bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lördagsfunderingar: Brexit, Corona & Svenskfinlands bästa bloggare?

Gibraltar, 2012
 
BREXIT 
Så kom Brexitdagen. Ärligt talat tycker jag det har känts lite overkligt att det faktiskt skulle hända på riktigt. Men jorden snurrar ju som vanligt ändå, om än Brexit på sikt kan orsaka sina obekvämligheter, i synnerhet kanske för britterna själva. Nu har alltså övergångsperioden inletts vilket innebär att man ska kunna resa till Storbritannien, arbeta där m.m. som vanligt fram till årets slut. Kanske det ändå inte påverkar själva turistandet så mycket i praktiken, eller vad tror ni? Jag är inte så insatt så har inte så bra koll på hur saker och ting faktiskt kommer att bli framöver. Borde man se till att resa dit nu under året, för säkerhets skull? Kommer Skottland begära självständighet och ansluter de sig i så fall till EU? Och vad händer med Gibraltar, ska de inte ha något att säga till om? Ska bli spännande att se. Vad tänker du om detta?
 
CORONAVIRUSET
Nyhetsmedier har nästan glömt bort all världens krig och konflikter, för nu känns det som att Coronaviruset är världens största bekymmer. Men är det faktiskt det? Ingen kan väl idag svara på om viruset kommer mutera till något ännu värre, eller om det kommer att stanna i nuvarande form och klinga av efter någon eller några månader, som vanliga influensor gör. Men vi behöver kanske inte ha panik ännu i detta skede, speciellt inte i denna del av världen. Här i Finland är nog risken fortsättningsvis större att dö i säsongsinfluensan (ca 1% dödlighet), än att bli smittad och dö av coronaviruset (ca 3% dödlighet) som hittills har ett (1) konstaterat fall i finska Lappland.
Det viktigaste är som jag förstått det att begränsa coronavirusets spridning (t.ex. isolering av potentiella smittade människor), och att vara noggrann med handhygienen. Men det sistnämnda är vi väl redan vana vid vintertid med diverse virus och magbaciller som brukar härja så här års.
Så som det ser ut nu hindrar inte detta virus mig från att resa och leva som vanligt, jag har hur som helst inga planer på att besöka Wuhan.
Är du rädd och vidtar särskilda åtgärder, eller tänker du i liknande banor som jag och chillar tills vidare?
 
 
Bild lånad av Gossip Girl
 
DEN INOFFICIELLA FINLANDSSVENSKA BLOGGTOPPEN (RÖSTA PÅ MIG?)
Gossip Girl (en finlandssvensk bloggkommentator) upplever att de mer officiella rankningssajterna som t.ex. bloggtoppen.fi är för lättmanipulerade och att de kanske inte nödvändigtvis speglar vilka bloggar folk gillar på riktigt. Clickbaits, fiffiga SEO-knep m.m. kan göra en sida mer välbesökt statistiskt sett, men kanske inte gör att man får fler hängivna följare.
 
Därför har hon nu startat en omröstning där man anonymt kan rösta på sina favoriter bland finlandssvenska bloggare. Om du brukar kika in på min blogg kanske jag platsar där, så copypastea gärna www.mariasmemoarer.com i hennes formulär, tillsammans med eventuella andra finlandssvenska bloggar som du gillar extra mycket! Det finns inte så många resebloggar häromkring så jag tycker gott vi kan få lite mer synlighet. 
 
Tack på förhand, och trevlig helg!
Taggar: tankar;

Kommentarer :

#1: Amanda (Swedish Passport)

Äsch, tror det inte kommer vara några som helst problem att som turist resa till Storbritannien i framtiden - framförallt inte som svensk! Dock tycker jag läget mer och mer ser ut som att det kommer bli ett splittrat Storbritannien så kanske inte bara är Skottland som kommer kräva självständighet utan även andra brittiska territorier. Gibraltar, Falklandsöarna och Bermuda har ju till exempel röstat för att förbli brittiskt tidigare, men vi får se om det kommer ändras i framtiden :)

Svar: Ska bli intressant att se hur det går :) Nej jag tror också att turister är den grupp som påverkas minst av detta, det finns väl ingen chans att de vill förlora turister utan jag skulle ju anta att de kommer införa möjlighet till visumfria turistbesök för många länder såsom så många andra utomeuropeiska länder erbjuder idag :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :