bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 13: Filmfredag

Så har vi fredag igen och bloggjulkalendern bjuder på några nya filmtips. Förra veckan tänkte jag i juliga och resiga banor men nu tänkte jag tipsa om några framgångsberättelser baserat på verkliga historier, som visas på Netflix just nu. Jag tycker det är ganska mycket feel-good över såna här filmer om än de även skildrar svårigheter och jag tenderar att bli berörd av dem. Bra alternativ att varva med de typiska julfilmerna!
 
Image by Jan Alexander from Pixabay
 
The Boy Who Harnessed The Wind
Denna film handlar om hur William Kamkwamba som ung pojke räddade sin by genom att bygga ett vindkraftverk gjort av de reservdelar och material han kunde få tag på i byn. En helt otrolig solskenshistoria tycker jag!
 
 
The Man Who Knew Infinity
Denna film är lite mer tung och sorglig kanske, men även denna är en fantastisk framgångshistoria som handlar om den fattiga indiern Srinivasa Ramanujan som med sitt otroliga mattehuvud och utan utbildning mot alla odds får resa till England och trots skepticism från omgivningen bevisar och upptäcker banbrytande matematiska teorier. Låter kanske som en film för matematiknörden, men man behöver inte gilla eller förstå matematik alls för att uppskatta och bli rörd av denna film!
 
 
Erin Brockovich
En film om kvinnan med samma namn som trots avsaknad av juridisk utbildning eller träning vann rättsfallet mot det stora företaget PG&E 1993. En stark och inspirerande kvinna som inte viker sig för någon eller något.
 
 
Dela gärna med dig av fler tips i denna genre!
Taggar: filmtips, julkalender, julkalender 2019;

Kommentera inlägget här :