bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Turist javisst i Oslo

Dag 2 av 2 i Oslo satsade jag förutom på Norsk Folkemuseum och ett besök till närmsta ön även på själva innerstadens typiska turistsevärdheter. Vissa något hypade, men känns som att man behöver se dem ändå!
 
Kongelige Slott, Oslo, Norge
Hitåt rörde sig turister i klungor för att ta ett foto av Kongelige Slott, fastän det råkar se hyfsat tomt ut på bilden. Vill inte veta hur det ser ut i semestertider ;)
 
Oslo rådhus, Norge
Rådhuset som ligger nära Aker brygge. Snyggt på insidan!
 
Operahuset i Oslo, Norge
Nåja, denna bild tagen från Operahuset är egentligen från dag 1, då jag avslutade dagen med att möta upp bloggkollegan Marianne (Glimt av verden), en väldigt trevlig tjej som visade mig några trevliga platser i staden och så åt vi en glass innan jag (trött i fötterna) sökte mig tillbaka till mitt hostel. Hon berättade att Operahuset är den mest populära turistsevärdheten i Oslo, men själv tyckte jag inte att det var något särskilt med denna byggnad, förutom faktumet att alltihop är byggt av marmor - vilken dyr affär! Särskilt vacker tycker jag tyvärr ändå inte den är, förlåt Oslo!
 
Oslo Domkirke och minnesmonument från Breiviks terrordåd
Ett annat ställe som Marianne visade mig var Oslo domkyrka. Utanför den finns hjärtat ni ser ovan som är ett minnesmärke från de tragiska terrordåden som utfördes av ni vet vem för några år sen. För störst av allt är kärleken...
 
Rådhusbrygge vid Aker brygge, Oslo, Norge
Rådhusbrygge är ett vackert område att promenera i. 
 
kryssningsfartyg i Oslo, Norge
 
Bredvid uppe på kullen finns Akershus fästning. Fortsätt bara vandra längs Akershusstranda och förbi denna lyxkryssare, så hittar du en ingång till fästningen.
 
Akershus festning i Oslo, Norge
Här såg man också en del turister. Men det var väl inte riktigt högsäsong då ännu, så hyfsat enkelt att få till bilder ändå.
 
Akershus fästning, Oslo, Norge
 
 
sightseeing in Oslo, Norway - Akershus fortress view over city
Härifrån har man en härlig utsikt över staden (som för tillfället känns som en enda stor byggarbetsplats) och skärgården.
 
sightseeing in Oslo, Norway - Akershus fortress
Även en bra plats för selfies!
 
turista i Oslo- Akershus fästning
 
sevärdheter i Oslo, Norge - Akershus fästning
En halvtam sparv satte sig nästan bredvid mig på bänken. Försökte ta flera foton, men det mest lyckade fick jag till när den till slut gav sig av.
 
Aker brygge med sina matställen och barer, Oslo
Aker brygge där det finns ett promenadstråk där restauranger, barer och kiosker löser av varann på löpande band.
 
Kanal vid Aker brygge och Tjuvholmen, Oslo
Jag visste inte att även Oslo hade kanaler! Man hittar ett par sådana kring Tjuvholmen.
 
Tjuvholmen badeplass, Oslo
När man nått Tjuvholmens ände hittas en liten konstgjord sandstrand och brygga där man kan bada. Härligt att kunna sola och bada mitt i centrala Oslo!
 
Vad tycker du om Oslos sevärdheter? Vilka är dina favoriter och gjorde någon plats dig något besviken?
Taggar: Norge, Oslo, Scandinavia Tour, reseinspo, semester, soloresenär, sommarresa;

Kommentarer :

#1: Ann-Louise

Min favorit är Aker brygge, gillar att promenera omkring där och gillar arkitekturen där (som påminner mycket om Hammarby Sjöstad där jag bor).

Svar: Verkligen tjusigt ställe! :)
Maria

skriven
#2: Andreas Modess

Hej, kul att se dina bilder från Oslo. Egentligen googlade jag mig in för 30-dagars challenge men såg det här inlägget, vilket passade bra då jag själv skall till Oslo om ett par veckor :)

Svar: Vad roligt att du råkade hamna här, hoppas du får nytta av mina tips! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :