bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Från trähus i Kampen till multikultur i Grønland

Del 2 av min vistelse i Oslo, Norge.
 
Efter att ha njutit av Oslos vackra botaniska trädgård fortsatte stegen mot stadsdelen Kampen som är känt för sina vackra trähus. Lite "gamla stan-känsla" över det hela och en plats med lugnt tempo för att ligga alldeles intill centrala Oslo.
 
vackra trähus i stadsdel Kampen, Oslo
 
Medans jag försökte orientera mig till stadsdelen träffade jag på denna kissekatt som ville bli klappad. Snart skymtade jag i alla fall en kyrka och kände på mig att jag var något på spåret. Det är kvarteren kring denna kyrka som jag antar utgör Kampens kärna.
 
pretty wooden houses in suburb Kampen, Oslo
Gamla trähus i olika färger, jag är i mitt esse här känner jag! Storstadstempo är ju faktiskt inte riktigt min grej - småstadsidyll är skönare.
 
sightseeing: old town feel in Kampen, Oslo
 
idyliska stadsdelen Kampen i Oslo
Man känner inte av att man är i en huvudstad när man strosar omkring här. Människor stannar för att samtala med varann ju!
 
cute suburb in Oslo: Kampen
Här skulle jag utan tvekan vilja bo om jag flyttade till Oslo!
 
 
gulliga trähus i Kampen, Oslo
På en gata hittade jag mer pastelliga hus.
 
slow pace suburb in central Oslo: Kampen
Jag träffade även på en annan kisse - katterna i Kampen verkar lika vänliga och avslappnade som befolkningen. Efter att jag klappat denna finis spydde den plötsligt upp sin lunch. Fräscht. 
 
gamla stan-känsla i Kampen, Oslo
Detta trähus med mörknat trä känns väldigt mycket som Norge. Det ser ut som att trät är behandlat med något, tjära eller vad kan det vara?
 
När jag drog iväg mot följande stadsdel råkade det bli så att jag promenerade längs med stadens fängelsemurar. Det triggade fantasin lite och jag funderade kring vad för sorts potentiellt farliga människor som finns där på andra sidan. Inte en sevärdhet direkt dock.
 
 
Snart hamnade jag på en mer uppiggande plats - nämligen Grønland som är Oslos mest multikulturella område. Jag hade läst i någon blogg om att det skulle vara en rolig stadsdel, och visst var det intressant att se Oslo ur en helt annan vinkel, men det är absolut inte ett måste för en turist. Promenerar man samma rutt som jag i riktning mot centrum kan man dock lika gärna besöka området och varför inte äta lunch här?
 
 
Själv var jag vid det här laget trött, hungrig och smått irriterad. Det kändes helt enkelt inte så kul längre. Jag var villrådig kring var jag skulle äta, men så råkade jag få syn på denna färgglada gång som ledde in till en bakgård. Det kan ju bara inte slå fel! Dessutom råkade det börja ösregna precis när jag fått skydd under taket (vädret varierade från strålande sol till störtregn just denna dag) så jag hade inte så mycket till val. Eller kanske det var menat?
 
Mycket riktigt, här åt jag den trevligaste måltiden under min vistelse i Oslo. Det blev en hamburgare och till min lycka hade de gingeröl (en sorts alkoholfri softdrink) som är min favoritdryck just nu. Med nya krafter kunde jag söka mig vidare till stadens kärna. Dattera til Hagen heter förresten matstället!
 
Har du besökt lite "udda" stadsdelar i Oslo, eller satsade du på de mest kända sevärdheterna?
Taggar: Oslo, Scandinavia Tour, reseinspo, semester, soloresenär;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Härliga bilder du tagit Maria!😊 Jag har bara varit i Norge på jobb, i Stavanger och har då inte besökt mer än restauranger och pubar...

Svar: Då får du se till att åka till Norge bara för nöjes skull nångång :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :