bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

En solig dag i Umeå

Häromveckan var jag på en arbetsrelaterad resa till Umeå, som ni som följer mig på Instagram säkert har noterat. Naturligtvis fanns det även tid över för fritt program, så jag valde såklart att turista lite inne i centrum. Enda gången jag kan komma ihåg att jag faktiskt varit i Umeå innan detta var i tonåren genom en resa i höstrusk med teatergruppen jag var med i, och det är knappt så jag minns något av staden ens från den resan. Så nu blev jag väldigt positivt överraskad över hur himla fin denna lilla stad är, och jag frågar mig själv varför jag inte gjort återbesöket tidigare? Perfekta destinationen för en sommarweekend ju, och så nära tack vare Wasaline som trafikerar mellan Vasa och Umeå.
 
Här kommer alltså ett skepp lastat med bilder från kanske en av Sveriges härligaste sommarstäder?
 
Umeå / Umea - view over city, hotel U&Me
Vi bodde på U&Me, ett väldigt centralt hotell med snygg design och riktigt bra frukostbuffé. Åker man upp med hissen ett antal våningar får man dessutom en härlig utsikt över staden och vackra hus. Själva hotellet är byggt i modern, ja nästan futuristisk stil, vilket bildar en intressant kontrast mot omgivande gamla byggnader.
 
hotel room / hotellrum U&Me, Umeå
Hotellrummet bjöd på vacker utsikt mot andra sidan älven, och hade väldigt intressanta detaljer inredningsmässigt. Även interiören känns något futuristisk tycker jag. Här kan jag gott tänka mig att bo igen!
 
frukost buffé / hotel breakfast at U&Me hotel,Umeå
Hotellfrukosten var jag som sagt också väldigt nöjd med; olika sorts bröd med diverse pålägg, jogurt med olika tillbehör som t.ex. müsli, bär och hälsosamma frön, juicer, frukt, ingefärashot, våfflor m.m. 
 
sightseeing by the river Umeå - strandpromenad / Sjöbris
Efter frukosten makade vi oss småningom iväg på sightseeing. Strandpromenaden var riktigt skön i den varma förmiddagssolen. Dessutom finns det riktigt trevliga sittplatser här och var som bjuder in till en liten andpaus.  
 
intressanta byggnader i Umeå, Hamnmagasinet
Umeå - retrobil och körsbärsblom vid Ume älv
Nedan ett par bilder på "andra sidan Umeälven", vad nu området heter på riktigt. Riktigt söta hus, jag förstår att folk vill bo där! Översta bilden är tagen från strandpromenaden och nedersta från hotellrummet kvällen innan.
Umeå - bostadsområdet på andra sidan älven / on the other side of the river
sightseeing Umeå, architecture
Känner inte till byggnadens historia, men tyckte tornet var tjusigt.
 
Visit Umeå - parks / parker: Vänortsparken
Så hittade vi till vackra Vänortsparken där det pågick nåt slags cykeljippo just den dagen.
 
Umeå: Swedish fika and chilling by the Ume river
Under dessa timmar av fri tillvaro fikade jag och några kollegor på Espresso House samt shoppade loss lite på Åhléns, så nu har jag sommarläsningen säkrad då jag bl.a. köpte på mig lite pocketböcker. Innan vi skulle iväg på nästa programpunkt blev det snabbmat som avnjöts vid älven. Man fick riktigt pre-semesterkänsla. Bakom oss fanns vackra Rådhusparken.
 
Svemester i sommarstaden Umeå - Rådhusparken
Så småningom bar det av hemåt mot Finland igen. Tack och på återseende, Umeå!
Nedan ett par bilder från färjan, taget på dit och tillbakavägen.
Wasaline - visit Vaasa and Umeå
 
Vilka platser rekommenderar du om man vill besöka Sverige eller ha svemester under sommaren?
Taggar: Sverige, Umeå, sommartider, svemester, weekendtrip;

Kommentarer :

#1: World by Tina

Umeå är verkligen en stad jag gillar!

Och angående inspiratörs-grejen: Jag är fortfarande folkbokförd i Sverige då jag studerar här ett år till, så jag har dubbla boenden kan man säga, och hittills har jag bara hunnit vara i Oslo i drygt två veckor sammanlagt under den här våren. Så fortfarande 100% svensk medborgare. Men så småningom ska jag skaffa personnummer och flytta över hela mig. Just nu känner jag mig bara som en besökare, och det är jag ju i princip också=)

Svar: Ja, så fin!! Och den där kommentaren var ju inte riktad till dig, utan trodde du menade att "riktiga" norrmän också deltagit 😊
Maria

skriven
#2: PJ:s byffé - från by till fe

Jag rekommenderar festivalen Urkult i Näsåker 1-3 augusti. Det är mera än bara en festival. Det är något du inte upplevt tidigare. Jag lovar. :-)
https://www.urkult.se/

Svar: Låter intressant, tack för tipset 😊
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :