bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Mission Beach - coconut paradise

Mission Beach är en liten ort på Australiens östkust, ett par timmar söder om Cairns. Det var inte alls tänkt att jag skulle stanna där, utan jag skulle direkt från Townsville till Cairns. Jennie som jag först lärt känna i Melbourne men som just då jobbade på bananfarm i Tully tillsammans med sin fästman var dock envis som en åsna och närmast tvingade mig att hoppa av bussen i Mission Beach för att sova över ett par nätter i deras hus. Jag fick helt enkelt boka om mitt hostel i Cairns, och så stod hon någon timme senare och väntade på mig när bussen anlände. Jag är glad att hon lyckades övertala mig trots att jag inte är världens mest spontana person, för det var ju såklart trevligt att träffa fina människor igen, och Mission Beach hade så himla vackra stränder. Inte ens regn eller gråmulet väder kunde dämpa dess skönhet.
 
Här kommer några bilder från min korta vistelse i Australiens lilla kokosnötsparadis.
 
Mission Beach - Australia's coconut paradise
paradise beach in Queensland, Australia - Mission Beach
vackra stränder i Australien - Mission Beach
backpacking i Australien - östkusten - Mission Beach
Här poserar jag med en kokosnöt i sin naturliga miljö. 
 
Far North Queensland, Mission Beach - tropiska Queensland i Australien: Mission Beach
apporterande hund i Mission Beach, Australien
Ägarna till huset som mina vänner bodde i hade ett väldigt snällt muskelknippe till hund, som njöt av att få rusa omkring på stranden, simma, jaga pinnar och tugga på trädstammar. Ser du pinnen i luften? Tur att han inte gav sig på några hajar just denna dag, som han lär ska ha gjort vid ett tillfälle... En påminnelse om att man inte ska bada i dessa vatten hur som helst. Men försök förklara det för en ivrig hund.
 
playing dog on beach in Mission Beach, Queensland, Australia
Taggar: Australien, East Coast, Queensland, backpacking, reseinspo, soloresenär;

Kommentarer :

#1: Jessica Högberg

Bra kompis som "tvingade" dej, haha. Ser urhärligt ut och hunden, vilken fin!

Svar: Ja, ibland behöver man envisa människor i sitt liv ;) Lite smårädd var jag för hunden, men inte för att jag trodde att den skulle göra mig illa med flit, utan för att den ibland inte riktigt förstod hur stark den är och att han lätt hade golvat mig om han hade råkat rusa in i mig i misstag :'D
Maria

skriven
#2: Jessica Högberg

Ha ha, dom är kompakta kraftpaket dom där=)

Svar: Jo verkligen, och man vill inte bli nermejad av en :D
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :