bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Alla hjärtans dag - resmålen med en speciell plats i resebloggarnas hjärtan

Passligt till alla hjärtans dag tänkte jag köra på nästa länkkärleksinlägg. Tema: ett resmål som bloggarnas hjärtan bankar lite extra hårt för.
 
När jag själv tänker på platser som får mitt hjärta att slå ett extraslag så ligger hela Australien (speciellt outbacken och landets djur), Jerusalem (alltså kulturerna och den andliga atmosfären!) och Stockholm (som jag aldrig tröttnar på att besöka) kanske extra bra till just nu.
Men nu över till de platser och länder som betyder extra mycket för min bloggkollegor och som de inte lär glömma:
 
 
Malin Lundsten om Jujuy i nordvästra Argentina
 
"Oberoende vart du far eller hur länge du stannar, lovar jag att dessa ökenlandskap kommer fånga ditt intresse. Det är verkligen unik natur och en häftig naturupplevelse att vara på 4000 meters höjd."
 
 
 
Explorista om att resa genom Patagonien på motorcykel
 
"Patagonien – denna magiska plats på jorden! Gröna skogar, askiga vulkaner, turkosa sjöar, rovfåglar, fritt strövande djur, glaciärer, hav, guanacos, fjordar, tempererad regnskog. Pingviner, sjölejon, nandus, stäpp och landsbygd."
 
 
 
4000mil om Madeiras bästa vandring
 
"Jag går som i trans. Det dröjer inte länge innan jag förstår. Detta är leden till Pico Ruivo. Det måste det vara! ... Leden som jag inte kan stå ut med att inte ha vandrat. Om jag nu en gång är på Madeira."
 
Foton: Malin Lundsten, 4000mil, Explorista
 
 
Fd ensamma mamman om varför man ska åka till Gambia
 
"Jag har rest mycket och sett stora delar av världen. Jag tycker egentligen att världen är för spännande och för stor för att åka tillbaka till en plats flera gånger. Men till Gambia återkommer jag, just för att allt jag älskar finns där.
Gambia är The Smiling coast of Africa och så är det verkligen. Var man än går möts man av ett stort leende och ett hjärtligt hej."
 
 
Ewaluvan om brazilianska ön Ihlabela
 
"Ön är gudomligt vacker och det var som att gå omkring i ett vykort. Ihlabela betyder den vackra ön, och det var inte svårt att förstå varför."
 
 
Lifsresor om safarimagi i Sydafrika
 
"Efter flera gnuer, zebror och fåglar med namn som är svåra att komma ihåg är det dags att vända om och åka tillbaka till lodgen. Där har vår kock dukat upp för en efterlängtad frukost. Och eftersom vi är enda gästerna så sitter vi på vår alldeles egna altan och äter. Nedanför står ett gäng zebror och dricker ur vattenhålet."
 
 
FreedomTravel om att resa runt på Korsika
 
"Vägarna på västkusten snirklar brant längs kusten och det är på många ställen helt magiskt vackert. Hyra bil är ett måste för att få se alla pärlor på ön."
 
Foton: FreedomTravel, Lifsresor
 
 
Lite mera rosa om kärleken till havet, trots sorgen
 
"Jag var runt 12-13 år när vi möttes första gången. ... Det var kärlek vid första ögonkastet. Havet. ... Sen kom vågen. Den där vågen som förändrade livet för så många."
 
 
Maya Nordlund om vandring med övernattning på Nya Zeeland
 
"Nationalparken testade oss direkt. Vi började med en gigantisk uppförsbacke som aldrig verkade ta slut. Halvvägs uppför backen belönades vi dock med en överraskande fin utsikt över Totaranuis strand."
 
 
Ann Olsson om sin kärlek till Alaska
 
"Because although we sometimes complain about Alaska, and the life it brings, we still love it, with all of our heart. From the tundra up north, and the mountain ranges that spans the state, to the west where we can see Russia (well almost..), to the east where no mans land and Yukon merges like the braided streams do across the landscape, to the south with its majestic cliffs and hanging glaciers."
 
 
Lycklig och levande om djurlivet och den betryggande atmosfären på Galapagos
 
"Vattnet är kallt och kyler ner kroppen fort, det bildas små knottror över ryggen, magen, benen, ja överallt. Det gäller att hålla sig i rörelse för att inte frysa för mycket, men vi tar tacksamt emot kylan som ger oss den klara sikten i vattnet. Världen under ytan är så fridfull och ger mig ett sådant inre lugn."
 
Foton: Maya Nordlund, Lycklig och levande, Ann Ohlsson
 
 
First Morning om sitt favoritland Italien
 
"Den första morgonen i Pisa tar vi en tidig promenad längs med floden Arno och ser en stad sakta vakna till liv. Ett lutande torn i Pisa och branta vandringar i Cinque Terre under fem dagar i Italiens Ligurien. Så nära himmelriket man kan komma."
 
 
Bara Brittiskt om sin egna pärla St Ives i Cornwall
 
"Den gamla konstnärssstaden har så stor mysfaktor att det ändå är värt några dagar och kommer du med tåg kan du utan problem härifrån ta bussen runt Penwith-halvön med sitt gruvlandskap och sina vilda vandringsleder längs Atlanten med de där stränderna och klipporna."
 
 
ReiseLinda om höjdpunkter från favoritlandet Tyskland
 
"Berlin har haft en speciell plats i våra hjärtan i drygt tio år nu, och efter runt 30 besök längtar vi fortfarande ofta dit!  Lite som hemma, men fortfarande så mycket nytt att uppleva!"
 
 
Anngelic om favoritlandet Ungern
 
"In the short time that we spent in Budapest, there was not enough time to see everything in Budapest, there's just to much to see. When you start walking, in any direction, you are bound to find something interesting. Whether its a historic building, a monument, a ruin bar, a thermal bath."
 
 
Halloj världen! om Venedig som resmål, månad för månad
 
"Venedig är ett resmål som kan besökas hela året. Stan är sig i huvudsak lik oberoende av årstid: Vackra gamla hus, turkosa kanaler, gondoler, regn, dimma och solsken om vartannat och, inte minst, många turister."
 
Foton: First Morning, Anngelic, ReiseLinda
 
Vilken/vilka platser har en speciell plats i just ditt hjärta?
Taggar: alla hjärtans dag, resebloggar, reseinspo, resfeber, valentines day;

Kommentarer :

#1: 4000mil

Många fina platser och bra tips här. :-)

Svar: Ja verkligen fina pärlor och reseminnen bloggkollegorna bidragit med <3
Maria

skriven
#2: Anna, New York - My Bite of the Big Apple & Other Bites of the World

Vilket härligt initiativ! Mycket inspirerande läsning.

Min favorit är nog inte överraskande, det är New York så klart:New York är, för mig, ”staden som har allt, alltid”. Så länge jag kan minnas har jag längtat dit – och det var kärlek direkt. Villkorslöst, handlöst och gränslöst. Kanske har jag bott där i ett tidigare liv?

I New York finns en magisk stämning som jag inte funnit någon annanstans. Det är en känsla av att vara vid jordens medelpunkt, i en film och på en plats där allt kan hända.

Här finns unik kultur, mat från hela världen och en speciell arkitektur. Här finns museer, shopping och musik. Ja, här finns allt.

Men framför allt är New York en upplevelse. Ett levande väsen, med skavanker och skönhet – i ständig förändring. En stad där du känner dig hemma direkt, men aldrig vet vad som väntar: bakom nästa hörn, i nästa minut …

Svar: Nej jag är inte alls överraskad av ditt val av speciell plats ;) Så vackert du beskriver ditt smultronställe :)
Maria

skriven
#3: Madeleine Krans

Ser fram emot timmar av härlig läsning!

skriven
#4: Ann

Stort tack för länkning :)

Du har verkligen lyckats samla en hel hör med gobitar, härlig kvällsläsning!
//Ann

Svar: Tack själv :) Roligt att inlägget uppskattas!
Maria

skriven
#5: Sandra Lifsresor.se

Så många underbara platser det finns i världen. En härlig hjärtans dag till er alla!

Svar: Ja verkligen, så många platser att förälska sig i ;)
Maria

skriven
#6: Ann Rumbleinthearctic

Så många fina platser, och de flesta har jag inte ens varit till. Drömmer fortfarande om sydamerka, en vacker dag...
Tack för länkningen också :)

Svar: Ja det finns ju så mycket härligt man inte hunnit se än..! Sydamerika vore fantastiskt!
Maria

skriven
#7: Reiselinda

Vad många härliga platser och vad roligt att vi gillar olika och kan inspirera varandra!
<3

Svar: Ja verkligen, tycker vi resebloggare är ett härligt gäng <3
Maria

skriven
#8: Maya Nordlund

Så härligt inlägg, fullt av kärlek! :D Det gav mig massor av inspiration om platser och länder, och det är extra roligt när man vet hur mycket de påverkat personerna som besökt dem!

Svar: Ja inte sant? <3 Resor med en djupare betydelse slår allt!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :