bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 6: filmfredag - juliga resefilmer

Fredag är väl den perfekta dagen för lite filmtips eller hur? Helgen räddad liksom. Jag tänkte ha lite olika teman varje fredag, men alla tycker jag passar perfekt i julmyset fast de inte nödvändigtvis alltid är riktigt julfilmer. Denna gång försöker jag hålla mig till resigt med en gnutta jul.
 
Image by Jan Alexander from Pixabay
 
HOLIDAY IN THE WILD
Denna romantiska feel-good film såg jag nyligen på Netflix och jag gillade den mer än jag hade förväntat mig! Nu drömmer jag själv om att åka till Zambia och jobba med elefanter ute i bushen... Tycker inte jag behöver säga mera, bara se den!
 
 
LAST HOLIDAY
Jag har faktiskt inte sett denna film som tydligen kom ut 2006, men råkade googla fram den och ska försöka hitta den någonstans online och se nån kväll. Det är en romantisk och ganska galen komedi med Queen Latifah i huvudrollen, och den handlar om en kvinna som får diagnos på en dödlig sjukdom och bestämmer sig för att spendera sina sista veckor av livet på lyxsemester i Europa (närmare bestämt Karlovy Vary i Tjeckien). Kanske denna film kan skapa lite inspiration att boka en egen sparesa nästa år?
 
 
A.D. KINGDOM AND EMPIRE
Ok detta är faktiskt en serie och inte en film, men jag tipsar om den även i år då jag såg att den fortfarande går på Netflix. Inte direkt julig men känns åtminstone för mig resig då den handlar om och utspelar sig i vad som idag är Israel-Palestina där jag själv varit. Om inte annat så är det i alla fall en resa i historien.
Den passar egentligen också i juletider tycker jag då den handlar om Jesus & Co och jag tycker den är sevärd oavsett om man är religiös eller ej. Tyckte det var en riktigt bra serie om livet i Jerusalem och dess omnejd efter korsfästelsen, om apostlarna och andra viktiga historiska personer, och om romarnas herravälde över landet. En hel del våld, men det speglade säkert också vardagen på den tiden.
 
 
 
Har du några andra tips på resiga filmer (eller serier) som passar att se såhär i juletider?
Taggar: filmtips, jul, julkalender, julkalender 2019, resfeber;

Kommentarer :

#1: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Vilka bra tips du kommer med. Nu kommer chocken förmodligen men jag tittar varken på tv eller på film. Haha, serier tittar jag på men film är något jag ser enbart med sonens pappa och de tillfällena är sällan eftersom filmerna då setts när jag varit bakis. Grejen är att jag knappt ens dricker, så ja det blir obefintligt :).

Svar: Jag har väl haft perioder i livet då jag kollat väldigt lite film, samt när jag studerade och bodde i studiebostad så hade jag aldrig någon tv så jag har i perioder klarat mig utan sånt också :) Så kan relatera lite där!
Maria

skriven
#2: Ann

Serien Outlander inspirerade mig väldigt till att resa, det var efter att jag började se den som jag bestämde mig för att jag ville se Scotland och framförallt Edinburgh :)

Svar: Outlander är en bra serie, man blir lite lockad av naturen men framför allt skulle man själv vilja tidsresa lite 😅
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :