bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 reseminnen från Australien

Det blir ingen vanlig bloggjulkalender i år med en ny "lucka" varje dag fram till jul. I år tänkte jag istället ta det lite lugnare och blogga i ungefär vanlig takt. Men jag tänkte ändå köra ett sorts mellanting genom att publicera ett inlägg per vecka, där jag delar med mig av 5 olika korta reseminnen med tillhörande foto i varje inlägg. Så det blir 20 luckor sammanlagt kan man ju säga. På adventsöndagarna och julafton har jag tänkt mig andra typer av inlägg i juliga eller resiga teman. Och så kan det hända att det dyker upp ett och annat vanligt inlägg däremellan lite mera spontant.
 
Men nu börjar jag alltså december bloggmånad med 5 olika minnen från Australien. Hela den långa resan var ju mer eller mindre episk i sig så att bara välja ut fem stycken reseminnen är inte det lättaste. Men här följer några av många minnesvärda ögonblick.
 
 
Delfinmagi och pastellig solnedgång
Vid yttre spetsen av Francois Peron nationalpark fick vi bevittna delfiner på nära håll alldeles intill vattenbrynet. Där jagade de fisk med en imponerande precision. Det var en mycket häftig upplevelse som naturen bjöd på. Förutom djurupplevelsen så var själva platsen också väldigt vacker med solnedgångens pastelliga toner mot den ljusa stranden och de röda klipporna bakom, och månen som lyste så klart i skyn. Ett minne värt att bevara.
 
 
Första vandringen i Australien
En bild från min allra första vandring i Australien. Under min allra första roadtrip dessutom. Och så utmanade jag min höjdrädsla ganska duktigt som du ser på fotot från Grampians nationalpark i delstaten Victoria. Det skulle bli många fler vandringar under mina nio månader i landet.
 
 
Godaste dricksvattnet direkt ur naturen
Tasmanien torde vara en av de platserna i världen som har renast luft och vatten. Någonstans på ön campade vi en natt intill en bäck, och morgonen därpå passade jag på att ha lite kvalitetstid med moder natur. Jag satte mig vid floden och kollade på en och annan fisk som simmade förbi i det kristallklara vattnet, fyllde på vattenflaskorna och drack lite vatten direkt ur floden - det var så rent och gott som det bara kan bli, svalkande kallt och direkt från bergen! Jag kände mig som en sorts skandinavisk Pocahontas där jag hukade mig över stenarna och höll undan mitt långa hår för att inte blöta ner det. Ett riktigt fridfullt ögonblick där det moderna samhällets vardagsstress kändes mycket avlägsen.
 
 
Flyghundar i solnedgång
Fotot är taget vid en solnedgång i Nitmiluk nationalpark i Northern Territory. Det som gjorde detta ögonblick magiskt var de otaliga flyghundar (flying fox på engelska) som precis hade påbörjat sin nattliga färd och verkade ha ett gemensamt mål då de alla färdades åt samma håll. Himlen var full av dessa fantastiska djur, det var skränigt och det luktade. Men det är ett oförglömligt minne, nästan som att befinna sig i en episk naturdokumentär.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maria Norrgård (@mariasmemoarer)

 
Omringad av chipssugna djur i stadspark
Här har vi en video från Instagram istället för en bild. En situation i en park i Brisbane som jag fann mycket lustig och som involverar tre mörka rörhönor, en vattenagam och en larmhonungsstare. De var väldigt sugna på chipsen som jag satt och tuggade i mig på en bänk, och väntade med spänning på att jag skulle råka tappa några på marken. Vad som inte kom med i videon var när vattenagamen plötsligt helt fräckt ville provsmaka min neonfärgade strumpa som stack fram ur skon.. Och detta var bara ett av flera olika djurmöten i Brisbane City Botanic Gardens.
 
Har du varit i Australien? Har du några speciella minnen därifrån?
Taggar: Australien, julkalender, reseminnen, resigt, resor;

Kommentarer :

#1: johanna

Åh vad häftigt, hade så gärna åkt dit <3

Svar: Det är ett fantastiskt land, åk dit om du nångång får möjlighet :)
Maria

skriven
#2: Ann

Åh ja vill också åka till Australien!

Håller med dig, det blir ingen kalender hos mig heller i år, men lite extra adventsgrejjer blir det allt :)

Svar: Hoppas att du får möjlighet att åka till Australien en dag, ett fantastiskt land!
Maria

skriven
#3: Hilma

Men wow vilka bilder! Ser såååå underbart ut :D

Svar: Tack så mycket :)
Maria

skriven
#4: Hilma

Wow, Australien verkar sååå häftigt och unikt verkligen!

Svar: Ja det är ett väldigt häftigt, annorlunda och varierande land :)
Maria

skriven
#5: Bernardo Per Fredrik Pebaqué

Hej! Jag uppskattar dina fotografier och hur du förmedlar intressanta fakta och roliga händelser. Kul att se att det finns andra med liknande intressen för bland annat städer, kyrkor, resor, natur och underliga djur. Tack för att du delar med dig! Australien är verkligen en speciell plats med speciella invånare.

Svar: Kul att du gillar mina bilder! :) Ja det är ju hur fascinerande som helst med allt som världen har att erbjuda, speciellt fascinerad är jag av just djur. Och Australien är ett perfekt land för det!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :