtaget härligt med katter på internet tycker jag, älskar kattvideor också :) Underbart att jag fick dig att le! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :