bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 9: julpyssel - pepparkaksstad

Jag såg en härlig bild på Amsterdams söta hus i kvällsbelysning i en resegrupp på Facebook och jag började genast tänka på pepparkakor. Där uppstod idén att försöka göra en egen liten pepparkaksstad hemma.
 
christmas ideas - gingerbread houses city / julpyssel - pepparkakshus stad
Ja superenkelt var det väl inte och rätt så tidskrävande. Samtidigt var det roligt att skära ut konturer av hus och grädda dem till gyllenbruna pepparkakor för att sedan skapa detaljerna med glasyr. Glasyren är den jobbigaste biten tycker jag, jag är inte så värst skicklig där känner jag. Nå, jag skapade någonslags fot av kartong som jag tejpade fast på den plats där jag tänkt ha min lilla gingerbread town á la Amsterdam och så placerade jag husen mellan kartongen för att de ska hållas stående och så bomull runt som ska föreställa snö. 
 
diy jultips - gör egna enkla pepparkakshus
Pepparkakshus in the making. Lite vinda och sneda emellanåt, men vad gör väl det. Delvis lite brända i kanterna också uppenbarligen..
pepparkaksbak julaktiviteter
Hur som helst, hyfsat nöjd fick jag väl i alla fall bli med mitt lilla pepparkaksprojekt. Vet inte om det direkt ser ut som Amsterdam där inspirationen ursprungligen kom från, men kanske det påminner om typ någon mysig tysk småstad?
 
Inspiration:
inspiration till pepparkakshus
Photograph by Mike Peel (www.mikepeel.net). [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
 
Resultat:
make your own gingerbread city / gör din egna pepparkakstad
 
Har du gjort något pepparkakshus eller annat skoj av pepparkakor? Eller har du något annat resigt julpyssel att tipsa om?
Taggar: DIY, jul, julkalender, julkalender 2019, julpyssel, pepparkakor, resigt;

Kommentera inlägget här :